Sunday, November 27, 2011

Salam Maal Hijrah semua!



Assalamualaikum semua!Apa kahabar?Today is Awal Muharram n tomorrow is 1 Muharram.X tahu ke??Hishhh!Pi tengok kalendar tu!Haishhh..Just Kidding ok..Jangan marah.

Ok,kita dah nak masuk tahun baru dah ni mengikut kalendar Islam!Yang kebanyakan manusia ikut sekarang ni ialah kalendar kristian yang ada January,February,March and so on.Tpi ada juga yang ikut kalendar Islam start from Muharram,Safar,Rabiul Awal.........................and last Zulhijjah.Terserah kat korang la an.Asalkan korang tahu la ea.

K,sempena tahun baru ni marilah kita sama-sama tutup buku yang lama,lupa segala masalah yang berlaku kat kita tahun ni*mcm Tina*.Marilah kita bukak buku yang baru,yang putih,bersih dan suci..Kemudian,barulah kita warnainya dengan colour-colour(perjalanan hidup) yang pelbagai warna.Ada yg 'sedih','happy','takut'*PMR next year!* and banyak lagi yang akan terjadi lepas ni.Marilah kita 'berhijrah' dari perkara yang baik ke perkara yang lebih baik.InsyaAllah!

That's all for today.I have no IDEA what to write =.= !And last. SALAM MAAL HIJRAH from me,Nusratina bt. Zulkipli.

Aduh!Sakit pinggang!!!! :\


Wednesday, November 23, 2011

1st Contest Gambar Saya Menarik!!! by Ain



KLIK UNTUK JOIN!

Assalamualaikum,masuk ni dah 2 contest Tina join.Saja syok2 nak masuk.Kalau korang nak masuk,tekan 'KLIK UNTUK JOIN' yang ada kat bawah banner di atas.Contest ni Tina telah ditag oleh Ieykah  yang duduk kat Sarawak u know!har3 .Contest ni dianjurkan oleh Kak Ain.Blog dia cantik!Purple gitu!My favourite colour !!!Ok,disini Tina nk selitkan rules untuk join contest ni.

THE RULES:

  1. Mesti ada blog.
  2. WAJIB follow blog Ain. Senang untuk tahu maklumat contest dari masa ke semasa.
  3. Lelaki dan perempuan pon boleh join.
  4. Mesti buat entry tentang "1st Contest Gambar Saya Menarik!!! by Ain".
  5. Copy banner contest dan letakkan di dalam entry tersebut serta linkkan ke blog ini.
  6. Suka hati lah nak letak berapa banyak gambar anda yang menarik itu. Kalau ada caption lagi bagus.
  7. Tag 3 rakan blogger anda. Kalau lebih pun lagi bagus. Pastikan mereka tahu, okey!
  8. Contest ini akan terbatal jika kurang daripada 20 orang.
  9. Hantar link di comment box bukan di chat box.

Senangkan?Ok,x sabar nk tengok gambar?Ok,let's start the journey guys!Let the picture tell the story!
1
2
3
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Jamuan Akhir Tahun Pengawas Sekolah 2011.*ce tngok muka Tina.Mcm bru lepas nangis kan?*Hve flu! -,-

Tengok pon da tahu kan kat mana?In the TOILET!!bahaha.*masa ni tengah tunggu nenek Tina urinate*

Baru berjinak-jinak pakai PASHMINA! >.<

Gambar ni diambil semasa HARI SUKAN di sekolah Tina.Time ni baru lepas habis perbarisan.Fuh!Lega!Sbb tu muka mcm kerang busuk tuh! :P

Ni plak masa duduk kat khemah rumah sukan.

Dah habis hari sukan.'Pinjam' kejap trofi OLAHRAGAWAN kawan Tina.

Gambar masa Jamuan Akhir Tahun kelas 2a1 2011.Tina suka gambar ni sbb nmpk Tina cute !hehehe*perasaan!*

Tina ngan BFF time Jamuan Akhir Tahun kelas 2a1.

