Wednesday, May 18, 2011

How to draw KELAPA a.k.a coconut ha?

COCONUT
Salam,knp tajok entry kali ni pelik ha ?Ha itula psl ..Aku pon pelik .hahaha
Tadi exam seni.Mula2 aku lukis gmbr seorang wanita tngah bg ayam mkn ..Psl lukisan tu la,kertas aku jd kotor ..Pastu Cikgu Azlina lalu la tepi aku dy ckp kat aku cm ni "Knp hang lukis gmbr aym tu?kan susah ..Lukis buah lagi sng ."Pastu aku tkr la lukisan aku mnjadi buah ..hahaha
Arahan dy cm ni Terdapat beberapa buah limau,manggis dan tiga biji buah kelapa di atas meja .Gambarkan suasana itu .Aku pon start melukis ..Limau ngan manggis aku dh siap dh .Kelapa je aku x lukis lagi ..Nk lukis cm mana ?Aku x reti nk lukis buah kelapa ..Pastu  Cikgu Azlina lalu ..Aku pon ckp la .."Cikgu ,x reti la nk lukis buah kelapa"..Pastu cikgu jwb ,"X reti lukis buah kelapa ,lukis la coconut "..Aku pon gelak la ..

Pastu cikgu pergi tmpt aku nk tngk sama ada aku dh siap ke belom lukis buah kelapa .Mase tu aku dh buat dh buah kelapa ,tp tangkai dy cm buah manggis ..hahaha .Cikgu pon gelak sama .Last ,cikgu tolong la jugak aku ..ha3 .Psl buah kelapa tu jgk la ,aku lmbt hntr !Pape pon,Terima Kasih Cikgu Azlina !!Sayang cikgu !Lpas periksa seni ,kami pon rehat ..Aku x rehat ..Aku buat revision subject GEO ..Lps rehat exam KH then br GEO ..

Exam KH pon bermula ..Aku pon jwbla dngn relaxnye ..Wah gitu !Soalan KH tadi boleh tahan la gak aku jwb ..X susah ,x senang ..Tengah2/sedang2 ..hahhaha ..Pukul 11 lebih Geo pulak ..Soalan GEO td susah nk mampos !Nk nangis aku tadi ..Tp aku buat muke selamber je td ..Lps cikgu kutip kertas GEO br muka aku berubah ..hahaha ..Nk tahu knp ?Sbb lpr !Kan aku x kluar rehat tadi ..Yg aku lawak nye ,pasal kelapa tu la ..Ada ke kelapa pon x reti lukis !PAstu cikgu ckp lagi ,"Nasib hang knl pokok padi .."hahaha ..Tp aku risau la psl GEO tu ..Takot dpt C !Mintak2 la x kan ?..Kalau ye cam mana ?Dah nasib ,terima je la an ..

Meh aku attach sikit video dri Youtube ..<Mystery>by B2ST ..Remix punye eh .Aku suke tngk tarian dy ..Tngk part yg diorang nyanyi "Mystery,mystery(why)" tu ..Kepala diorang cm nk tercabot !hahaha ..Lagu ni lagu lama dh ..Aku x pasti tahon berapa ..Tengok je la kan ?


K la ..Sampai disini je la  en3 tuk kali ni ..Bye !



No comments :

Post a Comment