Tuesday, January 31, 2012

Today story !

Hello Earthling!Ok,hari ni Tina pergi sekolah sekerat masa.Pukul 9:30 dah balik dah.Pastu pergi hospital.Sungguh geram sebab x dapat belajar Mathematics tadi..Dah masuk Chapter 7 dh.. >.<
Sejarah pulak dengar kata,banyak keje.Jenoh Tina malam ni pulon buat!!Tina suruh Husna datang malam ni.Ikin?Paham2 je la dia..Nak tengok cite Vanilla Coklat katenye.

Ok,tadi kat hospital gile punya banyak manusia yang patah2 tulang segala..Macam biasa.Masuk je hospital,rasa laen macam dah jantung ni.Tunggu turn dulu.Dh sampai turn Tina,masuk dlm tu,dpt doktor perempuan.Alhamdulillah!Baik pulak tu.:D Bukan macam sebelum ni.Doktor lelaki semua kejam2 !Doktor tanya kenapa x nk operate kat Tina.Tina jawab takut. >< Pastu dia cerita semua la pasal tangan Tina.Effect dia bila Tina tua nanti..Masa dia cakap tu,pakai x-ray Tina yang lama.Then,doktor lelaki tu ambik x-ray lama tu n suruh pergi x-ray lain..Tunggu punya tunggu kat tempat x-ray tu,sampai turn Tina.Tina pon masuk la bilik x-ray tu.Beberapa minit kemudian*cewah ayat!*result x-ray pon dapat.

Kami pergi balik jumpa doktor kat bilik.Doktor tu ambik result x-ray Tina pastu tengok.Nak tahu dy cakap apa?Meh sini nak gitahu.Tulang kamu dah masuk tapi senget.X lurus macam orang biasa.Ha,macam tu la dia cakap kat Tina.Tak boleh nak betolkan dah sebab tulang tu dah masuk.Alhamdulillah dah masuk tapi senget.Effect dia x tahu la bila.. :( Pastu pergi hospital balik 29/5/2012 nanti.

Then kami pon balik...Lapar gile time tuh!Mana x nye.Dari pagi sampai tengahari x mkn..Pastu kami pergi makan kat Tesco Taiping..



Kami makan hot plate.Umi Tina minum ABC,Tina minum Cool Blog.Pastu,alang2 dah sampai Taiping,apa lagi..Window shopping la..Hahaha..Bukan shopping..Window shopping dulu..Penat kaki Tina ikut umi jalan kat Tesco and Taiping Central tadi..Pastu balik2 dari Taiping,Tina trus g sekolah.1M1S tu la..Ok,sampai sini je la..Bubye!

Jyeahhhh!Lagi 2 hari lagi tittew nak balik kampung! :D





Sunday, January 29, 2012

Justin Bieber!!! :D


Look my boyfie above!!Hahaha!!
Why?Jealous ?Hahaha..Dipersilakan jeles ye.*merapu sekejap*

Ok,tajuk meletops gitu!Tapi..x de pape pon..Just cerita kosong.Entry kali ini memang x de idea nak tulis apa.Apa yang terkeluar,Tina tulis je.Hari ini ada tuisyen Sains..Kami gelak je hari ini.Cikgu pon x berapa nak sihat so,gelak je la kerja kami.Sains tuisyen Tina dah belajar sampai Chapter 2:Blood Circulation.Kat sekolah Tina plak,baru habis Chapter 1.So,habis je tuisyen Tina trus pergi kedai Husna.Tetiba mood rajin nak buat keje sekolah mai la..! :D Alhamdulillah ,hampir nak siap keje sekolah Tina.Malam ni nak bwt nota je..Mathematics tu,Tina nak tanya cikgu esok.Hari ini pon time online Tina sekejap je.X macam selalu.Berjam-2 online..Maklumlah..Cikgu sudah mula 'naik angin' dengan bagi homework gila banyak!!!

