Saturday, March 24, 2012

I HEART EDITING SO MUCH !

Hello everybody :) Rindu Tina x?Sudah seminggu Tina x update blog ni..Sibuk la..Sibuk mengalahkan PM..Huhuhu..Mesti korang tertunggu-tunggu Tina update blog?(perasan) Ala,mengaku je..Jangan malu-malu awok :) Hahaha..Terutamanya,you Miera .Hari ni Tina nk share pasal hobi Tina bila bosan time Tina surfing Internet.Apa ea?Tengok title kat atas uh..EDITING .Yes!I like editing so much..Sama macam Kak Far punya hobi :) I use many applications to edit da pictures..*amboi,speaking pulak noh Tina ni* Kalau korang ingat la kan,dalam post2 yang lepas pon Tina ada tulis pasal edit2 ni..X silap,post tahun lepas punya ..Haishhh!Dah berzaman..Oke,tahun lepas,tahun lepas la..Tahun ni,tahun ni punye! :D Nak tengok hasil tangan Tina mengedit gambo?Oke,let's go babeh ! >.*



Models wannabe XD !


Railway's Children XD

Hangout.

Me!

Me also :) Gigi tittew shiny!!Hahaha!

:)

Hangout lagi.

Truly,miss this moment :')

Peace!! ^.^V

Another double peace for you *.<
Banyak lagi sebenarnye.Tapi,sume gambar Tina..Takot korang boring nanti..Hahaha!!Lebih baek x payah letak an?Kalau korang perasan an,ada 2 gambar sama tapi effect edit dy laen2..Perasan x perasan x ?I doubt mesti x perasan an?Hahaha!!Okeyh x pe..Nanti check la sendiri ye :)
Okeyh,bubye!That's all for today update.Nak lagi?Tungguuuuuuu ..Hahahaha ..

Saturday, March 17, 2012

Cerita masa dikampung


Hey Earthlings!I'm back!Rindu Tina x?Tina rinduuu*okey,tipuu! Hari ni hari apa ha?Buat2 lupa ingatan kejap.Ouh no,tomorrow Sunday n tomorrow tomorrow Monday!Sekolah la!!Homework Tina x siap lagi,esok baru nak buat.Tido lambat lagi la maknanya..Itula!Awal2 x nak nak buat!#bermonolog sendiri ..Peduli?!!Okeyh,Tina peduli.Hihihihi..

Kenapa la cepat sangat masa berlalu?Rasa kejap je cuti ni?Siapa setuju,angguk sikit?Sikit je ea,jangan lebih2!Hahaha!!Sorry..Mood merapu sudah mari =,= Tadi sebelum balik,kami sekeluarga singgah kenduri dulu.Betapa malunya Tina..Pakai Jean n T-shirt je >< X cadang pon nak pegi situ..Abah Tina tengok jam awal lagi,pergi kenduri dulu.Apa lagi,buat muka tembok je la tadi!Kenduri tu kenduri sepupu umi Tina.Anak sepupu umi la kahwin tadi..*banyak giler family belah umi*.Siyess nak cakap ni,banyak sunggoh family belah umi ni ..X pernah jmpe pon dyorang-2 tu..Mai kenduri mcm tdi,baru la tahu yg dyorang ada sangkut-paut ngan Tina.Kalau x,mampos x tahu..

Semalam Tina pergi jumpa sepupu baru Tina!Hehehe..Lelaki ..Baru je lahir kat dunia ni x sampai sebulan.25 February 2012..Kecik lagi!Kalau besar nanti mesti comel :) Tina suke!!Fyi,Tina memang suka budak2 yg still kecik plus cute n tembam macam Tina..Lagi satu,putih gebu!Rasa macam nak picit-2 je pipi dy!Awww!Korang?Mesti sama macam Tina an?Hehehe..dah agak dah...Semalam jugak Tina g umah mak tam Tina.Itu tempat yang WAJIB pergi bila balik kampung.WAJIB tu!Entah la pasai pa jadi tempat yang wajib pergi..Hehehe..X pe,kat situ Tina ada kawan.Sepupu Tina yang sebaya ngan Tina..Dy je la sepupu yg Tina rapat sebab selalu jumpa.Yang laen tu,cehhhhhhhhhhhh!Jumpa sekali-sekala je.

