Sunday, November 27, 2011

Salam Maal Hijrah semua!



Assalamualaikum semua!Apa kahabar?Today is Awal Muharram n tomorrow is 1 Muharram.X tahu ke??Hishhh!Pi tengok kalendar tu!Haishhh..Just Kidding ok..Jangan marah.

Ok,kita dah nak masuk tahun baru dah ni mengikut kalendar Islam!Yang kebanyakan manusia ikut sekarang ni ialah kalendar kristian yang ada January,February,March and so on.Tpi ada juga yang ikut kalendar Islam start from Muharram,Safar,Rabiul Awal.........................and last Zulhijjah.Terserah kat korang la an.Asalkan korang tahu la ea.

K,sempena tahun baru ni marilah kita sama-sama tutup buku yang lama,lupa segala masalah yang berlaku kat kita tahun ni*mcm Tina*.Marilah kita bukak buku yang baru,yang putih,bersih dan suci..Kemudian,barulah kita warnainya dengan colour-colour(perjalanan hidup) yang pelbagai warna.Ada yg 'sedih','happy','takut'*PMR next year!* and banyak lagi yang akan terjadi lepas ni.Marilah kita 'berhijrah' dari perkara yang baik ke perkara yang lebih baik.InsyaAllah!

That's all for today.I have no IDEA what to write =.= !And last. SALAM MAAL HIJRAH from me,Nusratina bt. Zulkipli.

Aduh!Sakit pinggang!!!! :\


No comments :

Post a Comment