Esok sekolah Tina dah start kelas ELIT lorh.Nampaknya,balik lambat lagi la tiap2 petang.Huhu.X pe.Tina lebih suka duduk sekolah daripada duduk rumah mendengar 'radio percuma' n online sampai x ingat dunia!!X ke parah kalau macam tu?==" Adik lelaki Tina dah balik asrama dah petang tadi.Mean,esok sudah start sekolah!Kenapa la cuti rasa sekejap je ha??!!So stress!! :3

Selasa ni Tina x pergi sekolah sebab >tekan SINI< Ha,dah tahu kan sebab apa?Bulan 3 ni pula ada Kem Kepimpinan Pengawas 2012.AJK tertinggi wajib pergi n Tina salah seorangnya tu.Tapi..Umi Tina cakap x boleh pergi sebab tangan Tina ni x berapa nak elok lagi.*Tina rasa dah ok la!*Tengok la macam mana.Tapi,I really want to go there!!! :( Kat Tapah .Dekat je pon..Kentut pon boleh dengar dari Aloq ni !*ececeyh ayat kau Tina!*

Jumaat ni Tina balik kampung.Dah tahu an?Semalam punya entry sudah diberitahu ..Sepupu Tina kahwin.Tuisyen x pergi la next week..Excited gila sekarang ni!! :D Oklah.Nak mandi n buat sikit lagi homework!Bubye Earthlings!

p/s :Malam ni ada AJL la.Jom ramai-2 terpacak depan TV jom!*Tina tahu ni pon sebab ada orang bagitahu Tina* >.<



Saturday, January 28, 2012

Hospital menantiku!



Hello earthlings!How's ur day today?Tina ok!Seronok sangat hari ni.*apa yang seronok pon x tahu!*hahaha
Selasa ni,Tina pergi Hospital Taiping..Last appointment with doktor pakar tulang! :) Lepas ni x dah pergi hospital yang menyeramkan tu! >< Hari tu banyak sunngguh yang patah.Patah kaki la tangan la jari la n sebagainya..Budak pon ada..Kesian budak tu.Hari tu Tina ada janji kan nak cite pasal tangan Tina ni.

Okeyh,lets we start.Tina jatuh motor pada 14 December 2011.Hari tu juga kami dah cadang nak balik kampung.Last2 x jadi sebab Tina jatuh motor tu la.Petang tu trus bawa pergi mengurut.Tukang urut tu cakap urat je.X pe la..Lama2,makin bengkok + sakit tangan Tina ,umi ngan abah Tina bawak pergi mengurut kat orang lain plak.Kali ni org ni ckp,sendi Tina lari sikit.Pastu dy btol la kan.Baca entry ni >>KLIK SINI<<
Makin lama,tangan x nk lurus n x boleh bengkok habes.Umi risau bawak la g Hospital Parit Buntar.Doktor kat hospital tu cakap,tangan Tina patah.Esok kena pgi Hospital Taiping untuk jumpa doktor pakar.Keesokan harinya,kami pon pergila Hospital Taiping..Tunggu punya tunggu,sampai jgk turn Tina..Doktor tu cakap nk buat pembedahan.Umi x dpt decide la la tu .So,doktor bagi masa seminggu untuk fikir..

Dalam seminggu tu,kami cuba pelbagai alternative .Tina g ngurut lagi..Abah x bagi buat operation tu..Orang yang ngurut tu pon ckp,x payah operate.Nak baik dah,tapi memakan masa..Sehari sebelum bkk sekolah,kami pergi balik hospital tu.Cakap x nk bwt operation.Last appointment kami kena datang iaitu 31/1/2012.Doktor tu saja nak bagi takut Tina.Kalau x operate tangan Tina akan bengkok untuk selama-lamanya.Insyaallah x la kot..Ok.habis cerita pasal tangan Tina.

___________________________________________________________________________
Jumaat ni Tina balik kampung!!Yes!!Kali ini memang Tina excited sbb dapat jumpa semua sepupu2 Tina.Kalau selalu,kami je balik kampung tu..Semua balik sebab ada kenduri kahwin sepupu Tina jgk la.Mood nak balik kampung sudah Tina rasa sekarang!! :D X sabarnya!!!Malam ni Tina ada tuisyen.Tuisyen mathematics.So,bubye..Nk bwt keje tuisyen tu..X siap lagi!hehehe

woo woo woo balik kampung!woo woo woo balik kampung!Hati girang! :D

Friday, January 27, 2012

My friends ! (girls)

Hari ini Tina nak cerita pasal Tina n kawan2 Tina..X ada idea nak tulis apa,baik Tina cerita pasal dyorang.

Nur Ashiqin
  • My BFF!
  • Seorang yg brutal jgk la XD
  • Selalu bwk Tina naek moto.
  • Sekepala ngan Tina
  • Penasihat no.1 Tina.

Nurul Husna
  • My BFF!
  • Pandai bagi nasihat.
  • Penasihat no.2 Tina..
  • X suka marah orang.
  • Suka berahsia.
  • Lembut,x ganas macam Tina n Ikin.



