Monday, December 31, 2012

Forget the past. Ready for the next challenges.



Tumblr_mfvjqtaunj1rb27vgo1_500_large


Bukak jee dashboard penuh post pasal 2013. Tina pon x nak lepas peluang nak menaip entry last untuk tahun 2012 ni. Sebelum tu, ada baca x entry ini . Act, dah x ada tajuk nk letak sebab tu letak tajuk tu. Awal sangat an Tina wish? Hehehe. AKK ~

WELCOME 2013, GOODBYE 2012!
Terlalu banyak kenangan indah dan pahit Tina dalam tahun 2012 ni. Susah untuk dilupakan sama sekali. *cewahh ayat* Esok Tina akan menginjak tua. Tina nak naek F4 dah. Macam x percaya pulak an? Baru je nk berangan muda. Nak berangan F2. X ada lah exam! Hahahaha. Merapu sudah. >.<
Sudah sedia maklum, I'll be 16 y/o tomorrow dan akan menjadi Kak Ngah di sekolah! ^^ Bangga ni bangga ni.. Huhuhu

X banyak sangat Tina nk cakap untuk entry kali ini sebab Tina dah tulis selebihnya kat entry ini. Bacalah kalau korang rajin ye. Tina nk ucap good luck for SPM victims next year. Study smart, don't study hard sampai tertidur dalam kelas keesokan harinya! ^^ 
Buat yang terbaik atas paper nanti sebab itulah penentu hidup korang nanti. For batch 98, good luck for your PMR next year. Sekarang chill jee. Janganlah takut sangat. X de yang mati eh *Husna cakap kat Tina dulu sebelum PMR*. Korang lah last batch yang ambik PMR.. Maybe soalan dy lagi susah daripada soalan kami (97-liners). Tapi tapi.. Jangan takut sangat. InsyaAllah korang boleyh jawab punya kalau korang USAHA!! I wish you good luck dear! :D

Pesanan terakhir.. Untuk bakal2 form 4.*termasuk Tina* Jangan ingat 2013 tahun honeymoon ye. Tahun ni lah kita kena pulun semua subjek2 yang baru kita nak belajar. 2 tahun je lagi nak SPM.. Jangan banyak maen2 sebab masa yang diberikan untuk kita just 2 tahun. Then dah periksa. Hari memang mencemburui kita. Yes, I know that. So, fighting!!! ^^

Goodbye 2012. I gonna miss you.*errr. Maybe.* And and and.. Welcome 2013!!! Kedatanganmu dialu-alukan. XD

GEMPAK Giveaway by Farah, Puteri & Ain.




Sempena cuti sekolah yang x berapa lama lagi nak habes ni, Tina nak join GA. Semenjak dua menjak tiga menjak ni, dh banyak GA Tina join. *x sampai 10 pon* Tina dijemput join GA ni oleh sponsor GA ni sendiri. Mula2 rasa malas nk join jugak ada. Tapi... Lepas ushar hadiah dy. Terus bersemangat nk join. Banyak sungguh hadiah! Tina berkenan tengok TOPUP tu jee.. Hihihi ^^

To Farah, Puteri & Ain, Tina dah follow semua syarat yang korang suruh tu.. Hope dapatlah salah satu hadiah tu ye, especially topup free! ^^ 

Tina nak tag:

  1. http://tintakasturihati.blogspot.com/
  2. http://mira-razak97.blogspot.com/
  3. http://iqynlinkydeluvellecia.blogspot.com/
  4. http://sforshahirah.blogspot.com/
  5. http://xtragun.blogspot.com/
  6. http://www.azieyaty.blogspot.com/
  7. http://thestorry.blogspot.com/
  8. http://aidawan94.blogspot.com/
  9. http://rifalittlesparrowz.blogspot.com/
  10. http://pejahhh.blogspot.com/
  11. http://hitamputihstory.blogspot.com/
  12. http://myfakesmiling.blogspot.com/
  13. http://apple-crunchh.blogspot.com/
  14. http://musicalpiano.blogspot.com/
  15. http://bananano-chan.blogspot.com/
  16. http://sigadiskecilberceloteh.blogspot.com/
  17. http://iniblogbukannyediari.blogspot.com/
  18. http://jueliana-koreanworld.blogspot.com/
  19. http://pahit-manis-perjalananku.blogspot.com/
  20. http://paparazzicomel.blogspot.com/
  21. http://supersweetcola.blogspot.com/
  22. http://alyiafarzana.blogspot.com/
  23. http://heart-to-diary.blogspot.com/
  24. http://ezatichumel.blogspot.com/
  25. http://meis-me.blogspot.com/
  26. http://addreena-ishak.blogspot.com/
  27. http://misskechik881.blogspot.com/
  28. http://katak-tingtong-story.blogspot.com/
  29. http://sigadisgilaungu.blogspot.com/
  30. http://www.rienrose.com/
Cukuplah 30 org je Tina tag. Yang ditag tu, click banner ye untuk tahu syarat2 dy. Wish you all good luck! ^_^

