Wednesday, May 30, 2012

First Giveaway by Aishahloli


Join giveaway lagi! ^^
ID Follower :TiNa BieBer

Nak join , tekan je banner kat atas tu ..

Tina nak tag :


*Tina harap ,korang join la ea..Senang je terms dy :)


Monday, May 28, 2012

Contest ke-2 by aien story - Contest Senyuman Menawan Hati ♥





Dah tengok banner kat atas ?? Nak join?? Silakanlah tekan banner tu..Dah tengok? Senang je an nak join contest ni..Memandangkan Tina suka senyum :D ,Tina nak join lah contest ni ! Thanks to Hanis sebab tag Tina ^^

K,jom tengok gambar Tina yang kebanyakannye tayang gigi je ^_^Y
Gambar yang dipertaruhkan :




Nasiblah Aien suruh letak DUA je gambar .Kalau tidak , habes post kali ni penoh gambar Tina n gigi Tina yang macam Rabbit ni . Menawan dak menawan dak ? Hahaha =..= .. K la , Itu lah gambar yang Tina pertaruhkan untuk hari ini :) Bubye ! Have a nice day !


Tina nak tag :









Saturday, May 26, 2012

Happy Holiday !


Cuti sekolah datang lagi!!Hoorayy ! Pakej percutian pon semakin banyak :) I like sgt!! Setiap subjek ada pakejnye..Dari Mohd. Mathematics sampai la ke Nur Islam ..Hehehe ,kata Sir Azhar , kelapan-lapan subjek ni ialah anak kami..Kena pandai bahagi masa..Jangan dianak tirikan salah satunye,kena dianak emaskan semuanye :) Paham ?? *talking nonsense for a while*

Wokeyh , apa plan korang masa cuti ni ? Pergi mana? Share la sikit..Tina?? Hehehe ,esok pergi BUKIT MERAH je..Dekat je pon jenjalannye..Pastu minggu ke-2 cuti baru pergi balik kampung kat Kedah . Start semalam Jumaat petang ,tuisyen kat sekolah..Pastu sambung pulak hari ni tuisyen kat sekolah n Arun ..Esok tuisyen kat Arun n Isnin ,Arun n school ..Selasa n Khamis di sekolah..See!X macam cuti pon an ??That's mean ,Tina cuti just a week .. X apelah kan..Berkorban untuk exam tahun ni ..

Petang ni ,sepupu Tina datang ..Dia pergi sekali esok Bukit Merah ..OMG !Nanti habes terbakar lagi kulit Tina yang mulus ni :P Hahahaha!! Berangan sekejap .. Esok Tina pergi lepas balek tuisyen kot rumah sewa tu..Balek sini balek hari Selasa.So ,Tina pergi kelas tuisyen dari sana la..Kena bersiap awal la noh kalau macam ni..Maklumlah...Tina...Bersiap semestinye org last yg siap n selalu kena marah sebab lambat sangat keluar dari bilik ni ha ..Ha , pasal rumah sewa tu ..Kalau sewa rumah tu ,dapat ticket free untuk mandi kat Laketown..Tapi,5 je la..Sehari sekali je boleh guna kad tu ..So ,kami kena bergilir-gilir la..

Sampai sini je la Tina tulis..Nanti Tina tulis laen..Sampai kena cap TAMBI oleh seseorang ni sebab Tina x update blog ni..*mesti hang tengah senyum an baca ini entry?* Blueeeekkkkk kat hang ! =P Hahahaha!! *evil laugh* Lastly ,Happy holiday !!! Hohohoho

P/S : X sangka korang COUPLE sekelas ea?? XD Betul x Shirah ??



Sunday, May 20, 2012

Geo n Math .

Folio Geografi =.="
Hello hello hello ! X tahu entry kali ni pasal apa..Berserabut kepala sekarang ni.Folio Geografi kena hantar minggu depan..Siap pon x lagi ni.Rasa nak buat,tapi mood malas sudah menguasai diri ni supaya jangan buat..Haishhh!!Payah2 .. Esok pulak exam berat2..Lagi la ..

Subjek yg Tina geruni akan tiba esok..GEOGRAFI..Geografi ,tolonglah baik ngan Tina esok oke?? Geografi ialah subjek yang Tina 'suka' but x boleh score..Walau bagaimanapun,*oceceyh ayat* Tina mesti score jugak x kira apa yang terjadi..Ujian selaras 1 hari tu ,bayangkanlah kelas Tina x de sorang pon A ..Kelas belakang ,lagi la x de..Cikgu punye la geram ngan kami hari tu..Cikgu siap ugut ,kalau x de spe lagi yg dapat A Ujian Pertengahan Tahun ni ,SIAP!! Itu la yg Tina takut ..Mintak2 la,boleh score ..~Amin..

