Wednesday, April 4, 2012

Kem Kepimpinan Pengawas 2012

Hello world!Miss me?Yar I know that..Hehehe..Act,Tina baru balek dari camping semalam iaitu 1/4/2012..Wow!Bertempat di Kem PLKN Desa Rimba,Chenderoh,Kuala Kangsar!Hey guys!Tina baru umur 15 dan dapat merasai pengalaman pelatih2 PLKN ..Hehehe*senyum syiok*K la,nk bersiap g tuisyen ni..Nanti sambong balek ea?(boleh pulak maen sambong2)
Okeyh,sambong balek.Hari ni 3/4/2012..
Best gile lah kem kali ni.Pergi ngan kawan2 plak tu..Lagi la haru biru.Korang ada?hehehe..Okeyh..Mood gila mai dah..Kami bertolak dari sekolah pukul 3:45 petang.Sampai kat sana kol 6:00 tepat2..Tina naek bas 1.Ada 2 bas..Bas 2 sampai awal sikit dari bas 1.Sikit je..Sampai2,kami diberi taklimat dan pembahagian kumpulan.Tina kumpulan 4..Kumpulan lassssssttt skali! :D Pastu solat asar n then urus diri n solat maghrib..

Part malam jumaat tu la yg syiok tu.Night trekking babeh!!Wohooo!Oleh sbb tngn Tina bekas patah,Tina masok kumpulan 1 n dipimpin oleh pemilik Kem Desa Rimba tu..X tahu la nama apa..Ada jugak ye org yg ambik berat pasal Tina dalam kumpulan 1 tu.Hehehhehe(syiok r tu) Kami night trekking sampai ke pagi.Pukul 2 pagi lebih mcm tu la..Balik2 dorm,kami mandi.Gile x mandi baru keluar daripada hutan.Miang doe!Pastu kol 3 kalau x silap baru Tina tido..Bangun plak pukul 5:45 pagi.Bayangkan Tina tido bpe jam je..Ngantok giler!!!Pastu siap2 g senamrobik..Tina x mandi pon pagi tu sbb dh mndi dh kol 2 tadi..Lepas senamrobik,sarapan..Pastu ,JUNGLE TREKKING!!!Ni pon syok ! :D Tina masuk kumpulan 4 balik masa jungle trekking.

Lama jugak la kami dok dalam hutan..Hehehhe..Pas jungle trekking,kami merempuh halangan..9 elemen yg ada kat halangan tu..Yg monkey bar n swing tu Tina x bwt la..Gila ka apa.Tangan Tina nnti tercabot spe yg susah..Hehehh..Then,begerak ke tower flying fox.Tina x dapat cuba jgk naik flying fox..Apakan daya..Tengok je dari bwh..Pastu urus diri..Petang tu kami ada sukaneka..Part ni pon best! :thumbsup:

Before night trekking! :D

Masa sukaneka
Kat flying fox


Lepas habes sukaneka,LDK plak berlansung..Dalam LDK ni,Tina kumpulan 9 daripada 10 kumpulan.Petang Sabtu lepas sukaneka,kami prepare untuk bwt persembahan n presentation hasil kerja yg kumpulan 9 bwt malam jumaat tu jgk..
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
Malam Sabtu plak ,malam persembahan..Alhamdulillah,kumpulan 9 ada jugak tempat..Hehehehe..Persembahan kumpulan kami,simple mimple je..

Prepare jugak.
Time yg membosankan!
Preparation persembahan.


Presentation kumpulan 9

Time presentation sedang berlansung



#to be continued

Sambung balek.Hari ni 7/4/2012.Hehehe..Lama an entry ni terpostpone..Sorry.Masa mencemburui Tina la..Malam Sabtu tu,korang tahu x ada apa?X tahu ke?EARTH HOUR la..Sambut x?Kami kat kem tu sambut..Bertemankan sebatang lilin untuk setiap kumpulan.Macam zaman dulu2 plak an?Pastu baru la persembahan.Kumpulan Tina bwt persembahan sajak tentang KAWAN..Banyak lagi persembahan best2..Yang best nye,lagu Cerita Hati by Hafiz Hamidun dinyanyikan sebanyak 3 kali kalau x silap malam tu..Kami pon enjoy la kat dpn stage tu..Turut menyanyi.. :) Overall ,memang gempak habes la aktiviti malam tu..

Lepas hbes aktiviti,kami dijamu oleh pihak kem BBQ ! :d BBQ ayam n hot dog..Tina x habes pon mkn sebab mulut Tina saket!Rugi x rugi x?Haishhhh!Lepas habes makan,masuk dorm n tido la of course.Malam tu,kami semua tido awal..Penat pnye pasal..Pastu kami bangon balek kol 5 lebih..Bersiap-siap,turun untuk bwt senamrobik.Senamrobik ni la syok,Kak Wawa yang conduct .Kami menari lagu Waka-Waka,Chammak Challo,Nobody,Ombak Rindu n banyak lagi..Pastu senam seni :) Lari lari lari,kecut perut..Hahahaha XD Lepas tu sarapan pagi..Lepas sarapan pagi,kami buat aktiviti air..Ni la syiok ni..Habes basah baju2 kami..Ape2 pon,memang best la selama kami berada di situ.

Pas habes bwt aktiviti,kami diberi masa untuk urus diri,kemas dorm n area dorm tu..Lepas habes kemas semua,majlis penutup diadakan..Dirasmikan oleh pemilik Kem Desa Rimba tu sendiri..Pastu bersalaman dngn pegawai2,sesi bergambar n back home!

Pemilik Kem Desa Rimba

Peserta Kem Kepimpinan SMKAP

Entry yang plaing panjang yang I pernah taip.Tapi,postpone2 ye :)Peace ^_^ V






6 comments :

  1. wahh ! best nye ,
    da mcm kursus amy mase amy form3 la ,
    ade jungle trekk , night trekk yg menyeramkan ,
    haha . mesti best kn ? nk g jugakk ! :D

    ReplyDelete
  2. hehehe,memang best giler la..
    X boleh dicakap dengan kata2.huhuhu

    ReplyDelete
  3. This is a better-quality article as they all are. I make fun of been wonder wide this an eye to some beat now. Its great to receive this info. You are fair and balanced.
    1984 Plymouth Scamp AC Compressor

    ReplyDelete
  4. bole pulok postpone kan . hakhak . ehh nak pegy . Jeles . haha

    ReplyDelete
  5. Hahaha,mengambil masa 5 hari untuk habeskan entry ni..Hehehe :)
    Soh la pengetua sekolah hang bwt aktiviti macam ni .

    ReplyDelete
  6. haha , pengetua ? buad ap , aku bukan pengawas :( harhar .

    ReplyDelete