Follower blog : 367 | Like page: 6970





Sunday, December 30, 2012

Segmen New Year Header/Cursor GA by Natasha&Nabila





 Tina nak join segmen n GA ni. Thank you kat owner blog sbb jemput Tina sendiri untuk join this segment n GA. Semalam Tina dh join satu GA n hari ni pon Tina akan join sebab syarat2 dy simple macam semalam punya GA ^^

MEMORI 2012

Actually, banyak sangat kenangan manis tahun 2012 ni especially dengan kawan2 Tina. Jap ea nak flashback balek.. Ha, dah jumpa mana satu yang nk dicerita! :)

Pada 16/7/2012 yang lalu, sekolah Tina telah buat lawatan ke Perlis and Kedah selama 3 hari 2 malam.*walaupun dekat, inilah memori indah Tina ngan kawan2* Lawatan ni special sikit tahu. Selected students je yang boleyh pergi. No 1-10 setiap tingkatan yang join. Tapi form 1 x ada lah sebab dyorang baru2 lagi.. Lagi best sebab masa lawatan tu hari sekolah. So, kitorang x pergi sekolah pon hari tu. Ngeee ^^

Yang paling best masa kat dalam bilik time malam2. Ada cikgu n anak dy dan kami yang gila2 sikit ni. Malam nak tido tu ada yang mengigau.. Oppss! Ada yang tido peluk orang.. Hahaha. Time makan malam n breakfast pulak, kitorang gosip2 ngan cikgu2.. Jangan x tahu, cikgu2 kat bilik Tina ni kaki gosip tahu. Tina pon join sekaki.. Macam2 ragam masa breakfast. Ada yang x makan sayur *termasuk cikgu Tina*, Tina pon jadi tukang kutip sayur orang ^^, ada yang memilih lauk. Nak tulang lah, nak kepak ayam lah, nak kuah banyak lah, nak itulah nak inilah..Haishhh.. Macam2 ragam ada kawan2 Tina tu. X lupa jugak, dalam2 kitorang berseronok tu, homework still kitorang bawak. Pelajar cemerlang lah katakan...

Sampai lah hari nak balek tu. kitorang borong sakan kat Padang Besar. Tina beli bear, kerongsang, beg n makanan. Naek je atas bas, check dompet ha sudah! Tinggal 6 rinngit je. Risau dah takut berhenti mana2 lagi.. Jealous kalau tengok orang beli Tina x beli apa2 pon. Tapi.... Alhamdulillah ~ X singgah mana2 dah. Terus balek..

Ha, itulah memori 2012 Tina yang Tina akan ingat sampai bila2. Walaupun x detail cerita dy, tapi subject untuk MEMORI 2012 ni ialah LAWATAN KE PERLIS DAN KEDAH with my beloved friends. Nak join? Click je banner kat atas tu. Till then, goodbye!

Gambar = Gambar Justin Bieber yang latest and cute2.
Colour = Ungu, Pink. (Ikut kesesuaian ngan background Tina)
Ayat = TiNa BieBer and URL blog Tina. (Check betul2 huruf kat TiNa BieBer)
Cursor = Belieber.


Saturday, December 29, 2012

Fivers Hijabis Giveaway by MV.




Thank you to Sahira for tagging me to this GA. Actually, this is the second GA yang Tina join sepanjang berblogging ni. Why?? Sebab Tina x menang pon masa first GA yang Tina join dulu. Semenjak daripada hari tu, Tina dah malas nak join dah. Tapi berbeza pulak GA ni. Sebab?? Sebab... Sebab...Sebab hadiah dia TUDUNG !!!! MV, Tina ni sebenarnya hantu tudung. Selain daripada tudung, ada jugak hadiah top up. Top up ni pon Tina suka! Poket Tina dah hangus dah ni. Nk top up pon x de duit. So, Tina berharap sangat Tina menang salah satu hadiah tu. Hope ~

Macam ni lah muka Tina masa tengok senarai hadiah tadi.. Excited. Tudung!!! Top up free!!! Harap2 Tina menang lah ye.

Syarat yang mesti Tina ikut pon simple je untuk GA ni. Bukan macam sesetengah GA tu. Kena like page banyak2.. Kadang2 sampai x terlike Tina. Banyak sgt. Sedih jee. Terlepas macam tu je. MV, you did a good job! So simple :)

MV, Tina dah ikut semua syarat yang MV buat tu. Tina siap printscreen lagi. Nah tengok :) *Tina x de kerja dah sbb tu PrtSc*





Yang tu je Tina printscreen.. Twitter Tina dh follow dah. Tengah 'pending' tu. Follow Tina balik ye MV. Selamat berkenalan.