Kami makan nasi kat umah dy semalam.Kami g petang n balek malam..Hehehe lame x lame x ?Syiokk woo!Tina naek fixie semalam..Allah punye la 'pendek' basikal tu..Tahu la Tina ni 'terlebih tinggi' .. :'( Paham kan maksud apa?Bila la Tina nk tinggi an?Teringin rasa diri tinggi..Udah2!Jangan nak emo petang2 ni..Cheer yoo!Korang tahu an Tina ni anti ngan habuk?Kalau kena habuk mesti bersin x berhenti-henti.Resdung teruk la katakan..Semalam penyakit badot tu mai balek..Daripada umah mak tam Tina,dalam kereta n sampailah umah tok Tina.Bersin x berhenti-henti..Naek sampai ke mata woo gatal dy..Tahan je la semalam..X boleh nak bwt apa dah ..So,kalau korang nk kahwin ngan Tina,kena rajin la kemas umah ye sebab Tina kalau kena habuk confirm bersin x sudah2 ..Hehehe (siapa nak kahwin ngan kau Tina)..Sape2 je la..Hehehehe

Okeyh,tadi bergayut ngan Kak Haleana..Mentang-2 la hari ini birthday dy..Call pnye lama..Esok tunggu la kau wahai kakakku sayang..Kamu akan di perang oleh kami!Hahahaha!!Macam hampa bwt kat Tina hari tu ..Habes keras tudung eden =.='' !Bubye ,nak mamam!Malam ni ada tuisyen ..



Thursday, March 15, 2012

This is the 'Untitled' entry

#gambar copy
Hello ebelibadi!Sudah lama Tina x menaip kat blog ni kan?Ramai yang tanye,"bila nak update blog?" Jyeeahhhh!Ni baru la ada peluang nak menaip..Huhuhu.#mood malas sebab tu lama x update .Huhuhu..Rindu Tina x?Jangan la malu-2..Rindu lettew!Hahahaha!!Ce tengok gambar kat atas tu.EIFFEL TOWER!!Nak pergi nak pergi nak pergi!!(gedik kau Tina oiii)Bawak Tina g sana boleh?Ok fine!X pe! :( (moody sebentar).Ouh myyy,intro yang membosankan kan?Stop merepek! =.=''

Sudah sedia maklum bahawa kawan Tina f4 accident hari Ahad lepas and semalam baru lepas operate.Semalam Tina pergi melawat dy .Kesian dy..Itu je yg mampu Tina cakap.X boleh bwt apa dah..5 minit je sempat tengok dia..Berperang dengan operation kat dalam dewan bedah tu punya lama.Masuk besi kat belakang badan dia.. :'(Start pukul 7:30 pagi(dengar abang dy cakap) sampai pukul 1:45 tengahari(Tina tengok jam Tina)..Pukul 2,waktu melawat habes..Sekejap je dapat tengok.To Firdaus,
semoga hang cepat sembuh la noh..Rindu nak bermasam muka ngan hang lagi..Bubye2 n hai2 ngan hang lagi..Lama aku x dapat nasihat daripada hang..

Hari ini,Tina balik kampung..Sungguh memboringkan kat sana!Bangon2 tido pagi tadi,Tina senyum sampai ke telinga.Why?Sebab.....Tina dah boleh makan nasi!!Bangon2 tido,terus meluru ke dapur.Umi Tina masak nasi goreng n nasi lemak..Apa lagi,masuk tandas,cuci muka then makan!Mandi blom lagi..Hehehe >.< Nikmatnye Ya Allah hingga x terkata!Sebelom makan tu,Tina call Ikin dulu..Tanya dy,dh makan nasi belom.Dy baru bangon tido laaaa ..Dy soh Tina mkn dulu.Ok!Memang x sabar dh nak makan nasi ni..Sampai sekarang kenyang lagi ni..Kejap lagi nak kemas umah..

Homework!!OhMakDato'!X sentuh pon lagi..Accept Mathematics,awww!My feveret subjek..Korang?Macam mana?Sama macam Tina jugak ke?Of course la kan x siap lagi..Hehehe!Dengan folio Sejarahnye,Geografinye..Tensionn !!!

Okeyh,sampai sini je la .Tina x tahu nak taip apa dah..Bubye !Thnks sbb sudi baca entry yg syok ni.. :)





Monday, March 12, 2012

Kenduri oh kenduri



*abaikan picture ini.Rindu dy sgt2!*
Apa khabar semua?Oke,bagos la kalau macam tu ..Sudah 2 hari an Tina x update blog?Kalau x silap la an.X ingat dah bila kali terakhir tulis ..Mood malas n busy datang secara mengejutzzz !!Hahak!! Act,Tina sign in je blog.Tapi x bwt apa pon..Tekan je nk bwt post,last2 x berbuat jugak.Hari ni baru berkesempatan nk bwt ..Hehehe..

