Monday, October 31, 2011

Gila mengedit :)

Assalamualaikum diucapkan terlebih dahulu kepada muslim2 sekalian.Good night for all that reading right now!Hahaha..*ayat x leh blah*Mimpi apa Tina ni an?!Menulis entry malam2 macam ni..Hihihi.Sebenarnye,Tina boring siot.!

I have one hobby that I always do semenjak dua menjak tiga menjak empatlimaenam blablabla..Haha,Ok.Tina serius.Tina ada satu hobi yang Tina suka buat sejak kebelakangan ni.What is that?Mengedit photo!!! :)
Ntah la.Kalau Tina rasa boring,Tina ambik wire USB pastu cucuk kat phone n sambong kat notebook ni upload photo n then EDIT.Yeayyy!Kalau x pon,Tina mendownload lagu and bwk masuk kat dalam phone Tina.Itu je keje Tina kebelakangan ni.

Tapi,dengan mengedit pic,Tina rasa seronok sekali!Rasa macam hati ni tenang sangat..Malas da nak tulis,kita tngok gambar je nak?Hahaha..Bukan banyak pon.X sampai pon 5..Tina edit banyak,tapi x leh bwk masuk kat sini.BAHAYA !Ok,let's go!

.
.
.
.
.

Tempat yang Tina nak pergi sangat!!! :)

Adik2 Tina yang cute-miut :)

Tina yang cute!*hikhik..Malu la!*

Errr..!Gelang Tina..

My friend! :)
.
.
.
.
.
.
.
.
Ha.Macam mana?Enjoy x tengok gambar2 Tina edit?Huh!Penat tau buat..Thanks ye kepada yg seronok tengok gambar2 Tina edit!Mmmmuuuuuuaaahhhh kat pipi korang!hahax XD
K la.Tina nak tido!Bubye all! 







Friday, October 28, 2011

It's all about me.!



Actually,x de idea nak tulis apa.So,Tina nak tulis tentang diri Tina je la.Boleh?*mestila boleh,ni blog Tina.Bukan blog korang*Hope,u not boring la k?Lets we started.

  • Ok,my name is Nusratina bt. Zulkipli.
  • You can call me Tina.
  • I'm 14 y/o.
  • Tina ialah anak sulong daripada 4 orang adik-beradik.
  • B'sekolah di SMK Alor Pongsu,Perak.
  • Pernah tinggal di K.Lumpur selama 8 tahun,Sekarang duduk di Perak.
  • My favourite food is Nasi Paprik.I very love it!My favourite drink plak,watermelon juice!Sedap tahu x..hihihi
  • Addicted all about Justin Bieber.*of course la an.I'm a true BELIEBER.*
  • I'm KPOP fans too.I like BEAST,2NE1,KARA,T-ARA,RAIN,AFTER SCHOOL.Tapi Justin Bieber tetap no.1 di hati Tina.hhihi
  • SINGLE MINGLE ea!
  • Setiap kali online,the first thing yg Tina buat ialah,bukak fb,blog n twitter.Wajib bkk tiga2 ni.
  • Suka berkawan ngan lelaki n perempuan.
  • suka marah orang,suka mengacau orang,suka carik pasal ngan orang.That is me.!
  • Cheerful!
  • UPSR dulu dapat 5a.Pernah duduk asrama tapi 1 month only.hahaha
  • Ada sorang adik lelaki n 2 orang adik perempuan n i very very love them.
  • Bertudung.
  • Suka cakap lepas.Sorry kepada sesiapa yang terasa tu.
  • I love my family so much! :D
  • I love my FRIEND so much! :D
Itu je la yang Tina boleh cite pasal diri Tina.Hope k0rang x boring la ea..Thanks cuz read dear!:)



Thursday, October 27, 2011

Hey you!So annoying(!)

sakit mata tak?Hahaha

Assalamualaikum,
Sikit-sikit block,sikit-sikit block.Tina pon x faham why k0rang ske block block ni?Haishh..Sebenarnye,function block tu pon Tina x tahu.Tina setakat ini,x pernah pon block block orang ney.Tina pon x tahu kalau ada x sape2 yang dah block Tina.Terserah kat korangla an..*Kenapa tetibe cite pasal block ni?*ermm..Tina geram!Setiap kali buka facebook je,mesti ada kes block memblock ni..Bukan geram pasal apa,menyemak je kat home page fb Tina tu.Malas Tina nk baca berduyun-duyun comment tu.Waste my time!

Hari ni kat sekolah,mood Tina x berapa baik masa subject PI tadi.Ustaz x datang,cgu lain relief..Cikgu KH ada bagi keje kat kami budak perempuan.Tina nak terangkan la keje tu kat perempuan2 sume..Budak lelaki punye la hingaq!!!Sekali kluar BABI  dari mulut Tina.Astaghfirullahalazim...Terlepas dengan sendirinya tadi perkataan tu.Pastu apa lagi,diam pon budak2 laki tu.Adoyaiii!!!Hari ni keje nak marah orang je..Sorry kepada yang kena marah tu.