Tina nak tag :

  • http://tintakasturihati.blogspot.com/
  • http://sitisyilah.blogspot.com/
  • http://intanayra.blogspot.com/
  • http://ilia-asya.blogspot.com/ 
  • http://sayabudakaimy.blogspot.com/ 
  • http://hootiecyum.blogspot.com/ 
  • http://nottygirlz.blogspot.com/ 
  • http://dorayakino.blogspot.com/
  • http://neverletyoug0.blogspot.com/
  • http://ieka-eity.blogspot.com/ 

Click je banner kat atas tu untuk join ^^ 
Good luck semua Y^_^Y 






Welcome 2013!



Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Alhamdulillah kita masih diberi peluang untuk hidup di atas muka bumi ini. Seperti yg diwar-war kan, 21.12.12 akan KIAMAT??? What the silly statement -.-
Banyak-banyak kan lah berdoa supaya masih ada waktu lagi untuk kita bertaubat. Amin ya rabbal alamin ~

Okay, lagi beberapa hari lagi kita akan menjejakkan kaki ke tahun 2013. *ayat hiperbola sikit*
Tina pulak will getting older. Huhuhu. Tina sudah menjadi Kak Ngah kat sekolah a.k.a senior kedua tertua lah kata ko. Dah nk jadi Kak Ngah ni kan, kena lah tunjuk perangai baik2 kat adik2 kita ni kan. Jangan lah menyerlahkan lagi perangai yang tersedia buruk ni. XD
Errr. Form 4 nanti tahun honeymoon ke?? Bagi Tina x lah. Kena pulun subjek2 yg baru je Tina belajar for the first time in my life. Physic, Chemistry, Biology and Add Maths :)
Sejarah pon Tina kena pulun lebih ni. Format SPM bukan macam PMR. X maen dh hitam-hitamkan ni, baling2 pemadam *Tina pernah buat*. XD Kena bwt karangan superb untuk Sejarah nanti. InsyaAllah ~

Semalam Tina dah ambik buku teks untuk Form 4. Fuyoo! punyalah banyak! 17 buku teks you all. Kalau nipis2 x apa. Ni tidak, tebal2 semuanya. Semalam jugak Tina dah siap balut semua buku teks Tina. Sakit pinggang ni masih terasa lagi sebab tertunduk-tunduk balut buku. Hahahaha. Kaki sekali naik masa balut buku tu. Percaya x percaya x?? Silalah percaya sebab memang betul Tina balut guna kaki sekali. Tangan x cukup lah katakan.. XD

Azam Tina untuk tahun 2013 ni ialah.. Errrr. X ada azam lagi.. Tina just nak dapat result cemerlang je untuk exam nnti and nak belajar betul2 sebab 2 tahun lagi nak ESPIYEM . Wish me good luck oke? Anyeong!

p/s: Korang perasan x bila korang blogwalking? Mesti ada tulis ni 'XOXO'. Terpengaruh dengan cerita Istanbul Aku Datang lettew. Mesti masa dyorang tulis tu dyorang tiru Lisa Surihani cakap. 'XOXO! Publish!' Hahahahaha XD



Sunday, December 23, 2012

My experience taking result.


#Assalamualaikum.

Tina baru nak terhegeh-hegeh update pasal result PMR Tina ni. X sempat hari tu nk update. :)
Korang ada baca x last post Tina? Alaaa. Yg INI. Ada an? Okay. Tina ambik result PMR Tina ngan kawan2 Tina pada 19/12/2012 hari tu kat sekolah. Excited gila hari tu! Orang first masuk dewan diiringi oleh pengetua. Cewahhh!

Lepas cikgu habes membebel kat atas pentas tu, cikgu cakap "3 orang sahaja yg dapat 8A tahun ini". Ha! Apa lagi, Tina dah nangis dh. Dh x yakin dh salah sorang tu Tina. Menangis bagai nak rak kat bahu Oyoi. Kan Oyoi? Hahahaha. First naek kat atas pentas pelajar yg dpt 6A 2B. Orang tu ialah BF Tina sendiri. Nur Ashiqin bt. Fadzil. Mula2 cool je. Dh turun, dy menangis sepuas-puasnya! Sebab?? Ntahla kat dy.

