Saturday, December 31, 2011

2012 will come soon! :)


Assalamualaikum
X sampai sejam lagi kita nk masuk tahun 2012..
So,apa korang rasa?
Tina rasa macam biasa je..huhuhu*tengah malam ni konfem excited gle*

Ok,tahun depan Tina exam..PMR!!!Seyes tkot gle!!
Sorry la sbb dah lama x update ini blog..Ada masalah kesihatan sikit..
Nanti kalau Tina dah sihat sikit,Tina gthu masalah ap kat korang ea..Now,kita cite psl thun 2011 n tahun 2012 yg akan menjelma sebentar lagi.. :D

Ok,dalam tahun 2011 Tina rasa bnyk kenangan pahit daripada kenangan manis..Eh..50/50 kot..Maybe la..
Kenangan manis :
#With my classmate
#With my bestie
#Pernah bersama awak FAZZREEN syg! :)
#Holiday ngan family.
#Result gempak time exam.
#Hangout with my insane bestie..huhuhu
#Ada orang ngorat tittew!*gatal kamo0*
#Dpt fon n notebook!
n banyak lgi kot..

Bitter memories :
#Jatuh moto
#Nangis sbb awak.
#Down sbb awak jgk.
#Clash ngan awak jgk!!!!
fuyyoo..bnyknye sbb awak..
#Masalah kesihatan ni.
#Rambot kena potong!*geram tina*
#Fon masok dlm lubang jamban. =.='' *Alhamdulillah ,boleh gne*

Azam?Wish?Okeyh ,azam Tina untuk tahun depan just simple..Nk dpt result cemerlang dlm PMR or 8a insyaAllah dngn izin Allah.So,Tina kena berusaha untuk capai azam Tina ni.X leh main2 dh..
So,Tina mintak maaf kalau Tina ada buat salah pape kt korang dalam tahun 2011 ni.Sorry sgt2..Let bygones be bygones ok?Let's start a new journey with a new wish!!Marilah kita bkk buku baru but bkn MUKA BUKU ea??!

Okeyh..Mlm ni jom countdown ngn Tina?nk?nk?nk?hahaha
Ini post terakhir untuk thun 2011 n blog Tina skang dh berusia setahun.Bunga api bunyi malam ni !Mesti syok an?Kalau sekarang Tina dok kat KL ,mesti leh tngok bnga api kt blakang umah tu..Leh nmpk,clear lgi tu!! :D

Ok la..Nk out..Goodbye 2011 n welcome 2012!Be nice to me okeng 2012?I'll gonna miss you 2011! :')





Wednesday, December 28, 2011

Pergi sekolah lagi..



Assalamualaikum
Good Evening earthlings!!!
Now,I feel so sleepy..!Nak tido,tapi Tina x biasa tido tengahari..
Tina mmg benci kalau tido mcm waktu2 begini..Ntah kenapa..Tina akan sibukkan diri kalau rasa ngantok.Macam sekarang ni..Online!Lagi 1,kalau boring Tina suka mengunyah..X kira la ap benda pon..Hahaha #macammanatakbesar

Tadi pagi,pukul 8:30 Tina terima satu panggilan.Ntah no. spe.Tina x angkat la.Pastu dy call lgi sekali..Yang ni Tina angkat.Tngok2,Kak Fazilah call.Senior Tina..Dia soh dtg sekolah.Ajak Ikin ngan Husna sekali..Tina pon tepon la dua orang tu.Guess what,dyorang pon sama ngan tina.Baru bangun tido..Hahaha..Kakak tu soh pergi pukul 9.Kami p pkul 9:50..Hahaha..

Pergi2,x thu nk buat apa..Kami pergi la cari cikgu.Cikgu ckp tolong bwk budak2 f1 'tawaf' satu sekolah,pukul 12 nnti.Tngok jam,baru kol 10 lebih.Aduh!!X tahu nk buat apa sebelum kol 12 tu..Jadi tunggul kayu la kat wakaf tu..