Fatin Safiqah
  • Selalu suruh Tina ajar Mate n Sains.
  • Competitive!
  • Cute n cantik.!
  • Kecik!
  • Pandai Sejarah.

Fazilah Asri
  • Kakak yg paling sporting!
  • Mulut ikut sedap lepas je..Hihihi
  • Rapat ngan Tina n the geng! :D
  • Macam adik n kakak angkat.. ><
  • Cute macam DORAEMON! :D
  • Form 5 (2012)

Nor Haleana
  • Cantik!
  • Rapat ngan Tina,sama macam kak Fazilah.
  • Selalu dtg lambat sekolah!hahaha
  • Garang..*garang ke?*hehehe
  • Selalu ngan kak Fazilah.
  • Form 5 (2012)

Athirah n Shahirah
  • Ulat belungkas yang x pernah berpisah.
  • Dua-2 pandai! :D
  • Thirah ,suka ajarkan Tina Mathematics.
  • Shahirah pandai BI.
  • Dua-2 fanatik KOREA!(setiap hari ada je cite dyorang sembang)hehe
  • PELAJAR TARGET!


Farihin
  • Tina rapat sebab tutttttt!
  • Pelajar bijak! :D
  • Blogger too!
  • Tina share masalah kat dia! :)
  • Dia pon x segan nak cite masalah dia kat Tina.
  • Badan kecik dibandingkan dengan Tina!haha!!
  • Form 4 (2012)
Okeyh,itu je la Tina nak post untuk hari ini.Bubye..Tina nak makan!!Pesanan untuk korang daripada Tina.
''berkawan biar beribu,berkasih biar satu''



Thursday, January 26, 2012

Bakat seni?Adakah?


Kenapa Tina x tido lagi neyh?
Tengok tajuk kat atas.Bakat seni??Act,Tina baru habes melukis n mewarna..Cikgu bagi buat masa cuti ni,tapi Tina buat sehari sebelum sekolah..Haha!!Bila mood malas melanda!!Tina ni ada bakat seni ke?Hehew!!


Korang komen sendiri la..Tina terima apa je korang nak cakap..Act,Tina lebih suka mewarna daripada melukis.Melukis ni leceh la!!Imaginasi Tina x setinggi korang..Belajar KH pon ada satu tajuk ni.Reka Bentuk..Memerlukan daya imaginasi yang tinggi..Tina fail la kalau bab ni.Terpaksa suruh cikgu ulang banyak kali..

Ok.Bubye..Tina nk sambong bwt keje..Hehe!!Mana siap lagi tu..X tahu nk tido kol bpe hari ni.. :D



Wednesday, January 25, 2012

My Life Story ! (part 2)

My BFF!(Shiqin)


Semalam Tina berhenti sampai mana ea smalam?Ha!!Sampai Miera pukul Tina tu..X tahu ke cite smalam?Ishh3..Klik SINI kalau nak tahu sambungan dari semalam.

Let's begin the story..
Tahun 2010 kami (Miera,Tina n Ikin) pon masuk Sekolah Menangah Kebangsaan Alor Pongsu dulu.Masa tu Tina dah dapat dah surat tawaran ke SBP..Saja masuk sekolah tu dulu daripada dok umah x buat apa.Miera ngan Ikin x dpt lagi masa tu..Tina kira beruntunglha masa tu sebab dh dpt surat tawaran.Sempat berapa hari je Tina dok skolah tu.Orientasi n dok dlm kelas sekejap je..Sampai hari yg Tina nk pgi SBP tu,Miera siap plok Tina lagi .Sedih gile dia masa tu!!Dia soh Tina jaga diri elok2..

Lepas tu,bermulalah kehidupan Tina di asrama..Hari first Tina dah nangis dah!!>< Hahaha..Ntahla pasai apa nangis..Tina tahan sebulan je dok asrama tu.Sepanjang di sekolah,Tina asyik nangis je.Kalau kat asrama plak,Tina ok..Siap huha huha lagi ngan kawan2..Ha,ni nak cite pasal kawan kat asrama plak r..Dulu Tina kawan ngan Asmira.Asmira ni Tina kenal lama dah sbb dia tuisyen sama ngan Tina masa drjah 5-6.Tapi x sembang pon masa tu..Orang dy kecik n comel!!Dia la yg mula2 tegur Tina..Masa tu nak g dewan makan n Tina jalan sambil nangis.Pastu dy tegur Tina n tenangkan Tina.Bermula dari situ la Tina jadi geng ngan dy.Alhamdulillah,kami dapat sama kelas!1 RHO kelas kami..Dalam kelas ni jgkla Tina dapat banyak kawan.Tina duduk tepi Iffah Farzana .Dy ni seorang yg gila2 n happy go lucky.Tina x pernah nampak dy nangis..