Sampai lah kat pelajar 7A 1B.. 3 org je yg dpt 7A. Cikgu dah sebut 2 orang dh. Tina mula nk senyum kot2 lah dapat 8A. Last2, nama Tina yg cikgu sebut. Tina apa lagi.. Terkejut beruk lah. Redha je lah. Rezeki x de. Tina pon naek atas pentas. Ambik slip, peluk Pengetua n menangis masa peluk tu. X tahu la basah ke x tudung Pengetua tu. XD
Pengetua cakap Sejarah *sambil bwt muka sedih*. Hahahaha. Memang dah sangka. Sejarah!! Sejarah Tina B!!!! =.="
Pengetua cakap lagi kat Tina. "X pe, dh x de rezeki.. Nak bwt macam mana. SPM bwt betul2. Jangan main2 dah." Tina pon angguk n blah. Pastu murid 8A pulak. 3 orang jugak. Mereka ialah Shahirah, Kamil n Erna :)

Dah habes ambik slip, kiteorang bergambar pulak. Yg dpt 6A - 8A jee.

From left: Erna (8A), Fiezah (6A), #Me (7A), Husna (6A), Ikin (6A), Kamil (8A) *only the boy*, En.Jam, Pn. Haniza, Pengetua yg cun melecun, Pn. Hjh Latifah, Pn. Hjh. Latifah, Fatin (7A), Thirah (6A), Shirah (8A), Farah (7A)

Tahun ni peratus turun punyalah banyak baq hang! Yg terkejutnye, BI yg jatuh banyak. Tahun lepas punyalah tinggi. Murid2 SMKAP! Next year, siap sedialah telinga anda dan kuatkanlah kaki anda untuk mendengar dan berdiri semasa cikgu berucap tentang kami 97-liners =P
Kami pon dah siap sedia dari segi zahir dan batin. XD Bhahahahaha...
And and and... We're waiting for our KFC! Sir Azhar! I still remember your promise :D Swift............! Cop dulu! Yg laen, sila tempah kereta laen. Harap maklum. =P


That's all for today!

Esok orientasi Form 4. Yihaaaa! Can't wait for tomorrow :)


Saturday, December 15, 2012

WASIAT UNTUK KAWAN-KAWANKU....


Tina nk bagitahu berita yg maybe sedih bagi Tina ni. Tina bengang gila lah! Nak bercuti lama2! Org nk ambil result! *Dh dpt dh HINT?*

Okay, to all my classmates, 3A1 2012 and also my friends from the others classes, 
HARI RABU INI TINA TIDAK DAPAT HADIR UNTUK AMBIK RESULT AND CELEBRATE NGAN HAMPA . 
Do you know what I feel right now?! I really really really want to celebrate with you guys :'( 
Tina takut kalau ini tahun terakhir kita akan jumpa. Tina mungkin terlepas peluang nak tengok hampa menangis, gembira sampai menjerit-jerit kat sekolah tu, sampai pukul-pukul bestie hampa. Argggh! Geramnya!!!

Sebab apa Tina x dapat pergi? Sebab pergi bercuti. Ingtkan sekejap je. Rupa-rupanya sampai Rabu ni ! Panas je telinga Tina ni dgr. Pastu mulalah terbayang wajah kawan2 Tina. Betapa indahnya kalau Tina ada sekali masa tu. Tapi itu semua angan-angan! Korang, jangan lupa Tina tahu? :'( 
Esok Tina pergi sampai hari Rabu. Mintak-mintaklah kan, abah Tina nk balik hari Selasa tu. Amin ~
Ataupon, nk Tina lancarkan perang mogok kat sana? Great idea right?
Huh! Rasa macam nk tumbuk muka orang r sekarang ni!!!! Shirah, Ikin, Husna, Oyoi ~ Uwaaa waaaaa waaaaa ! Nk ambik result ngan hampa..... :'((

Hurmmm. Weyh, hari Rabu ni kalau Cikgu Wati datang, tolong pesan kat dy untuk Tina? Lepas ni, Tina x boleyh jumpa dy dh kat sekolah :'(
Kata kat dy, TINA RINDU DY! Baru ingt nk jumpa dy buat kali terakhir but, tetiba perkara macam ni terjadi kat Tina. Kirim salam kat Pengetua, PK HEM, PK KOKO, PK Pentadbiran n semua cikgu yang datang hari Rabu tu sekali. Boleyh? Ini wasiat daripada Tina untuk korang sampaikan. Please please please ea ~

To Ikmal : Kita sama la weyh.. X boleyh ambik result ngan kawan2 kita :'( 
Tina tahu macam mana perasaan hang sekarang ni. Sama ngan Tina. Uwaaaaa waaaaaa waaaa ! 

Shirah, Ikin, Husna, Oyoi n sume2 budak kelas 3A1. Lepas dpt result terus mesej Tina ea? Tina pon nk tumpang gembira walaupun dari jauh :'(
Always remember me :')

Tina nk pergi bercuti kat Genting Highlands n kat mana ntah lagi x tahu. N maybe Tina akan tahu result lebih awal daripada hampa sebab Tina ada orang dalam. Takut ni sbb org pertama tahu >.<
Orang yg pertama Tina akan bgthu ialah F. Lepas tu kawan2 Tina. Kalau result elok, Tina bgthu lah ye. Apa2 pon memang ini keputusan yg membuatkan Tina frust! I want to be with you, friends..... In this happy moments :'(

Oke, itulah wasiat yang Tina nk pesan dekat korang. Tolon tunaikan ye?