Pastu kol 11:30,cikgu dah panggil dah..Kami jadi model nyanyi kat dpn budak2 tu..><Huhuhu..Nseb la nyanyi kat dpn bdk2 tu je..Hbes sakit tekak kami..

blablabla...Pastu bwk budak2 tu 'tawaf'.Then balik..
#sorrymalasnaktaippanjang2

p/s:Malam ni nak buat homework ngan Ikin n Husna. :D


Tuesday, December 27, 2011

Morning update! :D



Assalamualaikum
Wah!Pagi yang indah!Hahaha..Hari ni Tina excited gila.Ntah pasal apa.Tina x sbr nak jejak kaki ni kat sekolah semula! :D
Jap lagi Tina ngan kwn2 g sekolah untuk beli buku tulis..Nak ikot??*hahaha.merapu jap*

Good morning earthlings!!Have a good day ya today. :) Jangan buat benda yg x sepatutnya sbb sekolah nak dekat dah.Kang x pasal2,cuti lagi kamo0..Itula yg syiok tu an?hahaha
Okeyh,lps beli buku ni,Tina nk pergi x-ray tngn ni.Tangan xmo lurus2 lagi la.. >< Kalau nak solat,time takbiratul ihram,skit sgt2!!!Itu x pe lagi.Time sujud tu,sakit!!Tngn kanan yg tanggung beban Tina masa sujud..

Takot la..X ray pon Tina boleh takot an..Bukan takot apnye.Takot nnti doctor kata mcm2.."Tangan awak ni......." X ke takot?Meremang bulu roma ni!Hmmm..K la..X nk fikir macam2,nnti pening kepala!Ok,GTG..Nk mndi. c(:

p/s:Listening One Direction's song.<What Makes You Beautiful>.

Monday, December 26, 2011

Chammak Challo!

Assalamualaikum!
Excited gle Tina hri tu lps tngok iklan Ra One.X tahu ea apa bnda tu?Hahaha..Cite hindustan la..Ni Tina nk bgtahu ni,dulu masa tina dok KL dlu,Tina peminat no.1 hindustan!Sekarang makin pudar lha..Tpi,semenjak dua menjak ni,Tina rajin tngok cite hindustan balik..Hahaha..

Dulu Tina minat hindustan sbb ank2 mak Tina selalu bkk..Hahaha..Korang x kenal spe mak Tina tu..Dy jaga Tina semasa umi Tina g sekolah.Dia jaga Tina masa baby lagi..Mak!!!I miss u so much!!! :') Ntah ble kte leh jmpe an..?

Kk..Lari tajuk..Chammak Challo..Apa maksud dy?jap2..Nk search kat En.Google jap..Ah..X jmpe la..hehehe..Tina ske lagu ni.Chammak Challo versi Ra One.Untuk pengetahuan korang,lagu ni Akon yg nyanyi.Yup!Hollywood artist sing Bollywood song u olls..!Hahaha..Sedap suara awak Akon!


Ni video dy.

I really want to see this movie!!!!Semalam Tina ajak umi Tina,umi ckp sibuk..Fyi,Tina x pernah masuk cinema sejak dari azali lagi..Hehehe..Azali tu..!Sejak dari kecik Tina x pernah masuk tempat yang bernama CINEMA!Sedih..X pe..Nanti dah besar sikit ,Tina pergi..! :D

Ouh Ra One..Wanna watch u so badly!








p/s:Bila tngok je muka Kareena Kapoor,Tina ingat kat Kak Nini..!Bila tngok je cite hindustan,Tina teringat kat mak,kak nana,kak jihan n kak nini..Miss u so much! :')



Sunday, December 25, 2011

END YEAR MEGA GIVEAWAY 2011 by Cahaya Azyla


Assalamualaikum
Hello earthlings! Tina dah ditag oleh Kak Aina untuk join GA ni.sebenarnye ni first time tina join GA.Sebelum ni,Tina selalu join contest je tpi x pernah menang..Hehehe..Ok..Nak join jgk?Klik banner kat bwh tu..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Senarai sponsor ada 30 kesemuanya :




Tina tertarik nak join Giveaway ni sbb Tina tgok hadiah dy menraik..Shawl!!OMD!Tina ni gila shawl n tudung.. :D
Huhuhu..Minta-minta la dpt shawl2 tu..Ok..Bubye..!

Wednesday, December 21, 2011

Shopping barang skolah.


Assalamualaikum
Hmm..Lagi 2 minggu lagi nak sekolah.
Tina rasa,kadang2 seronok sbb sekolah nak bkk tpi kadang rasa takot sebab Tina mangsa PMR tahun depan.Homework satu apa x complete lagi ni..Hehehe..Bese la an,budak pandai ..*kata orang tu la*

Ok,berbalik kepada tajuk kat atas.
School Stuff a.k.a barang sekolah
Korang dah beli?Tina dah beli dah.Hari Isnin hari tu bersamaan ngan 19 hb 12.Nk kata lengkap tu,20% uncomplete lagi la..Ye la kan.Baju skolah blom siap jahit lagi.-_-'' Baju sekolah kami,bknnye ad jual kat mana2 kedai.Special untuk pengawas SMKAP je ok..Hahaha!Merapu dah..!!