Asmira plak?Okeyh,dy dok depan Tina but dy duduk tepi Nurul Ain Nabila .Kira dah geng la kami berempat masa tu..Kalau hujung minggu,lepak sama2.Tina slalu tukar tempat duduk ngan Asmira..Kadang2 Tina dok tepi Ain n dy dok tepi Iffah..N vice versa.Aida Hanani n Nur Amirah Faraheen ni pon kawan Tina.Dyorang ni satu geng dalam kelas tu.Geng dyorang yg len ada kat klas dpn..2 orang ni kan,memang baik walaupon muka cam berlagak!!Kalau orang x kenal,msti dyorang label SOMBONG kat dyorang ni..Maklumlah,Aida ni cantik.Tinggi plak tu!Mesti terpikat la lelaki kalau tengok..Aida n Mirah ni slalu pujuk Tina n pelok Tina kalau Tina nangis..Pastu,Tina dapat satu berita sedih.Amirah n Ain dpt tawaran ke MRSM!Allah saja yg tahu perasaan Tina masa tu.Dua2 orang kawan yg Tina sayang ni pon pergi ke MRSM tu..Sekarang dh x de dh kawan lepak kat asrama iaitu Ain n kawan yg selalu pujuk Tina,Amirah.. :'(

Kawan sedorm ngan Tina plak Tina nk cite.Wan Nurul Shuhada .Dulu,Tina pernah gadoh besar ngan dy.Siap report kat nenek dy lagi..Mulut dy bak hang,perghhh!!Boleh tahan la..Pastu mcm mne ntah boleh elok n still contact ngan dy sekarang ni.. ^^ Sampai la hari Tina nak pindah sekolah,dy pon sedih jgk..Dia cakap,'spe la yg nk pukul aku kalau hang dah pindah'..Tina pon sekadar senyum je.. ^____^ ..Pastu Tina pindah la sekolah..Mula2 Tina sekolah kat SMK Alang Iskandar..Seminggu je Tina sekolah situ n sebulan Tina dok umah..Bulan 3 tahun 2010 baru Tina sekolah balik.Sekolah kat SMK Alor Pongsu balek!! ^^ Masa tu Miera dah masok asrama dah..Ikin pon masok asrama tapi patah balik macam Tina.Ikin n Miera dpt sekolah sama.Untung an dyorang??Tina tercampak jauh dari kawan Tina but Ikin n Miera dpt skali..Itu pon x mau lagi Ikin ni..Huhuhu.Tahun 2010,memang banyak kawan2 Tina patah balik dari asrama..6 orang kot kalau x silap..

Time ni la Tina,Ikin n Husna mula rapat n BFF sampai sekarang..Ada hari tu,Tina gadoh besar ngan Ikin sampai x tegor 3 hari woh..!Tpi Alhamdulillah dengan bantuan Husna,kami elok ! ^^

Masuk form 2 plak.Form 2,kami bertiga jadi pengawas..Kira kami ni gangster sekolah la..Bkn gangster mcm kat tv yg jahat-2 tu..Gangster baek2..Hehehe..Masa form 2 ni jgk la Tina dah pandai bercintan-cintun..Itu la..Dulu Tina yg cakap x nak couple2 ni.Last2,Tina jgk yg jadi mangsa.But now!I'm SINGLE!!! ^^ .Form 2 jugakla Tina merasa macam mana jatoh moto.Tangan patah belah kiri..Hahaha!Besa la..Minah rempit!!!Kejadian ni berlaku pada bulan December.14 December 2011.

Then masuklah tahun 2012..Tina dah tingkatan 3 dah sekarang ni.PMR victim!!As a students,homeworks never tired to us.Same with me.Baru 3 minggu sekolah,keje mengalahkan PM tu!Tapi,dengan hati yang terbuka,Tina terima jugak kau wahai homework..Huhuhu.Form 3 ni pon,Tina mula rapat ngn senior skolah Tina..X kira la lelaki ke perempuan..Syok gle kawan ngan dyorang!!

That's all for my life's story!Thanks for read this! :D
Pukul 5:30 ni,nak buat homework ngan Ikin!!