Di pintu pagar sekolah.Menyambut tetamu yang datang untuk mengambil RM 100 anak2 dyorang.*Panas kowt masa tu!*

Time Sambutan Hari Raya kat sekolah Tina gak.Ni gambar kat dalam kelas.Hijau sama baju kami! XD

Going crazy with my sister in the car..hahaha

Baru lepas nangis.Sakit hati masa ni sbb tngok DIA tengah DATING ngan pompuan tu.Esok tu DIA mintak putus ngan aku! :'( Terima kasih kak FARHANA*sebelah kiri* sbb tenang kan Tina masa ni daripada nangis lagi terok.2 dari kanan is my BFF! :)

Posing gila-gila!hahaha Time jamuan kelas.

Hanging out with my friends!

Last!
Berjaya membelit PASHMINA!Yeahhhhh! XD

Ok,that's all gambar yang Tina boleh share.Kalau ikotkan hati,nak je share banyak2 lagi.hihihi .Kebanyakan gambar kat atas x diedit.ORI gitula katakan.Ada 1 2 je yg edit..Gambar diatas Tina share sbb ada cerita disebalik gambar2 tu.Harap Kak Ain suka la ea? :)

Tarikh tutup contest ni ialah 18 Disember 2011 ..

Hadiah contest ni seperti yang tertera dibawah :

First Winner: Top up RM 15 (Maxis dan Celcom sahaja).
Second Winner: Top up RM 10 (Maxis dan Celcom sahaja).
Third Winner: Top up RM 5 (Maxis dan Celcom sahaja).
Fourth and Fifth Winner: Header atau Top up RM 3 (Maxis dan Celcom sahaja).

Tina nak tag:


Selamat Mencuba! papai!







Monday, November 21, 2011

Kenapa la aku kenal kau?!


Kenapa la Tina boleh kenal kau??!Ok,fyi,Tina sudah putus !Clash!U know it??!!Huh!Sakit hati weyh.Sebelum ni Tina x pernah cite pon kat sini pasal cinta2 ni..Tina da x tahan n x tahu nk luahkan kat spe.So,Tina nk tulis kat sini.

Ok,Tina knl dy sudah lama tapi Tina x tahu pon dy ad hati kat Tina.Bru tahun ni dy luahkan kat Tina.Mula2 Tina ckp nak kawan je ngan dy.Pastu dy frust,dy p msj ngan pompuan laen n pompuan tu pon terpikat la ngan dy..Mse dyorang couple nih tetiba je hati Tina ni terbkk untuk dia.So,Tina terima la dy tnpa mengetahui yg dy sekarang nih ngah couple dua..So kami couple la..Sampai la Tina thu yg dy couple 2.Tina ingt lagi tarikh yang Tina thu dy couple tu.10/11/2011 .Sakit hati weyh.Dyorang date kat dpn mata Tina.masa tu LELAKI tu x thu yg Tina da thu psl dy..So dy buat dono je la psl pe Tina moody ngan dy hri tu..

Pastu balek2 skolah hari yg sama,dpt text dr dy.Knp Tina mcm x nk layan dy je hri ni,_ _ _ _ _ _ _ _ ad bwt salah ke?Kalau ad ap dy..?G thu la..*mmg ada!Kau telah mempermainkan perasaan aku!*
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Sampai la Tina putus ngan dia.Hari Jumaat lepas,18/11/2011.Lps dpt text dri dia,trus Tina nangis..Tina x thu nak nangis kat spe da,Tina call kwn Tina.*sorry sbb terpaksa meminjamkan telinga untuk dengar Tina nangis*.Cite semua kat dia..Tina janji,itu la last Tina nangis untuk dia!!!Itu janji Tina!!Sanggup dia buang Tina macam tu je..?!Ingat Tina ni apa?!Patung??!Yang x ada hati n perasaan??!!Nasib baiklah Allah dah tunjukkan semua kat Tina pasal dia.Kalau x,Tina hidup dalam PENIPUAN dia semata-mata!Tina sedang mencuba untuk melupakan dia!Kenapala aku kenal kau??!!!!

