Wednesday, August 17, 2011

17 Ramadan :)

Hahaha ..Hari ni npe ntah Tina rajin sgt nk menaip ..Hari ni sje dh 2 entry tina type ..Thu x hari ni hari apa ?Hari Nuzul Al Quran la ..Sempena hri Nuzul Al Quran neyh ,seluruh Perak cuti .Perak ambik cuti ni .Kat KL dyorang x ambik cuti nie ..Dyorang ambik cuti apa ntah ..Hurmm ..X pe .Yg penting ,hari ni off school .Horayy !Boleh tengok Ketuk-Ketuk Ramadan kol 12:30 tengah hari di RTM 1 .

Iqra'

Ok .Bersempena ngan hari Nuzul Al Quran ni gak ,bnyk bnykkan la bce Al Quran ,buat ibadah seperti sembahyang sunat terawih ,berzikir ,selawat n solat fardhu BAGI PENUH !Btw ,minggu dpn ialah 10 terakhir Ramadan an ?What that's mean ?Lailatul Qadr la !Apa la korang neyh .Kalau buat ibadah time ni ,lagi bnyk dpt pahala .X terkira wooo .Tina ABC .. :( InsyaAllah ,next week boleh lah ..U tunggu tau Ikin kat masjid .Pas ney roh aku x de dh ..Tina je lgi yg ada kat tpi kau !hahaha *evil laugh*
_________________________________________________________________
Pejam celik pejam celik ,dh 17 hari kita puasa .Hampir setengah bulan kita puasa ..Pastu 2 week lagi *x sampai pon 14 hari*12 hari lagi ,what is that friend ?RAYA !Yeppi !Baju rye dh beli blom ?Tudung ,kasut ?Blom lgi ??Sme la cm Tina .Bju dh ..Tudung n kasut je blom ..Beli last minute bru la murah an ?Hu3 .Anyway ,bju rye Tina wrna brown .*wrna sme cm DOMO la plak!*ha3 ..Tahun ni Tina rye kat sini .Mesti gempak habes !Sepupu2 Tina pon ramai balik tahun ni .Mmg GEMPAK !Ok ,d' kesempatan ini ,to all my dear friend yg knl Tina ,dtg r umah Tina raya ni .Shirah ,Thirah ,Zira ,Mimin ,Mun n the others ,welcome to my house !Ikin ngan Husna tu x yh sebot sbb dyorang mmg kna dtg pon ..hu3 ..

Raya raya gak .Kuih raya pon blom start nk buat ni ..hu3 ..Maybe next week gak kot buat .*Asyik2 next week ,kang x menang tangan kang !*X pe ..Adik2 Tina kan ada .Dyorang boleh tolong Tina skali ..Tpi ,x harap sgt la dyorang tolong sbb dyorang tu buat main2 ..Kuih yg wajib ada ialah CORNFLAKES (my favourite!) n ALMOND LONDON ..Tina x ske coklat sgt sbb tu x suka Almond London tu .Adik2 Tina suka la ..Tpi kalau coklat CADBURY ,Tina ske !Ske sgt2 ! :) Sampai skang ada lgi CADBURY kat dlm peti ais tu .Rendang ayam umi !My favourite too !Kalau mkn ngn lemang or nasi himpit ,perghhh !Sdp !

K la ..X thu nk tulis apa dh ni .Bye .Tina nk mandi ..
Assalamualaikum my cute blogger's friends ! :)

No comments :

Post a Comment