Semalam Tina g kenduri kat Kedah .Rumah adik beradik Tina la jugak.Mula2 tu,Tina x nak pergi sebab Tina ni memang jenis x suka pergi kenduri.Tapi,umi paksa jugak sbb rumah adik beradik.Nanti,x kenal adik beradik pulak..(kata umi la) Tina pon ikot la..X lama pon nak sampai umah dy.Dalam sejam lebih sampai..Balik je lama sebab traffic jam + hujan =sampai lambat .*formula baru* Sampai2 ,sesat pulak tu..Haishh..Nasib2..Pastu,call mak tam Tina tanya rumah dy kat mana.Alhamdulillah sampai jugak kat umah dy.

Perghh!Gile sesak tempat parking dy..Maklumlah,rumah kat kawasan padi.Memang mampat la jalan tu ngan kereta keluar masuk.Siap ada RELA lagi tu jaga..Then,kami pon menjamu selera kat bawah khemah.Mula2 Tina dh risau dh nak makan apa.Iye la kan,kenduri selalunya jamu nasi.Tapi!!!!Nasib baik ada mihun tomyam.Errr,betol ke tu?Entahla..Kuah dy tomyam n letak mihun.Jadi la mihun tomyam!Hahaha!!Tina makan tu je.Plus,ada cendol sekali.Memang sedap la cendol dy.Nak tambah lagi semangkuk,dh tutup dh khemah cendol tu..Hurmmm..X dpt nk tambah ..Tina pon bedal adik Tina punye cendol hahahahaha *evil laugh*

Then,kami pon balek.X sempat nk jumpa sepupu Tina,Najah tu..Otw balek ni la muncul formula tadi,traffic jam + hujan =sampai lambat..Lebih kurang kol 6:45 petang tadi Tina sampai umah.Okey,sudah habes cerita ..Bubye .
Esok Vanila Coklat episod akhir ! X sabar nak tunggu.


Friday, March 9, 2012

Hello Hello Hello Ebelibadi !


Senyum sepuas-puasnya! ^__________^


Okey!I'm back everybody!!Alhamdulillah Tina dapat jawab semua paper exam..*x tahu,I hantam je*Jangan tiru Tina ye!!Kih3..I'm so happy today!Why?Because exam was already finished lol..!N the holiday is coming..!! XD Bertambah seronok la Tina ..

Exam kali ni Tina jadi budak jahat sikit..Tahu kan apa maksud Tina?Hehehe..X tahu tu,bwt2 tahu la ye..Time exam,kami campor dua kelas..Kelas Tina 3A1 n 3A2 ..Sume skali 37 + 38 =75 orang..Huhuhu..Terbantot sudah idea nak tulis ni..

Okeyh,rumah sukan Tina tahun ni is Shahbandar(Hijau)..Oh my Blue,I terpaksa tinggalkan you..Sudah 5 tahun Tina setia denganmu akhirnya tahun ni,terpaksa pergi darimu..Fuyoo!!Hiperbola lebih!!XD Okeyh.Tina dapat memegang satu jawatan dalam rumah sukan ni.Penolong Bendahari..Muka Tina ni ada cop duit ke?Pengawas Tina jadi Penolong Bendahari,dalam kelas jadi Bendahari jugak..Haisshh..Naseb korangla an kalau jumpa ngan Ah Long Tina ni..Hahaha!!*evil laugh* Tina kalau mintak duit kat orang,macam pengganas woo..Sorry kalau sesiapa yang dh pernah kena maki free ngan Tina .Korang buat salah,Tina kutip duit.Saya hanya menjalankan tugas sebagai Bendahari Pengawas,terima kaseehh :)Kat dalam kelas pon sama ye..

Esok korang cuti,Tina pulak ada tuition BI kat sekolah..Pastu hari Isnin tuisyen SC n GEO ..Wah!!Busy an bakal PM ni?(perasan!)Homework pulak,toksah nak cakap la..Banyak !!Tuisyen selain kat sekolah pon ada.Tuisyen kat luar la maksudnye..Setiap hari Sabtu-Isnin..Padat x padat x timetable Tina?Angguk la siket.*siket je,jangan lebih*Btw,korang cuti ni plan pergi mana?Tina,balik kampung je la.Nak tengok sepupu baru Tina :D .Tapi x plan lagi bila sebab umi ngan abah Tina busy ngan aktiviti kat sekolah cuti2 ni(termasuklah Tina).X sabar nk tengok muka budak kecik tu :D ..