Pabila aku b..... !!

How are u?Fine?Good!!Cerita tadi kita sambung esok ea?Kalau nk tulis skang,panjang!!X larat mata ni nk tertutup dah..Sorry x de picture..Selalunya kalau korang perasan la an,setiap entry mesti Tina akan letak picture.X kira la gmbr apa..Asalkan gambar.Hehehe!!

Esok korang skolah dh ke ?Tina blom lagi..Hari Khamis ni baru sekolah bkk.Keje skolah pon blom siap agy nih!!Tadi bersemangat Tina nk bwt homework..Last2 x siap pon agy..Fed up Tina tros on9..Hahaha!!Pening kot kpale mengira malam2..

Elok tutup buku Mathematics,bwt Geografi plak.Allah!Kira lagi!!Otak blur jgk la tadi..hehehe..Pastu Tina try bgi x blur otak ni,trus boleh bwt keje!!Hehe..Okeyh,sekarang Tina dah ngantok..Nak tido!!Bubye!

Rasa pendek sangat lha entry kali ini..X pe la..Tina letak picture la supaya nampak panjang sikit..Hehehe


*edit by myself!* Do not copy! :p


Menahan perut daripada lapar...Laparnya!!!

Tuesday, January 24, 2012

My Life Story !



Assalamualaikum!
Entry kali ni,Tina nak cite pasal diri Tina sendiri.Kalau korang nak tahu,baca la..Kalau x nk,tkn je X kat atas tu.Okay,mari kita mulakan.

Nama saya Nusratina bt. Zulkipli.Boleh panggil Tina je.Lahir pada 13/1/1997 kat Hospital Bersalin Kuala Lumpur pada pukul 11:15 pagi.Dulu Tina duduk kat Kuala Lumpur dari Tina lahir sampai tahun 2005.Sampai umur Tina 8 tahun.Tina duduk kat L32,No.28,Pandan Jaya,Cheras.Tahu x kat mana?hahaha..Kalau tahu,syabas! :D Ala,yang dkt ngan LRT tu..Dpn flat Tina je LRT tu..*bangga sat*

Okeyh,start 4 tahun,Tina dah sekolah dah.Sekolah Tahfiz Al-Munir kat Taman Maluri.Chup2!Sebelum tu pergi Sayang Aulad Centre dulu..X ingt la kat situ.Yang Tina ingat,kat Tahfiz Al-Munir..Tina sekolah kat situ sampai umur 6 tahun.Umur 6 tahun tu,Tina dh hbes dah baca Al-Quran.Maklumlah..Sekolah Tahfiz..Tiap2 hari Tina balik pukul 6 ptg dari sekolah tu.Dia bagi tidur dlu tengahari..Pastu sambong belajar or bwt aktiviti laen..Masa kat sekolah ni,Tina nakal sangat..Tina ingat lagi.Masa semua orang tido,Tina ngan kawan2 Tina pergi panjat bumbung sekolah tu..X tahu la bwt apa panjat bumbung tu..Agaknye boring kot..Hehehe..Cikgu x tahu pon..Pandai kami cover masa tu.

Pastu dah habes skolah kat situ,Tina sekolah kat Sekolah Kebangsaan Taman Maluri plak.Darjah 1 baru..Kelas Tina masa tu 1 Cekal,kelas ke-3 ke ke-4 ntah..X ingat..Masa darjah 1,Tina x pakai tudung lagi.Umi Tina x bagi sbb Tina dulu suka makan comot..Hehehe..Kawan masa darjah 1 dulu Tina x bape ingat la..Yang Tina ingat sampai sekarang ialah Fatin Raihanah!Kawan Tina dari Sayang Aulad Centre a.k.a BFF Tina !

Pastu masuk plk darjah 2.Darjah 2 Tina kelas no.1 u alls!2 Rajin..Masa ni baru la Tina ingat semua kawan Tina.First mestilah Fatin Raihanah tu.Pastu darjah 2 ni,ada budak baru..Muka dy macam mat salleh sikit.Sarah nama dy.Dy duduk depan meja Tina.Nasiruddin !Geng Tina dulu.Dy suka kawan ngan budak pompuan..X knl spe Nasiruddin tu?Ala..Yang berlakon cite Tentang Bulan tu..Yang panggil Ketot tu..Hehehe..Itu kawan Tina dulu.Dy ni,pandai lukis dan hormat cikgu.Sebelom balik skolah,dy akan cari sume cikgu semata-mata nak salam je.Then baru dy balik..Kawan2 yang Tina x rapat pon Tina masih ingat lagi..Segar-bugar lagi dalam kepala hotak ni..Jap nak senaraikan..Izreen n Fatin Amani..Dngn 2 orang ni,Tina x rapat sgt la..Sbb apa?Shhhhh!Ada la..Masa darjah 2 ni la Tina dh mula suka kat orang.Haha!Suka syok2 je..X pernah couple2 ni..Budak2 lagi masa tu..Spe ea lelaki tu..Okeyh Tina gthu.Azahari nama dy..>< Dy x tahu pon Tina suka dy sbb ramai yg syok kat dy masa tu..K,tutup cite psl drjh 2!

