Wednesday, January 25, 2012

My Life Story ! (part 2)

My BFF!(Shiqin)


Semalam Tina berhenti sampai mana ea smalam?Ha!!Sampai Miera pukul Tina tu..X tahu ke cite smalam?Ishh3..Klik SINI kalau nak tahu sambungan dari semalam.

Let's begin the story..
Tahun 2010 kami (Miera,Tina n Ikin) pon masuk Sekolah Menangah Kebangsaan Alor Pongsu dulu.Masa tu Tina dah dapat dah surat tawaran ke SBP..Saja masuk sekolah tu dulu daripada dok umah x buat apa.Miera ngan Ikin x dpt lagi masa tu..Tina kira beruntunglha masa tu sebab dh dpt surat tawaran.Sempat berapa hari je Tina dok skolah tu.Orientasi n dok dlm kelas sekejap je..Sampai hari yg Tina nk pgi SBP tu,Miera siap plok Tina lagi .Sedih gile dia masa tu!!Dia soh Tina jaga diri elok2..

Lepas tu,bermulalah kehidupan Tina di asrama..Hari first Tina dah nangis dah!!>< Hahaha..Ntahla pasai apa nangis..Tina tahan sebulan je dok asrama tu.Sepanjang di sekolah,Tina asyik nangis je.Kalau kat asrama plak,Tina ok..Siap huha huha lagi ngan kawan2..Ha,ni nak cite pasal kawan kat asrama plak r..Dulu Tina kawan ngan Asmira.Asmira ni Tina kenal lama dah sbb dia tuisyen sama ngan Tina masa drjah 5-6.Tapi x sembang pon masa tu..Orang dy kecik n comel!!Dia la yg mula2 tegur Tina..Masa tu nak g dewan makan n Tina jalan sambil nangis.Pastu dy tegur Tina n tenangkan Tina.Bermula dari situ la Tina jadi geng ngan dy.Alhamdulillah,kami dapat sama kelas!1 RHO kelas kami..Dalam kelas ni jgkla Tina dapat banyak kawan.Tina duduk tepi Iffah Farzana .Dy ni seorang yg gila2 n happy go lucky.Tina x pernah nampak dy nangis..

Asmira plak?Okeyh,dy dok depan Tina but dy duduk tepi Nurul Ain Nabila .Kira dah geng la kami berempat masa tu..Kalau hujung minggu,lepak sama2.Tina slalu tukar tempat duduk ngan Asmira..Kadang2 Tina dok tepi Ain n dy dok tepi Iffah..N vice versa.Aida Hanani n Nur Amirah Faraheen ni pon kawan Tina.Dyorang ni satu geng dalam kelas tu.Geng dyorang yg len ada kat klas dpn..2 orang ni kan,memang baik walaupon muka cam berlagak!!Kalau orang x kenal,msti dyorang label SOMBONG kat dyorang ni..Maklumlah,Aida ni cantik.Tinggi plak tu!Mesti terpikat la lelaki kalau tengok..Aida n Mirah ni slalu pujuk Tina n pelok Tina kalau Tina nangis..Pastu,Tina dapat satu berita sedih.Amirah n Ain dpt tawaran ke MRSM!Allah saja yg tahu perasaan Tina masa tu.Dua2 orang kawan yg Tina sayang ni pon pergi ke MRSM tu..Sekarang dh x de dh kawan lepak kat asrama iaitu Ain n kawan yg selalu pujuk Tina,Amirah.. :'(

Kawan sedorm ngan Tina plak Tina nk cite.Wan Nurul Shuhada .Dulu,Tina pernah gadoh besar ngan dy.Siap report kat nenek dy lagi..Mulut dy bak hang,perghhh!!Boleh tahan la..Pastu mcm mne ntah boleh elok n still contact ngan dy sekarang ni.. ^^ Sampai la hari Tina nak pindah sekolah,dy pon sedih jgk..Dia cakap,'spe la yg nk pukul aku kalau hang dah pindah'..Tina pon sekadar senyum je.. ^____^ ..Pastu Tina pindah la sekolah..Mula2 Tina sekolah kat SMK Alang Iskandar..Seminggu je Tina sekolah situ n sebulan Tina dok umah..Bulan 3 tahun 2010 baru Tina sekolah balik.Sekolah kat SMK Alor Pongsu balek!! ^^ Masa tu Miera dah masok asrama dah..Ikin pon masok asrama tapi patah balik macam Tina.Ikin n Miera dpt sekolah sama.Untung an dyorang??Tina tercampak jauh dari kawan Tina but Ikin n Miera dpt skali..Itu pon x mau lagi Ikin ni..Huhuhu.Tahun 2010,memang banyak kawan2 Tina patah balik dari asrama..6 orang kot kalau x silap..

Time ni la Tina,Ikin n Husna mula rapat n BFF sampai sekarang..Ada hari tu,Tina gadoh besar ngan Ikin sampai x tegor 3 hari woh..!Tpi Alhamdulillah dengan bantuan Husna,kami elok ! ^^

Masuk form 2 plak.Form 2,kami bertiga jadi pengawas..Kira kami ni gangster sekolah la..Bkn gangster mcm kat tv yg jahat-2 tu..Gangster baek2..Hehehe..Masa form 2 ni jgk la Tina dah pandai bercintan-cintun..Itu la..Dulu Tina yg cakap x nak couple2 ni.Last2,Tina jgk yg jadi mangsa.But now!I'm SINGLE!!! ^^ .Form 2 jugakla Tina merasa macam mana jatoh moto.Tangan patah belah kiri..Hahaha!Besa la..Minah rempit!!!Kejadian ni berlaku pada bulan December.14 December 2011.

Then masuklah tahun 2012..Tina dah tingkatan 3 dah sekarang ni.PMR victim!!As a students,homeworks never tired to us.Same with me.Baru 3 minggu sekolah,keje mengalahkan PM tu!Tapi,dengan hati yang terbuka,Tina terima jugak kau wahai homework..Huhuhu.Form 3 ni pon,Tina mula rapat ngn senior skolah Tina..X kira la lelaki ke perempuan..Syok gle kawan ngan dyorang!!

That's all for my life's story!Thanks for read this! :D
Pukul 5:30 ni,nak buat homework ngan Ikin!!



No comments :

Post a Comment