To targeted students, Shahirah, Husna, Thirah, Fatin, Ikin, Erna, Farah, Zaki, Kamil, Shahrul and termasuklah Tina *Tina lupalah siapa lagi* , Tina doakan semoga hampa mendapat keputusan yang boleh membanggakan nama sekolah kita. Semoga kita semua memperoleh straight A! Amin ~ X lupa jugak untuk kawan2 yang laen. Semoga hampa semua dapat keputusan yang boleh dibanggakan oleh ibu bapa hampa. Amin Ya Rabal Alamin~



Wednesday, December 12, 2012

12/12/12


Apa khabar korang? Sihat? Alhamdulillah kita dapat hidup lagi di dunia ini :)
12.12.12. Beautiful number! Baru cadang nak kawen tarikh2 macam tu. *berangan kejap* hikhok.

Pada tarikh ini, x banyak berlaku kepada Tina. Tina dapat tahu hari ni adik tut tut sunat. Hehehe. Itu je kod yg berlaku pada tarikh ini. Hari ni Husna tido umah Tina :) Gossip time!!! Hahahaha

Btw, semalam birthday Miera. Semalam Tina memang nk bwt entry special kat hang tapi elok bukak dashboard, benda laen pulak jadi. Hehehehe. Hari ni je lah Tina bwt entry tu :)
Happy Birthday to you! You are getting older :p
Tahun depan tarikh birthday hang cantik la weyh! 11.12.13. I like that number! So special :D Untunglahh...
Tina punya number pon apa kurangnye. 13.1.13. Cantik x? *cakap cantik kalau x Tina lempang hang!* XD Hahahaha.. Just kidding ye Miera.Jangan terasa pulak ye belated birthday girl :)
Apa2 pon, Tina harap semoga hang panjang umur dan dimurahkan rezeki. Always happy beside your family. Don't give up if you are fail *speaking sikit* :3 Jangan selalu menangis. Hehehehe. Ni special untuk hang Tina bwt :)




Saturday, December 8, 2012

My teacher n also my momma :')


Sungguh Tina x nak cikgu pindah. Biarlah Tina yang pindah. Murid2 yang laen masih memerlukan cikgu untuk mengajar. Tina terkejut bila dapat tahu cikgu dapat surat untuk berpindah. Masa last sekolah, Tina n kawan2 tanya cikgu. Betul ke cikgu x dpt pindah? Cikgu pon senyum lalu menjawab 'iye'. Masa tu kat dalam makmal cikgu a.k.a kat gambar di atas. Gambar tu diambil masa last sekolah n time lepas tanya soalan cepumas tu. Tina berasa gembira apabila cikgu cakap, 'iye'. Dalam masa yg sama, sedih pon ada sebab takut Tina dapat offer mana2.

Tapi, tup2.. Last minute cikgu dapat jugak berpindah.Ke SMK Sri Kurau. Seriously, I'm very jealous with 'em!
Okay, cikgu Wati ialah mak angkat Tina n Ikin tahun 2012. Nama penuh beliau ialah Pn. Ruzilawati bt. Yaacob. Beliau seorang guru yang tegas dan garang. Tapi bagi Tina, cikgu Wati x lah berapa garang sangat. Murid2 lain sangatlah takut akan beliau. Tina ngan cikgu Wati sangatlah kamcing :)
Cikgu Wati start mengajar Tina masa Form 1 lagi. Sampailah Form 3 dy mengajar Tina. Dy jugak sudah tahu kelemahan Tina. Dy jugak sudah dapat membaca tentang diri Tina ni macam mana. Dy jugak seorang yang suka cakap depan. Cikgu Wati mengajar Tina subjek Mathematics. Cikgu Wati cakap Tina ni seorang yang kelam-kabut. Kalau jawab soalan tu, laju je.. X boleyh nak slow dah. Kalau Paper 1 tu, nak tahu jawapan je. Jalan penyelesaian tu lansung x nak tahu. Oleh sebab Tina terlampau laju, soalan2 mudah Tina selalu careless. *Tina mengaku selalu sangat careless soalan2 yg senang*

Tina jugak selalu sangat kena katuk tangan ngan cikgu Wati sebab bwt jalan penyelesaian ntah pape. :)
Cikgu Wati jugak ialah seorang guru Pengawas. Tina x tahulah nanti kalau x de dy. Mahu kucar-kacir team pengawas nanti. Selain Mathematics, Cikgu Wati juga mengajar subjek English, Fizik, Kimia. Add Math pon cikgu boleyh mengajar. Agama pon cikgu boleyh. Cikgu Wati memang serba boleh! Kalau ada program untuk calon exam, cikgu Wati akan duduk depan pagar. Nak jaga supaya x de murid yang lari. Cikgu Wati mempunyai seorang pembantu makmal. Tina panggil dy Kak Zan. Kalau 2 org ni b'jmpe, ad je gosip yg dyorang nk cerita XD