Darjah 3 Tina pindah ke Perak.Amat sukar la nak cari kawan..Tina pesyen yang duduk senyap n tunggu orang tegur dulu..Tngok quote kat atas tu.Strangers think I'm quiet .Betol la tu!Tina mmg akan senyap kalau dengan orang yang x dikenali..Orang yg first tegur Tina dulu ialah Adilah.Nurul Adilah Anati bt. Murad..Pastu Tina jadi la geng dy..*Ad geng wo*Darjah 3 sampai 6 kelas Tina no.1.Gemilang.

Darjah 4 plak,berlaku pertukaran kelas..Masa ni la Ashiqin kawan ngan Tina.Tapi x segeng mcm skang la dulu..Tina still geng ngan Adilah..Pastu mcm mna ntah,gadoh plak..Atoyh!!Darjah 5 Tina kawan ngan Farah..Dua orang je masa tu sbb pergaduhan yg besar masa tu..X banyak cite best yang Tina ingt masa darjah 4 n 5 ni.Naek darjah 6 la best!Maklumlha..Senior sekolah!!Haha!!Lpas UPSR la best!Tina main je..Masa ni Tina,Ikin n Miera satu geng!Di mana ada Tina,disitu ada 2 org lagi..Hehehe..Kamcing gle la kami masa tu!

Nak cite pasal time ambik result UPSR la..Hehehe..Sorry ea Miera..Masa tu.Tina berdebar-debar.Hanya Tuhan je yang tahu masa tu..Elok kereta Guru Besar masuk kat pagar sekolah tu,makin laju jantung Tina berdegup..Pastu ayah Tina masuk dari atas dewan sambil tunjuk tapak tangan.U know what its mean?5a's !Pastu,normal balek keadaan Tina..Tnggal nk ambik slip je..Result dh tahu.5a..Yang ni lawak ni..Miera..Dy dapat 4a 1b.Nangis,mak aihh!Ngalahkan orng hilang anak..Sampai ke bawah kerusi nangis..Sket tangan Tina dy pukul smbil ckp,''knp hang dpt 5a??!!"..hahaha..Klakar an??

*to be continued*

p/s :Entry yang paling panjang yang Tina pernah type! :)


Paris oh Paris ! :)



Hello hello hello!
LE T'AIME !Who ?No one okay!Im SINGLE now.I repeat,SINGLE!
Ignore the word at the picture.X de kaitan pon..

Huhuhu..Tina teringin sangat nak pergi kat atas tu.Tengok je la wishlist Tina tu.Salah satunya ialah PARIS!!!Tina nk pergi bersama orang yang Tina sayang a.k.a my husband!*ececeh!Gatai kau Tina!*Hehehe!! X pe la..Bukannye selalu..

Why I want go there?X de sbb yg specific la.Since standard 4 Tina pasang angan2 nk g Eiffel Tower ni .Org len nk gi Mekah.Tpi Tina nk g Paris.Haishh !Apa da..!Okeyh2..Kalau ada rezeki Tina pgi dua2..For sure la Paris top 3 tempat yg Tina nk g.. :) Tina tahu,ramai lagi yang mau pgi ke sini.Tina blogwalking tngok wishlist,PARIS.Bw lagi,PARIS.Bw lagi,header gmbr Eiffel Tower..Arggghhh!Geramnye x dpt pgi! =.="

Spe nk kawen dengan Tina,bwk Tina g PARIS !Hahahaha*konfem x de sape nk*..Melalut kjp..
Btw,skang dah pukol bpe?4:24 a.m ?OMG !Tina x tido lagi!I'm back to my old life.Slalu tido time kol 4 5 pagi..Kadang2 terlajak sampai kol 7 .Itu kalau waktu cuti la..Waktu sekolah,ngantok awal la..