Hari jumaat hari tu ,exam Mathematics ,my favourite subjek..Mula2 paper 2 ..Alhamdulillah ,boleh la jawab ..Careless tu ,sudah semestinye!Soalan 1 pon Tina dh salah..Hehehe..Speed laju sgt!!Sampai x perasan yg soalan mintak tolak.Tina bwt tambah..Tapi overall ,sempat siap!But ,laen pulak paper 1 ..X cukup masa ..1 jam 15 minit jawab 40 soalan..Bagi Tina x cukup walaupon dalam PMR memang lama tu.."Seminit lagi" ..Huh!!12 soalan x siap lagi..Kami mintak extra time..Dapatlah 5 minit hasil daripada pujukan kami..Hehehe..Tapi...5 minit tu ,cgu suruh PENUHKAN jawapan je...Tina apa lagi..Hitamkan je kat kertas OMR tu tanpa tengok soalan..Nak nangis time tu..Tapi Tina tahan..Kalau nangis time jawab ,melambatkan masa..Orang depan Tina dh macam orang kena rasuk dah ..*hehehe,sorry ea Shahirah* .. Sungguh x dijangka dengan tindakan beliau..Macam orang separuh sedar je dy hari Jumaat hari tu ..Tina pon tergamam ..Lepas hantar Paper 1 Mathematics tu ,baru la Tina nangis x berlagu..Huh!Geram time tu..

Tapi ,bila diingatkan balek peristiwa hari Jumaat ,18/5/2012 ,kelakar pon ada ..Keesokan harinya,hari Sabtu ..Tina gelak habes2..Sampai je kat tuisyen malam semalam,Anis bawak kluar kertas exam paper 1 tu..Hati jadi gelisah dah time tu ..Pergi2 kat tempat Anis tu ,tengok2 jawapan Tina salah ..Lagi la sedih ..So,x dpt nk bwt apa2..Diam je la..A memang la konfem x dpt..Lagi sedih!! Harapkan B je ni..

K la..Nk pergi iron baju adik Tina ni..Nk balek asrama balek..Bubye !!

Doakan Tina supaya dapat jawab soalan2 esok ya! Thank u..! :D




Wednesday, May 16, 2012

Happy Teacher's Day!



*tetap senyum walaupun badan letih giler!*

Macam mana sambutan Hari Guru kat sekolah korang?Sekolah Tina,tahun ni ,boleh la tahan..Tahun ni baru Tina rasa penatnya handle majlis2 besar macam ni..Sungguh meletihkan! Tahun lepas,x bwt pon keje2 macam ni..Maklumlah..Budak2 lagi..Plus,x rapat pon ngan senior2 tahun lepas..Tahun ni rapat sangat2..Macam adik ngan kakak! :)

Hari ni beratur macam biasa kat tapak perhimpunan.Tapi x tahu pukul bpe start sbb masa tu Tina ngah makan kat kantin..Kak Fazilah bwt announcement soh pergi tapak perhimpunan,Tina x peduli,Tina lapar..Hahaha!Tinggal Tina n Ikin je masa tu..Sampai2 tapak perhimpuan,kami disuruh oleh cikgu untuk basoh cawan..Lega sikit!X payah berdiri kat tapak perhimpunan tu..Bwt keje bawah kipas..Fuhhhh! Then,dah siap basoh cawan2,Tina jaga hadiah..Dalam bilik pengawas tu,dah jadi tasik buatan kami dah..Habes penuh dengan air kat depan pintu tu..

Lepas murid2 bagi hadiah,cikgu2 pergi makan sat..Bukannye sat,lama!Announcement 3 4 kali,x muncul2 jugak cikgu ..Terpaksa la kami tunggu...Start lambat dari masa yg telah ditetapkan..Cikgu2 main tuju tin menggunakan kelapa,baling belon air,baling bola ping pong ke dalam bakul n pentaque.Tina jadi pengira markah..Sambil tu,Tina jalan2 tengok cikgu2 maen..Kelakar!! XD

Kelapa yg paling bahaya cikgu lelaki baling..
Ngan Kak Far .

Walaupun pakai baju kurung,tetap semangat!
Tukang kutip kelapaAzim..