Kami pergi beli kat The Store Kamunting .Bkn kat Taiping.Kat Taiping pon ada The Store gak.Sebelum kami gi The Store,kami singgah Hospital Taiping dulu.Tengok kulaan abah Tina..hahaha..What is kulaan?Kulaan is in bahasa BANJAR ok..Pastu,bru kami g The Store.Sebelum shopping,kami makan KFC dulu.Abah Tina lapar..


Ni makanan Tina..X hbes pon..

Ayam Tina makan x hbes .Last2 Tina makan benda ni je.

Kih3..Lapar sgt2 ke abah?haha

Pastu baru la kami pegi shopping barang skolah..Tina ikut je kemana umi Tina pergi.Maklumlah..Sakit tangan..Masa beli kasut sekolah pon Tina diam je..Selalu Tina pnye yg kena pilih dulu..Tpi hri tu,Tina pnye barang last..Yang melambatkan masa hari tu ialah,adik last Tina.!><Geram Tina..Pilih beg tu,pilih beg ni last2 x beli pon..Sakit kaki kami semua berjalan!Namun,apakan daya kitorang,terpaksalah layan..Nanti merajuk plak dy..


Hmmm..Tahun ni beg skolah Tina wrne cokolat .Hahaha..Tina dh terbiasa sbut coklat,cokolat.Tina sebut kat promoter bag tu,"ha,beg cokolat tu!".Pastu dy pon jwb,"ha?Cokolat??".Tina pon anggukla..Slalu Tina ckp mcm ni kat family Tina n awak je syg..Hahaha..Kan dh terlepas hri tu ckp cokolat..

My bag! :D

My pencil case!

Ok,PINK!!hahaha..Act,Tina nk beli warna purple*ma feveret colour*.Tapi mahal sgt..Cbe korang bygkan 15 hengget untuk 1 pencil case..Huhuhu..
Tngok yg ni murah lagi dripada purple tu,Tina ambik ni.Ala,kurang 3 ringgit je pon dri purple tu..Nasib baik kau lawa!Hahaha..Ok..Nak chawww!Bubye..

Tina doakan Miera Farihin dapat result yang cemerlang ye!X lpe jgk kat awak Fazzreen.Hahaha..Cadbury! XD All the best to f3 this year.Semoga dpt result yang ok..Kak eicha,kak azmieera,kak sue mustafa n spe lgi ea..?Ramai lagi la.Lpe..Fighting chingu(s) !










Tuesday, December 20, 2011

I miss you!

Assalamualaikum..
Hello earthling(s) !
I miss you so much!So much u know?!!What?You don't know?Hhmmm..It's ok.You cant 'talk' either.Right?
I miss u so much u know!Who?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
SCROLL DOWN
.
.
.
.
.
.
.
.


Yup!Motorcycle!I miss to bike u lol! :(
Sekarang moto tu ada je kat depan umah Tina.X de sape nk naik..Slalu Tina yg naik..Uwaaaa!!!Want to bike u so badly dear motorcycle.!

Kalau la Tina x jatuh moto,dah lama Tina bwk kau wahai motor!!!! XD
Okeyh,jap gi Tina nk gi mengurut.Tangan xmo nak lurus lagi lha!>.< geram eden!
Bubye..Nak bersiap..!
This night I'll write another entry ok!Wait ok?Arraseo!Ok.Bgos! :)


Sunday, December 18, 2011

Masihkah kau ingat?




Assalamualaikum
Hahaha..Ntah pape an tajuk kat ats uh?Masihkah kau ingat??Saja je..X de idea nak tulis apa.Tina tulis la pasal barang yang dy pernah bg kat Tina.Eh silap,bkn tulis..TAIP -.-''

Ok,itu perfume ok!Tngok.Tina bru pakai sikit.Dy bagi minyak wangi tu sehari sebelum raya..Tina nk bayar,dy x bgi.Dy ckp x pe..Tina pon x byr la.Dah org x nk..X kan nak paksa2 plak an?Cite dy macam ni.Macam mne ea dy bleh bgi perfume tu ea?Meh sini nk cite..Xmo dgr tkn X kat ats uh cpt2 k?X kesah pon..