Pasal kau la Tina jadi mcm ni.Not happy macam dulu..Sebelum Tina kenal kau,Tina happy sgt!Happy ngan kawan2..Happy..I miss that moment..I love u friend.Kalau dulu kalau Tina disuruh pilih between friends and he.I will choose friend of course!Now,nasi sudah menjadi bubur.X boleh diubah.Biarkan saja dia ngan perempuan tu walaupun sakit sangat hati ni! :( .Sekarang Tina try untuk menjalani hidup seperti Nusratina yang dulu.Yang happy,yang suka berkawan ngan lelaki dan anti-couple !!!Terima kasih kawan sekelas Tina kerana menyokong Tina dari belakang.

Lelaki PLAYBOY!!@#$%^&*()!@#
Kau memang x pernah fikir perasaan aku kan??!!!K fine.Kau mintak nk jadi kwn ngan aku kan?Aku boleh terima kau sebagai kawan.

_________________________________________________________________
Happy birthday to my mother today!!
21/11/1971




Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki umi!Amin!!
<3 Tina n adek2 syg umi! <3






Thursday, November 17, 2011

Tahniah :D

Assaalmualaikum.
Sebelum Tina mulakan entry kali ni,Tina nk gtahu result UPSR kuar tadi.

Congrates to my brother because he get 5A in UPSR!!!*mengikut jejak kakaknya*hahaha
Ok ok.Stop talking nonsense!Tina nk ucap tahniah kpd adik2 yang dapat result yg cemerlang tadi.Kepada yg result dy trok.Jangan putus asa!Cuba lagi ea..!Hidup bukan sekali,so jngn putus asa!

Kpd yang akan mendapat tawaran ke asrama nanti,pergi la.Jangan lepaskan peluang ini.Ramai lagi yang susah nak dpt masuk ke asrama.Korang adalah yang terpilih daripada yang terbaik..

X tahu da nk tulis apa.Adik,tahniah dek sbb dapat 5A macam akak.! :D


Monday, November 14, 2011

Greyson Chance VS Justin Bieber


Terkejut tengok tajuk??haha



Assalamualaikum.
Tina nak cite pasal pakwe Tina ni,Justin Bieber n another kid that was born by YouTube too like my Justin Bieber ..haha :S

Dulu masa nama Justin Bieber meletop naek,ramai yang asyik dok cite pasal Justin Bieber,Justin Bieber,Justin Bieber..Sekarang??Tina bkk facebook . Greyson Chence  , Greyson Chance  , Greyson Chance ..x hbes2..status pasal Greyson Chance .*I pon sama.But,pasal JB la* Sebelum Greyson Chance ni dulu,Cody Simpson..Haishhh! -.- Banyak gak ea yang jadi clone my JB ni an..?

Yang Tina terkejutnye,ada 1 peminat fanatic JB ni tetiba je berubah alih minat kat Greyson Chance plak..Plak da..haha.Mmg la x dapat dinafikan..Greyson Chance ni cute,vocal mantap,young n handsome..Tina pon minat dy gak tapi I'm a true BELIEBER ok!Although sekarang nama Greyson Chance yang semakin menaik..Uhmmm,suka hati korang la..Tina saja je buat entry macam ni hari ni.Da x de idea lorh! :)

Oh ya!The contest that i write yesterday,have u see?Ok..Kepada yang berminat nak masok,masoklah.Sekali lagi ditegaskan,tarikh tutup 19/11/2011 this Saturday..
Bubye..Assalamualaikum blogger! :)

Hey you!#4days left!I wait ur decision darl! :p