X boleh bayangkan kalau cikgu Wati dah x de kat sekolah tu. Bolehkah Tina faham kalau cikgu lain mengajar Tina? *kalau Tina x pindah*
Banyak lagi ke murid2 membuat kesalahan? Larat ke cikgu2 laen membebel kat dyorg, mengenakan tindakan disiplin? Sesungguhnya kami semua sangat3 memerlukan cikgu. Perlukan cikgu berbakti di sekolah tu lagi sehingga kami habes bersekolah. We love you cikgu!

Cikgu Wati lah cikgu kesayangan Tina dunia & akhirat :') 


Friday, December 7, 2012

FOR PMR CANDIDATES 2012 ♥


PMR badges 2012! Jangan terkejut pulak tengok ni!! Tina pon terkejut jugak tengok ni. 
Terserah korang la nk percaya ke x benda ni. Tina, satu pon x percaya. Tina just copy kat twitter and paste kat facebook Tina. Benda ni Tina ternampak kat twitter malam semalam. Apa lagi tangan ni. Terus copy n paste. Sharing is caring right? ^__^

Semua kawan2 Tina pakat dok komen beberapa minit lepas Tina share tu. Hehehe. Act, Tina bukannya tahu pon sama ada benda tu betul ke x. Macam yg Tina cakap tadi. SHARING IS CARING. Kalau betol pon, ap salahnye! Gerenti satu kelas korang dapat straight A!! Cikgu2 pon bwt kenduri, makan free *bak kata Ikin* :)

Errr, result keluar 19 hb ni ea? Tina dgr2 macam tu lah. OMG! Lagi 12 hari lagi kalau 19 hb tu keluar result? Sejujurnya, Tina memang kecut perut nak tengok result Tina nnti. Tina berdoa supaya candidates PMR 2012 ni dpt result yg cemerlang. Amin~ 
Doakan kejayaan Tina n kawan-kawan Tina jugak ye :)

Yehaaaa! First own made header :)



Saturday, December 1, 2012

UKKM

*gambar tidak ada kaitan dengan cerita*

Ting tong! Dh pukul 12 tengah malam. Its new month peeps! December is coming :D
My wish for this month is... Harap2 result PMR Tina seperti yg diharapkan. Amin~
And also.. No more problems! Boleh sakit jiwa woo hari2 macam ni. Adalah masalah Tina... Nanti2 Tina bgthu..

Act, Tina ni dh terlajak on9. Pada dasarnye, nk video chat je ngan sepupu Tina. Dy mengacau mood Tina lah malam ni.. Tina ngah syok2 menghayati novel kat atas katil tetiba ''I'm at payphone trying to call home all of my change I spent on you..........'' Bunyi fon Tina lah..Dy soh on9 ..Tina pon on9 lah. Habes x de mood nk baca novel dh ni ha.. Online punya online, penyakit keboringan sudah datang dan menguasai diri Tina yang sememangnya selalu sangat boring ni. Pastu teringat pulak kat blog yg sudah bersawang sangat2 ni.. Rajin pulak tangan ni menaip..Huhuhu

**********
Tina ad cerita ni. 27/11/2012 hari tu Tina pergi ke MRSM Transkrian untuk menghadirkan diri ke temuduga UKKM *oceyh ayat!*
Apa itu UKKM? Ujian Kelayakan Kemasukan ke MRSM. Saja mencuba nasib..Huhuhu
Pagi tu excited terlebih nk pergi. Tina pnye ujian sebelah petang. Start kol 2:30 ptg - 5:30 ptg. Sampai2 kat depan makmal tu. Tina check name list kat pintu makmal komp. tu. Tetiba! Atas nama Tina! Cuba teka cuba teka! Nama kawan Tina masa kat Bainun dulu. Alangkah gembiranye Tina masa tu. Huhuhu. 
Siti Asmira. Tina tunggu dy sampai punya lah lama.. Pastu.... Nampak dh kelibat dy. Tina tanya dy kat sana macam mana. Dy cakap ok je. Pastu dy cakap kat Tina. Org kat sana ingat lagi Tina..Sebab?? Hehehe. Tina suka menangis masa form 1 dulu. Budak2 lagi an? Macam tu lah.. >.<

Tina x sempat sembang lama ngn dy sbb cikgu2 dh panggil untuk test. Dy pulak datang lambat. No fon pon x sempat nk mintak. Nasib badanlah Tina oii. Hari tu jugak, Tina jumpa guru kelas Tina. Dy bawak anak dy test jugak.. Anak dy pompuan. Tinggi! Pastu dy tggu anak dy jugak kot kat situ.. Ambik SPM. 