Korang geram x kalau ada orang yang x puas hati ngan korang??!Tina geram betol kat orang macam tu.Bukan x puas hati je.DENGKI pon sama..Contohnya macam nilah,korang dapat markah sesuatu subject tu tinggi daripada dia,pastu datang kat tempat korang dia tanya,"hang berapa?"..Pastu korang jawabla 61,markah dia 60..Dengan muka x puas hatinya,dia pon menjawab,"OUH"..Lepas tu,try sedaya-upaya untuk mendapat markah lebih tinggi daripada korang dengan pergi ke tempat cikgu dan merayu-rayu supaya DITAMBAHKAN markah lagi.Contoh yang laen plak.Korang dapat 73,dia plak dapat 71..Kemudian dia ckp kat kawan dia,lagi 2 je lagi nak sama ngan korang..Itu pon kau x puas lagi ke ha??!2 markah pon nak berkira!Sudah2 la ngan perangai dengki ngan orang kau tu.Siap tulis kat blog lagi..Pergh dahsyat orang macam ni..X sedar yang dia yang salah,pastu babit2 kan Tina.*x pasti dia cite pasal sape,tpi Tina rse pasal Tina kot sebab Tina ada maki dia tadi.Tapi kalau bukan pasal Tina yang KAU tulis tu,abaikan je apa yang Tina tulis ni*Jangan sampai Tina TAG kau punya link blog kau weyh!Semua x berani nak cakap depan2 ngan dia,so Tina la cakap.Tina cakap,touching2 la plak..Adoyaiii!Please change your attitude,friend!"We" begging you..

Sorry.This entry is about someone who was annoying me today..Yang pasal BLOCK tu,x de apa2..Just want to know,why people like to block someone?




Tuesday, October 25, 2011

Sudah elok.

Inilah modem baru Tina

Assalamualaikum,
Hahaha..Internet kat rumah Tina sudah elok! (^_^)Tadi pergi Parit Buntar beli modem ni..Warna HITAM lorh..Laju pon laju..Sekarang ni Tina kat rumah nenek Tina,tido sini.Maklumlah...Esok cuti.Anyway,Happy Deepavali to all Indians!Nk maruku?hahahaha.Just kidding..

Hari ni Tina seronok sangat,first about exam n second about this,INTERNET..You're back!I miss u so much internet..hahaha*mengarut suda*Act,da x de idea dah nak tulis apa..huhuhu..Macam biasa la kan.Time2 akhir tahun,mesti hujan punya..Air pon dah naik dah ni.Nak keluar petang2 pon x boleh dah lepas ni sebab hujan x henti2 dri petang sampai senja.Pastu sambung ke malam pula..

K,dah ngantuk dah ni.Bubye!!!Assalamualaikum..

Ye TiNa Tid0 ye KamU..JaNgaN RisAu!G00d NighT kaMu!!!AssAlamuAlaIkuM!



Monday, October 3, 2011

Teacher ,can we have some rest ?!

Assalamualaikum my fellow friends !
Entry kali ni mengisahkan rse x puas hati tina kat cikgu2 .
Knp la nk hbes2 skolah ney bru nk bgi keje bnyk ?!
Wae ?!Wae ?!Wae ?!
Sebelom tu ,tngk jam skang kol bpe ?Dh pkol 1 suku .
*Tina bwt apa ?*
Tina buat homework !!!!Aduh !!!BI x hafal lgi ni ..
Dah r bnyk kne hafal .Meh Tina senarai kan satu persatu .SYNOPSIS ,THEMES ,n CHARACTER .Dah r panjang2 .Cikgu tu nk soal esok .Pergh !Boleh jdi gila mcm ney .
Bkn tu je .Lebih membebankan lagi ngan 2 folio tu .Folio GEO n folio SEJ .Geo tu x pe lgi sbb cgu bgi bwk balik folio contoh .Yg sejarah ni Tina x puas hty ..Bgi la bwk balik !!!!Kedekut !
Geo ,70% nk siap .Esok bru Tina buat 10% lagi .Mlm ney x lrt da nk menaip folio tu ..


Ni sume gara2 buat homework !
Look at my eyes ,have big eyebag !haha ..Ntah r esok gi kolah .Mesti nmpk sgt mcm org x ckup tido .*mmg x ckup tido pon*Meh tina list hw yg blom siap :

Folio GEO -70% da buat
Folio SEJ -0% x buat lagi lol .
Note KH -1%da buat 
Mathematics ?

Mate x yh nk ckp la .Hari2 ada .Tapi x pe ..Tina ske MATHEMATICS !
Exam plak 17 hb ney ..HuH !X ready ap lagi ney .Dngn camp nye lgi .Tpi ntah ble camp tu .Jngn before exam sudah lar .Lepas exam leh .
K r ..Tina sakit prot ney !Nk gi tandas !Bye !
Salam .