Tina x ingat masa bila ntah Tina minta dy belikan perfume uh.Tpi Tina ingt masa puasa la..*Tina ni pelupa orgnye*Masa tu Tina tngah kemas bilik,tetiba perfume yg Tina pakai masa tu jatuh.Pecah!Wangi thu bau perfume lama Tina tu.Tahan la sampai balik skolah kalau pakai.Bau apple sweet .Rasa macam nk nangis thu tngok botol perfume tu pecah.Dah r bnyk lagi.Kebetulan masa tu Tina ngah mesej ngan dy tu a.k.a EX Tina.
Secara automatic nye Tina minta dy belikan perfume baru kt Tina..Tina melawak je masa tu,tetiba dy nk belikan..X pe la..Beli la you..I x kesah.I lagi ske! :D

And that the story mcm mne dy bgi perfume tu kat Tina..Baru sikit Tina pakai perfume yg awak bgi tu.Hehehe..Tngok la gambar kat atas tu.X sampai separuh botol pon hbes..
~Amigos~
Ditujukan khas untuk awak. c(: hahaha


Friday, December 16, 2011

Second post



Assalamualaikum.This is second entry for today.Banyak story ni..Hehe*bnyak la sgt*
Tengah chat ngan akk ni kat fb tdi,dy tnye tngok blom entry bru dy.Tina pon trus terjah dy pnye blog..Bkk2,nmpk dah tajuk apa.Get Well Soon .Tina dh agk dah..Mesti cite psl Tina.Scroll ke bwh,ha! Betul..!Meleleh air mata Tina bce setiap baris dy tulis. :') Nah,nk bce.Klik SINI .Thanks akk!I lap u! :* 
Tina pon harap macam tu la.Semoga cepat sembuh! :')

Cer ke-2 :
Tadi kawan Tina telefon.Fazira .Hey kau!Lama kau x contact Tina an?haha..
Tina tadi gayut ngan awak kat luar umah Tina..Pastu tetiba orang tu lalu.Sambil jerit gayut..gayut... .Haha..Jeles lettew..Tittew gayut ngan Fazira je pon,bknnye ngan spe2..Pompuan la awak!Pastu trus awak call sye tnye gayut ngan spe..FAZIRA ok! :) Fazira!!!Rindu awak sayanggg!!Lama x jmpe kamu..Miss u so much dear! :) Nanti kalau ad mse,call la sye ea awak?hahaha*tetiba jadi gedik*

K la.Tu je nk story.Tangan Tina dh berdenyut-denyut ni..Saketttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bubye world! :D


Hye peeps! :)



Assalamualaikum
Hello world! :D
Hehehe..Gambar kat ats uh nak sama ngan keadaan Tina skang ni la.Org tu pegang tangan dy.Tina pon pgg jugak..Sakit2 ni pon ada hati lagi nak menaip..hahaha..

FYI,Tina jatuh moto .. :( Tangan Tina sakit sgt ni.X leh nak lurus lagi.Tina try,sakit lagi..Semalam pgi mengurut untuk kali kedua.Orang tu ckp,sendi kat siku Tina lari sikit..Pastu dy p betolkan.Nak tahu macam mana.Macam korang patahkan kepak ayam KFC tu..Macam tu la dy buat kat tangan Tina smalam.Sakit!!!!!Tuhan saja yg thu mcm mna perasaan Tina masa tu.Tina menjerit + nangis smalam.Org ad je tngok Tina jerit.*peduli apa Tina.Org dh sakit*hahaha..

Pastu dah hbes mengurut tu,dy suruh bengkokkan siku Tina.Tina takot nk buat.Last2 dy p bengkokkan.Aduh!!!!!Sakit!!!!!Uwaaaa!!Masa tu Tina ketuk2 kepala umi Tina.Pastu umi pegang tangan Tina kuat2..Pegang je la..Kaki ada lagi..hahaha..Kesian umi Tina smalam.Menjadi mangsa kesakitan Tina.. ^^

Lepas habes sume,Tina kena makan telur kuning yang mentah2 tu..Mula2,geli jgk la nk mkn.Pakcik tu suruh mkn jgk,Tina pon mkn.Mula nk termuntah,pastu dh telan tu sedap jgk!haha..Ce korang try.?

Rasa macam nak call awak lha sayang!Tpi,sekarang mesti awak kat masjid an?hahaha..X jadi la awk. :D


Wednesday, December 14, 2011

Peace!