Sape ingat lagi pasal nasi?Ingat?Bagos!!Sebenarnye,dah x tahan dah ni nak makan nasi..Lagi 5 hari je lagi cukupla sebulan Tina x makan nasi..Ha!Minggu depan Vanila Coklat last episode an?Oke!Jangan lepaskan peluang!Mesti tengok!!♥♥♥ Malam ni pulak ada cite National Treasure kat TV3 .Nak tengok jugak!Tina minat cerita2 adventure macam ni.. :) Nak join?Boleyh aja !Panjangnye entry kali ni!K la,nnti x larat korang baca..Bubye!!


Malam ni jugak,kalau x de pape kami sekeluarga nak makan kat lua :D Laparnye perutku ini !!



Tuesday, March 6, 2012

Exam mood .


Shhh!!!Im in the exam mood,so this blog will be 'berhabuk' for a while ..My exam will end this Friday,9 March 2012..Your blogwalking InsyaAllah I'll reply it :D Dont worry darling !Oke,gotta get enough sleep !Bubye..

Doakan Tina ye supaya dapat jawab dengan mudah n betul :D Time kasih !



Saturday, March 3, 2012

My name for real :)

Hello earthlings!!How are you?Ok good!Kenapa tajuk entry kali ni sentuh pasal name?Hehehe..Tina nak cite pasal nama Tina la.Apa lagi..

Nama sebenar Tina ialah Nusratina bt. Zulkipli .TiNa Zulkipli tu just a short name that I use in social network..Sometime I will use TiNa BieBer..I repeat ok,my name is Nusratina bt. Zulkipli..Not Nursatina,Nurasatina,Nurastina etc .NUSRATINA for real .Check spelling ok..Bukannya apa,nama Tina ni banyak orang sebut salah..Dah bermacam-macam Tina dengar orang sebut salah.Banyak woo nama Tina!

Tahun lepas kat perhimpunan.Tina menang pertandingan apa ntah..Cikgu sebut nama Tina.Lama jugak la Tina x kuar ke depan tu sebab siapa nama Nurasatina?!!Cikgu dok uuulang lagi ''Nurasatina,Nurasatina''..Last2 Tina pon keluar la..Ramai orang ketawa sebab tu bukan nama Tina.Plus,bunyi dia pon kelakar.NuRasaTina..Siapa nak rasa Tina? XD Termasuk Tina la gelak..Hahahaha!!

Another my new name.Nursatina.Tadi Nurasatina.Ni Nursatina pulak..Yang sebut Nursatina ni cikgu Science Tina,Pn.Norleza..Cikgu dok panggil nama tu dari form 1 lagi.Tina dah terbiasa dengar cikgu panggil nama Tina macam tu,Tina pon diam je la..Pastu kawan2 Tina bagi tahu,''Cikgu bukan Satina,Tina je la"..Pastu cikgu pelik.."Betul la Nursatina.Satina la.""Nusratina la cikgu."Pastu cikgu tanya Tina.."Nama kamu apa?"Pastu Tina jawabla Nusratina.."Laaa..Kenapa x bagitahu saya awal2.Saya dok panggil kamu Satina Satina tu,x de pulak kamu tegur."Tina pon senyum je la..Sekarang,cikgu panggil Tina dengan nama yang betul!Hehehe :)

Nurastina pulak selalu wujud di atas kertas.X de orang panggil lagi dengan nama tu..Lagi satu!Ratina..Ratina ni,guru kelas Tina tahun lepas yang mencipta nama ni!Hahaha!!Nampak je Tina,"Ratina!Kamu nak pergi mana tu?"Tina pon jawabla nak pergi blablablablabla ..Sampai sekarang cikgu Hamsani panggil Tina dengan nama tu :) Cikgu2...Ce buang Ra tu tinggal Tina je..Hihihihi..

Ok,that's all for today..My name is Nusratina bt. Zulkipli .The meaning is Pertolongan .I'm proud with my name because its different with the others name ! :D
Susah sangat ke nak sebut nama Tina?Ce sebut sikit..Terbelit lidah ke? Nusratina :D




Thursday, March 1, 2012

Happy Birthday!!!

Happy birthday to you!
Happy birthday to you!
Happy birthday to you!
Happy birthday to you!!!

Terlebih dahulu,Tina ucapkan

Siapa punya birthday ni?Sampai excited cenggini ni?Cuba teka siapa..X dapat lagi??Aduyai..Teka la lagi..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Siapa ea?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jeng jeng jeng 

HE IS


Yup!My boyfiee Justin Bieber..
Happy eighteenth birthday dear :D Semoga berbahagia dengan girlfiee baru awak tu Selena Gomez.Hehehe..Statement nak mintak penampo macam tu la..Semoga bertambah maju lagi dalam industri muzik ye awak!Makin tua la awak kan??Hahahaha..Tapi x pe..Still cute lorh..I'm still BELIEBER,thank you..
Gotta go!Bubye!!