Sambong cer balek psl Paris.Sebenarnye ada apa lagi ea kat Paris?Tina tahu,ada Eiffel Tower je..Haha!!Kampung2 yg dkt ngan umah Tina pon x thu,ni nk thu kat Paris yg jauh beribu ribu ribu ribu batu tu?!Ceh!Dlm mimpi je la..Dari segi makanan macam mana ea kat Paris tu?Ntahla..Paris merupakan tempat yang paling famous sekali ketika musim cuti sebab ramai orang bercuti ke sini..Betol x betol x betol x ?hahaha..

Lagu kat blog Tina dh bertukar!Fifteen by Taylor Swift..I choose this song because my age is 15 this year! :D .Not other than that.This song is slow n very nice to hear .Feel very peaceful! Sorry for my awful English..Okeyh.I'm sleepy now.Bubye!See u later!

Je T'aime is ILOVEYOU !Tina tengah dalam proses belajar bahasa asing. XD Nak join?Boleh aja!Pgi bkk google->translate kat ats uh..What?So easy !Selamat mencuba! :)


New look! ♥

Adik Mariana

Assalamualaikum!
Blog Tina sudah bertukar wajah!Terima kasih untuk adk Mariana!*picture above*Mula2 Tina nk tukar blogskin,x de yg berkenan dhati ,Tina trus minx tolong kawan carikan background yang kawaii !Pastu dy intro adk Mariana ni kat Tina.Tina pon add la dy dngn tujuan untuk blaja cara2 untuk gne blogskin.Last2,adk Mariana ni ckp blog Tina dh lawa dh.X yh tkr ke blogskin.Just tukar background.

Pastu Tina tanya la.Background yg mcm mne..Dy ckp mcm mne pon xpe n tetiba!Dy trus offer nk editkan blog Tina.Full edit u know!How happy I am that time!And hasilnye,macam ni la!Thanks adek..! :D Header pon adk Mariana bwtkan..Nasib baekla dy free hri ni.X sampai 24 jam pon dy edit a.k.a sehari lol !

Why Tina nk tukar ke blogskin?Sbb...Tina dh boring tngok blog Tina yg dlu..Ntah la dh bpe lama Tina gne tema tu..Lagi satu.Tina tngok org gne blogskin,Tina rse cntik la blog dyorang!Itula membuatkan Tina rasa nk berubah ke blogskin.Tpi ,x tukar ke blogskin . :)

Entry kali ni,Tina nk story full psl blog n adik Mariana.Korang jangan bosan membaca ea..! :D Truskan membaca!

Hehehe..Pasal blog jgk la Tina rapat ngan hacker.Pasal blog jgk,Tina dpt ramai kawan yg berbilang agama n    umur.X kira teenager ke,budak2 ke org tua ke ,org muda.Tina boleh kwn ngan dyorang.Oleh itu,jngan la menyalahgunakan internet ini.*cewah!Ceramah di pagi2 buta*.Tpi serius ni.Dengan internet ,kita boleh kenal ramai orang jika kita sign up sesuatu social network.Sebagai contoh yg mudah,BLOGSPOT.Apa pendapat korang?Setuju ngan Tina cakap?

Okeyh..Nk out n tulis entry bru di post yg laen..Bubye n good morning !

p/s :Terima kasih adik Mariana.Jasamu tidak terbalas oleh akk!Akk hanya mampu ucapkan TERIMA KASIH je..

Sunday, January 22, 2012

Miss this blog!



Assalamualaikum to all Muslim!
Okay,this is me.Nusratina or Tina.Now, I got a chance to update this blog.My blog! :D

Hampir sebulan Tina x dpt nk update blog.Nk thu sbb apa..?Scroll down my dear (s) !
Ha..Dah thu kan?Ada lagi cer.Klik SINI .To u hacker yg Tina salute sbb sanggup kawan ngan orang macam Tina ni.Imz Quantanz.*actually x tahu nama sebenar*.Thanks sbb bgi birthday present ni seminggu awal daripada tarikh yang kita debatkan hari tu.