Assalamualaikum earthlings!
How are u?I'm fine,thank you.*jawab sendiri*hahaha
Tadi mood Tina x bpe baik sbb org tu,and now mood Tina baik sbb org tu jgk..Lepas call awak,mood sye trus ok syg!*hahaha,geli doe ayt ni!*Kalau awak bce ni,sye nk ckp I love you !hahaha..#tahanjelanganperangaiTinaynggila2harini

Petang ni Tina balik kampung.Pukul 5 japgi.Ye ke kol 5?hahaha..Ye la kot.Sepupu Tina yng kocik ni nak ikut jgk kami..Haishhh.. =.= dah la mulut mcm mak nenek.Pot pet pot pet..Hahaha.Bkn pompuan,lelaki.Tahun dpn masuk darjah 1.Fidzren nama dia.Eh awak!Nak sama ngan nama awak lha! :) Fidzren and Fazzreen ! :D

Tina balik sini balik hari Jumaat! :) Nasib baiklah kejap je.Kalau lama2,leyh jadi x betul dok sana..TV je yg ada untuk mengisi kebosanan Tina kat sana.Kalau ad cite best x pe la.Ni x.Nowadays,cite sume x syok! -,- Cam apa ntah cite skang neyh..huhuhu..K la.Nak out.Nak kemas kereta.Vacuum !
Bubye ! :)


Tuesday, December 13, 2011

Third entry in one day .



Hello Earthlings! 
Buang tabiat ke apa Tina hari ni?Hari ni saja dah 3 entry Tina taip..huhuhu.Tina boring la.Ok,entry semalam Tina ada cakap pasal Tina nk pakai inai kan?Kan2?Now,dah pakai dah..!X terang sangat.Tina pakai 2 jam pon x terang2 lagi..Tina tanya umi Tina knp x terang?*walaupon pakai lama!*Pastu umi cakap,inai tu ikut darah orang.Darah kau cair sbb tu la x terang..Ouh..Ea..?Macam tu plak ea..?Ok.Tina tengok jari umi merah terang.Meme la.Umi pakai inai India tuh.. >.<

Esok Tina balik kampung..Aduh!!X best!X best!X best!!Xmo ikot..!Balik sini plak ntah bila.Tadi adik Tina pergi temuduga.Temuduga nak masuk MRSM.17 hb ni plak temuduga lagi.Hahaha..Kesian kau adik.Time Tina dlu x de pon temuduga2 neyh..Naseb kau la adekk..Tapi Tina tanya dia,nak skolah mana dia jawab ALOR PONGSU.Hahaha..Ikot suka u la .Sekolah mana2 sama je cme orang je yg laen.Kalau kat asrama tuh,sume top2 level.Kalau kat sini,Alor Pongsu,ala2 kadar je..So,pilihla..

Hari ni Tina rasa seronok sangat sbb Tina tolong orang! :D Tina tolong kakak Farihin .Tina makin rapat ngan kak Farihin selepas satu peristiwa ni.Korang x yh la tahu.Bia kami 2 orang je yg tahu..~Ngee..Sume problem Tina share kat dy selepas Tina share kat BFF Tina,Ikin n Husna..Sharing is caring right reader(s) ?I believe that sentences. :)

Miera oh miera!Kemana kamu menghilang?Tina rindu kamu!hehehe*geli aku ngan ayt ni!*hehehe
Lepas kamu habes PMR,trus Tina dah lama x chat ngan kamu.. :( Waktu bila ea hang on9..?Kenapa x hupdate entry hari ni.?Malas ea..?K,x pe..Tina pembaca setia blog awok ok. :D Hari2 sye bkk blog awok! :) Blog awak semakin cung melecung ah!Cute + cantik!ske2! :D

Pulut!
Why ngan pulut..?Ok.Nak cite sikit pasal pulut ni.Dah lama Tina x mkn pulut mak angkat Tina ni.*umi Tina yg ckp yg mak Husna tu mak angkat Tina*.hahaha..Apa la umi ni.Jeles ke..?#angkatkening2 Hahaha..Whatever la..Hari Ahad petang bersamaan ngan 11/12/2011 Tina makan pulut tu..Itu pon kebetulan Tina pgi kedai Husna.Kalau x pergi,x merasa la Tina pulut sedap tu! :) hehehe..Pastu hari ni,Tina paksa umi Tina bwt pulut plak.Act,semalam dh Tina minx.Semalam busy,hri ni baru bleh bwt..Hehehe..X sbrnye! XD .Tina mkn pulut tu ngan sambal tumis ikan bilis je.Hohoho..Sdp!!! Sehingga menjilat jari doe!

Fuyoo!Panjangnye entry Tina kali ni.K la.I want to stop babbling sebelom korang x larat nk bce dh.*ad ke org nk bce?*kih3..K..Assalamualaikum.