Lepas habes game,murid2 dibenarkan pergi rehat lepas tu,kena masuk dewan sebab ada persembahan..Tina malas nak tulis panjang2..Tengok gambar je la ye..



#satu je pon gambar..Hehehe

Oke,setakat itu je lah untuk hari ni..Happy Teacher's Day to all teachers in this universe..Terima kasih kepada guru2 yang telah mengajar Tina selama ini..Tina akan balas jasa cikgu2 semua dengan mendapat keputusan cemerlang dalam PMR nanti,InsyaAllah dengan izin Allah.. :)








Monday, May 14, 2012

Burger !!! Come here!!


Okeyh ,I think my penyakit is getting worse ! Why ??Ouh ,I want burger so bad right nowww!! Please buy me one?Tina nk yang paling sedap n paling murah..Tetiba kempunan burger pulak time exam tadi..Kat sini x tahu la burger mana sedap..Kat Bagan tu,banyak la..

Tadi I call my mom n ask her to buy me one burger special.You know what,umi cakap,petang2 mana ada lagi..Burger pasar malam ada la..No!!X nak burger pasar malam..Burger pasar malam x de burger special..Just letak roti n daging/ayam je ..X sedap!!Tina nak burger betol2 macam burger..Macam mana tu??Haihhhh!X kan x tahu kot..Burger yang ada daging tu.Yang ada mayonis tu..Yang ada sos cili tu..Yang ada kobis n bawang tu..Yang ada tomato tu..Sejibik macam kat atas uh . Ha !Macam tu la burger yg macam burger..Paham dah..

Dear Spongebob ,
Please make me one Special Krabby Patty for me .I want burger so bad!I'll pay you..Come to my house in 5 minute from now!Hurry!! (kan dah merapu)

Oke la..Terima kasih kerana sudi baca entry ntah pape Tina hari ni..Tina nak bersiap pergi tuisyen..Bubye!!Before that ,exam tadi boleh tahan la jugak soalan dia..Habes pening kepala Tina jawab tadi..Atoyyyyy!!

Pssst!Lagu kat blog Tina dah x de..Tina terpadam tadi akibat daripada masalah teknikal tadi..KALAU Tina rajin,Tina masokkan balek..*ada ke nak lawat blog Tina ni*..Huhuhu..




Sunday, May 13, 2012

Examination !!


Hello world! :D How are you? That's great! Kebanyakan blog yg Tina singgah,sume cite pasal exam..So,Tina x nak ketinggalan jugak..Nak cite jugaklah!*gedik kau Tina!* Nanti sambong la tulis entry..Masa menCEMBURUI la !Haishhhh! Oke,see u the next hours okeng?

____________________________________________________________________

Hehehe,selamat petang nk masuk malam peeps ! Tengahari tadi free je tapi,biasa la..Bila mood malas melanda,sumenye x nak buat.Siapa setuju ,angkat kening !Buku pon ,tidak dibaca lagi..Nanti kelam-kabut jadik..Selalu time exam,Tina bersengkang mata .X larat nak baca pon,Tina laratkan jugak.Macam mana tu..?Tapi,kalau paksa2 ,sekejap je lupa..Baca balek baru la ingat balek.Then,Tina akan sambong balek time morning2 blind..Time ni baru la masuk sebab sunyi je.Waktu yg sesuai untuk ulangkaji is time malam n morning2 blind a.k.a pagi2 buta.Paham dah??Hehehe

  • Esok start ngan paper B.Melayu 1 ,B.Melayu 2 n Pendidikan Seni Visual kertas 1..
  • Selasa : Paper 1 English ,Paper 2 n Agama Islam .
  • Khamis : Paper 2 Science,Paper 1 Science n Pendidikan Seni Visual kertas 2.
  • ->Jumaat : Paper 2 Mathematics and paper 1 <- My favourite subject!
  • Isnin : Sejarah ,Kemahiran Hidup n Geografi.*OMG! Tiga2 sekali kena bace!Geo ouh geo..Be nice to me k? :(
  • Last day , Selasa : Sivik n PJK !
GEOGRAFI ! I very afraid with this subject .IDK why ..But I'll try to score this subject!Pray for us k?? That's all for today ..I'm very nervous waiting for tomorrow..Ujian selaras negeri Perak.Kecut perot eden..Wish me good luck oke..

Ya Allah,kau permudahkanlah kami untuk menjawab semua soalan-soalan yang diberi :) Amin Ya Rabbal Alamin.. 


Saturday, May 5, 2012

Happy Saturday!

Nyum nyum!sedapnye!!