**********
Tina x puas hati lagi sbb x dpt no fon dari Asmira. Tina cari facebook dy pulak. Alhamdulillah. Jumpa! Tunggu lagi. Tina add lah dy. Pastu Tina skodeng gambar2 dy n friends dy. Serious Tina cakap! Tina rindu kawan2 kat SMKRPB dulu.. :'( Tengok gambar2 kawan2 Tina kat fb dy.. Sebakk je rasa dada ni. Rasa menyesal pon ada sebab pindah dulu.Tapi...dlm ingat x ingat la nama dyorg tu..

Sampai sini je lah Tina tulis. Tengah syok2 menaip tetiba umi tutup modem kat luar tu ha.

Post ni ditaip pada tengah malam semalam tepat2 pukul 12 tengah malam.

Tuesday, November 20, 2012

Hello!

Hello world! Hello everybody! Hello everyone! Hello peeps! *berapa banyak HELLO daaa ~*
Apa khabar korang semua? Tina sihat2 je kat sini.. Sini?? Tina sekarang berada di Kedah.. Balik kampung. Terpaksa duduk lama kat sini.. Cadang nk balik Sabtu lepas. Tapi ada masalah sikit, terpaksa duduk sini seminggu lagi. Duduklah di rumah yg x best ni!!! 

Tina x de story sgt pasal cuti kali ni. Cuti kali ni x pergi mana2 pon.. X tahu lah bulan 12 ni nk pergi mana. Nanti adelah story..Hehehe.

Okay, x pelah.. Tina dh x tahu nk tulis apa dah.. Cukup syarat update je ni ~ Huhuhu
Bye !

Kenapa awak suka ugut saya ?!

Friday, November 2, 2012

PMRku yg lepas..


Rindu Tina x? Mesti rindu an? Last post masa hari raya hari tu..Sorry, busy time tu.Sekarang dh habes PMR. Free time banyak tapi sifat malas kian menguasai diri Tina ni. Huhuhu . 

Okay, Tina nk cite pasal exam lah.. Korang nk dgr? X nak?? X nak sudah! *sebenarnye x de cite dh* 
First paper BM.. Memang mencabarlah soalan dy.. KOMSAS keluar tingkatan 2 pnye novel.. Malam tu, Tina baca form 3 SAHAJA.. Perah otak jugaklah nak jawab soalan tu hari tu.. Pastu petang tu, paper agama pulak.. Soalan agama hari tu, boleyh la dikatakan senang jugak.. Ada lah separuh yg susah. Alhamdulillah Tina boleyh jawab.. 

Hari ke-2 pulak paper BI n GEO.. Paper 1 BI, sangatlah 'senang' kot.. Careless sikit je salah.. Soalan dy pusing2.. Kalau x baca betol2, habeslah.. Paper 2 pulak keluar speech.. Pastu literature, keluar THEME.. Mulut Tina masin.. Tina cakap theme kat kawan2 Tina.. Tup2  keluar sungguh.. Alhamdulillah :) Tapi..Masa macam x cukup nk jawab paper 2 BI tu.. Tina banyak habeskan masa kat soalan speech tu.. Memang geram gila lah masa tu sbb x puas hati ngan jawapan Tina tu..Rasa pendek je literature tu.. Then pukul 2:30 petang, paper GEO pulak.. Tina memang prepare siap dh untuk subject ni.. Maklumlah.. Subjek feveret yg ke-3 lepas MATH n SC.. Alhamdulillah Tina boleyh jawab semua soalan yg ditanya dengan mudah :)

Hari ke-3 exam : Paper SC n SEJARAH*subjek yg paling Tina x boleyh skor*
Hari ni memang Tina takutlahh..Ada SEJARAH ! X syak lagi,soalan dy memang susah gila!! Amat2 lah payah bagi Tina untuk jawab..Grr ! SC tu, boleyh Tina jawab.. X tahu lah jawapan betol ke x tapi memang Tina boleyh jawab..

Last day exam! Paper yg ditunggu-tunggu. MATHEMATICS!! ^__^
Seperti biasa, paper 1 memang x cukup masa untuk Tina jawab 40 soalan tu.. Paper 2 tersangatlah banyak masa yg tinggal dan Tina boleyh check 3 kali untuk 20 soalan tu.. Huhuhu.. Pastu petang, paper KH. Paper ni pon mcm SEJARAH.. Susah Tina nk skor.. Soalan 1 Tina dh salah dh..Hehehe
Diam2 je lah ek.. Malu >.<
Dh habes paper KH tu,tunggu apa lagi.. Kami satu dewan menjerit, "Yeaaaayyyyyyyyy! Merdeka!!!" Pastu balek umah, update status facebook, 'MERDEKA!' .. Memang syoklah hari tu.. Penuh wall Tina ngan perkataan tu.Hikhok.. Errr ,terlupe pulak.. Masa exam tu, Tina duduk kat belakang.. Angka giliran Tina no 34.. Kelas Tina ad 37 org so, tempat duduk Tina kat belakang lah.. Depan Tina Husna..