Tina suka kawan ngan kau dek sebab kau open minded n ngam kawan ngan akk.*tua!*Masa mula2 kena hack tu mmg geram jgk la ngan kau,tpi lama2 Tina selesa kawan ngan kau.Akk doakan kau dpt result gempak PMR tahun depan!Fighting!Ingat pesan akk dulu,'Jangan mengkhianati orang lain!' Ustazah rock?Hahaha..Blom sampai tahap ustazah la dek oiii...Sentiasa mengingati orang lain adalah tanggungjawab kita semua. :)

OFF TOPIC psl tuh.
Hari Jumaat minggu lepas bersamaan tarikh 13/1/2012..Guess ad apa..?X dpt teka lagi?Birthday saya!!! :D
Birthday yg 50 seronok 50 x seronok..Seronok tu sbb Tina celebrate ngan kakak2 n abg2 senior ptg jumaat tu.Kami maen 'perang tepung!'Ikin pon kena skali..Jap2 nk upload gambar tu.Muka serupa macam zombie! :p


Ni kek dyorang beli kat Tina..

Sorry..Gambar x bnyak sbb hari tu x sempat nk snap gambar sbb kami main baling tepung.

Apa yang x seronoknya?Huh!Pasal lelaki tu la..Petang tu jgk kami dah x de apa2 hubungan..Ntah la..Tina rasa dy dah plan kot nk cakap masa hari jadi Tina.Betapa sakit + sedih + marah nye hati Tina time tu.Malam tu mula la drama yg x sepatotnya berlaku..Air mata x berhenti henti turun.As usual,Tina call Husna..Husna pon dtg tenangkan Tina.Malam tu jugak,Tina dpt birthday present daripada dy.CADBURY !Terima kasih awak sbb bgi coklat feveret kita!


Doraemon tu Kak Fazilah yg bagi kat Tina.Tngok gambar kat atas.Yang pakai baju hijau tepi Tina.Tu la Kak Fazilah.Pastu sambut ngan kawan2 Tina hari Ahad,15/1/2012.Ramai yg datang!Sampai x muat umah Tina!Hari tu makan mee kari,pizza and macam biasa.Mesti ada kek!Cheese cake umi Tina order tpi,Tina x sempat pon rasa..Huhuhu :'( X pe la..Bukan rezeki.

K la..Panjang dh entry ni.Maklumlah..Dah lma x mengupdate blog..Rindu tahap gaban dh ni ! :)
K la nak out ngan makcik..!Luv u all! :D



Saturday, January 21, 2012


lol...huhu....sorry tina.....terhack suda...huhu..im not hacker...im just cracker.....dont worry.....tina....your data is safe....okeyh!!!...dont worry im nice hacker....huhu.... n the last thing i hope you dont delete this post okeyh :-)...huhu....today, you can get back this blog okeyh!!!

== Im not bad, but frendly==
Im not the hacker,
Im just the cracker,
Im not forget,
I always kept your image in my mind,
Sorry TiNa
Sorry

Single Attack LOL!!

Sunday, January 1, 2012

Anyeong 2012! :D


Assalamualaikum
Hello earthlings!How's ur day today?The new year and new month.Hahaha..Kan Tina dah merepek..Ok.stop talking nonsense! :)

Tetiba Tina rajin nk menaip hari ni.Ye la,bkk fb x de sape tegur Tina.Boring!!!!Lebih baik update blog ni.
Semalam korang sambut new year maca mana?
Tina tengok bunga api kat depan umah je..Last2 ,ngadap bunga api kat depan tv je.hahaha..Malas nk berdiri lama2 kat lua tu.Dah la bunga api bunyi mcm kentot2..huhuhu

Sebab bunga api jgk,orang tu merajuk semalam..Kalau dy marah Tina,mula la dy bgi mesej merepek.Nk buat mcm mne kan..Salah Tina..Tina pujuk la blek..Haishh!Bab2 pujuk memujuk ni la Tina lemah.Serius.Tina mmg x reti pujuk orang.Nnti kalau korang nk merajuk ngan Tina,Tina pujuk sikit2 je la ea.?kih3..

2012,tahun yang paling digeruni oleh batches '97.Why?Sbb PMR dear! :d
Knp la PMR ni wujud n time batches '99 dh x de dh PMR!X aci!=.=''
Mmg x aci..!Hmmm..X kesah la..Terpaksa tempuhi jgk..Kwn2 Tina yg sme umur ngan Tina,buat elok2 thu?

Okeyh,my birthday was near!When..?This 13 January ,another 2 weeks.Jangan lpe bg hadiah ea?hahaha..X de la..Sje je main2..

Lagi 2 hari je nak sekolah.N tangan Tina ni alhamdulillah semakin elok..
"Ya Allah,tolonglah sembuhkan tangan ku seperti sedia kala dan janganlah sampai operate..Amin ya rabbal alamin."