Apa khabar blogger(s) ? Tina tengah sakit perut ni..Laparrrrrr!!Perut ni tengah nyanyi lagu BOYFRIEND ni!Ha,btw ,Music Video Boyfriend by Justin Bieber dah kuar semalam..Korang dh tengok??Kalau x tengok lagi,pergi la tengok.(excited lebih ni..Belieber la katakan)Hahaha!! So,how ur plan today?My plan is...Nak bwt folio Sejarah n Geografi.OMG!!Bayangkanlah,dalam masa seminggu je nk siapkan dua2 folio tu.Tu belom campor kerja sekolah lagi.. 14/5/2012 ni mid term exam! Bukan 21/5/2012..Haishhhh!!Pehal la cpt sgt??!!!

Sekolah korang dah start dh sukantara?Sekolah Tina,terpaksa delayed !Hahaha,disebabkan hujan yg x berhenti henti..Sepatotnye,sukantara hari Rabu n Khamis hari tu.Tapi hari Rabu hari tu,hujan dari pagi sampai la petang sikit.So,padang pon becak la..Tangguh la jawabnye.Pastu hari Khamis..Khamis tu pon hujan gak dari pagi.tapi panas balek tengahari tu..Announcement dh dibuat dh pagi tu.."SUKANTARA PADA HARI INI DITANGGUHKAN OLEH KERANA..........." Kami dalam kelas pon, Hoooorayyyy !!! Hahahaha!!! Hebad kan kami?Kanak-2 ribena la katakan..

Hari Ibu nak dekat dh..Hari Guru pon nak dekat dh..Hari Ibu 13/5 ni n Hari Guru 16/5 ni..Disebabkan pengawas ialah jawatan tertinggi di sekolah selepas guru,kami kena sediakan semua aktiviti masa hari guru nanti..Tina jadi AJK Permarkahan..Yg jadi AJK-2 ni x boleh maen nanti ..Tapi,tetap sama jugak..Murid2 form 5 sje yg boleh main..Yg len sume tengok!!Hahahaha!!X sabar nk tengok cgu2 maen..Mesti kelakar XD

K,la .Tina nk bersiap pergi pekan!Bubye!!Perot dh sakit dh ni..Anyeong!



Tuesday, May 1, 2012

1 May .

Sep sep ,boom boom boom..Air pasang pagi surut pukul 5,nyonya bangon pagi siram pokok bunga.Pokok bunga melur tanam tepi kolam.Itik bertelur ayam menetas..Cik Tina merapus petang2..Kamu semua mesti kena dengar..hahaha!!(ikot melodi lagu Air Pasang Pagi )

Okeyh,Tina merapu sekejap.Hari ni cuti sekolah sebab??Hari pekerja an?Untung an kita..Cuti untuk pekerja2 je,tapi murid2 pon cuti..Hahaha!Ye la.Kalau kita pergi sekolah,spe nk ajar kita an?Cikgu2 sume cuti sebab HARI PEKERJA..Merapu lagi!

Let's start the entry.Today is 1st of May 2012 and today is my sister's birthday..Dari malam semalam kami makan secara besar-besaran..Malam semalam lepas balek tuisyen,ada makan2 sikit with our family + nenek + tokwan + pak sedara + mak sedara + sepupu + sepapat + SUAMI ..hahaha..No lah!Just kidding..Malam semalam makan nasi..Sedap ulam cincah sambal belacan..Mantappppp!! Bahananye,malam semalam masa nak tido,dok tenyeh2 hidong ni..Hahaha..Tina ni ada resdung yang teruk..Makan belacan,apa lagi!Gatal la hidong2 ni..Dah macam badot dh aih :) Tapi,puas la semalam makan..Hehehe

Hari ni pulak,celebrate birthday adik Tina ngan kawan2 dy..Tapi...kawan2 Tina ada jugak..Of course la Ikin n Husna!Hehehe..X kan terlepas la dyorang tu..Birthday Tina n adek2 Tina,mesti ajak dyorang..Cuma birthday umi ngan abah je x ajak dyorang..hehehe..Hari ni makan mihun sup pulak..Tapi,Tina x makan pon..Sebab kenyang makan nasi semalam.Tina makan french fries a.k.a kentang goreng je..Pastu makan pizza n KFC !Hahaha!!Sampai la cek x bernyawa ni..Hahaha!!K ,la ..Nak mandi..Before that,tengok cake adik Tina.Tapi,Tina x rasa lagi..So,x leh nk gthu rasa dy mcm mana.