**********
Sekarang, PMR dah habes! Tina nk enjoy habes2 selama seminggu lagi nk cuti ni.. Nanti x leyh jmpe kawan2 dh.. Masa tunggu result tu, mau tahulah macam mana.. Makan x kenyang, tido x lena, makan x kenyang.. Eh, macam org bercinta lah pulak! Hahaha.. K lah, Tina dh ngantok.. Bubye =)

Sunday, September 9, 2012

Jamuan Hari Raya :/


Hi! Lama x update blog ni ..Tina nk cerita ni..Tiap2 tahun,sekolah korang mesti ad jamuan hari raya an?Mesti meriah an tahun ni?Tahun ni x meriah langsung jamuan hari raya kat sekolah Tina !X suka!
Nak tahu kenapa? Jamuan Hari Raya kena pakai baju sekolah.Pastu kena belajar pulak tu..Baik x payah buat..Yg seronok,cikgu je lah..Dapat makan sedap2..Tahun lepas meriah la jugak..Ada pacak khemah,pakai baju raya,makanan sedap..Yang penting,x belajar pon..Tapi tahun ni...Hurmmm,ntahla..X macam menyambut pon..

Tina punyelah bersemangat nk pakai baju raya Tina tahun ni..Nak tunjuk manik yg umi Tina jahit kat baju Tina..Tudung batman Tina..Kasut blink blink Tina..Macam2 lah lagi..N most important thing is,nak ambik gambar ngan kawan2..Tahun depan,macam ramai je nak pindah..Tina pon rasa nk pindah jugak..Tapi,x tahulah jadi ke x..Okay,lari topic..Tahun ni kami makan nasi warna kuning dengan ayam masak merah.Nasi warna kuning tu Tina x tahu nasi apa..X habes pon Tina makan..Nak tahu sebab apa?Sebab x sedap ! Nasi dy laen2..Ad yg keras,ada yang lembut..Ada yg kuning cair,ada yang kuning pekat..Tina dpt yg keras n kuning pekat..Yg ni x sedap!Kawan2 Tina sume dapat yg lembut n warna kuning cair..Tina pon menumpang makan nasi dyorang..Lepas tu ada nasi himpit n kuah kacang..Yang ni sedap..

Pastu kan,elok2 kami makan,kawan Tina ada cerita yg ayam tu ada tuuuuttt..Kat ayam dy sendiri ada benda tu..SECRET .Nak buat macam mana..Semua dah ada dalam perut dh pon..Tunggu keluar nak jadi taik je lagi..Huhuhu.. Dah la,Tina malas nak cite pasal ni ..X menarik langsung! Senak perut Tina ingat balek Jamuan Hari Raya tahun ni .

Anyway,PMR ada lagi 29 hari..SPM pulak 56 hari..Semakin takut nak tempuh tarikh tu..Menggerunkan !Wish me luck :)


Saturday, September 1, 2012

First of September

Hari ni ,masuklah bulan baru pada tahun 2012 ni..It is SEPTEMBER .Tinggal sebulan 7 hari lagi PMR..Korang dh ready ke? Tina macam biasa2 je :) I will fight on that day .

Sebenarnya ,Tina x tahu nak tulis apa..Cukup syarat nak update je ..Tapi x tahu nk tulis apa.Okaylah..Till then ,goodbye !

Kenapa aku rasa semakin jauh ngan hang ha kawan ? :'(




Friday, August 31, 2012

MERDEKA !

How are you dear ? Tina x berapa okay :') 
Sebab? Adalah..Hanya kawan2 n DIA saja yg tahu..Yg laen,would be a SECRET .Tina x nak pasal benda mengong ni ,Tina stress nk jawab exam..Lagi 38 hari lagi nak PMR ..It getting closer!Okay,I will do the best..

Intro yg membosankan kan? Act , nk ucap SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN YG KE-55 !

Tanggal 31,bulan 8 57..
Hari yang mulia,
Hari bahagia,
Sambut dengan jiwa yang merdeka,

Mari kita seluruh warganegara,
Ramai-ramai menyambut hari merdeka,
MERDEKA !

Nyanyi lah sendiri ikut melodi Allahyarham Sudirman nyanyi :)

X apa ja kalau Tina duduk kat bukit sorang2 :') Ada orang kesah ke ?