Sunday, May 20, 2012

Geo n Math .

Folio Geografi =.="
Hello hello hello ! X tahu entry kali ni pasal apa..Berserabut kepala sekarang ni.Folio Geografi kena hantar minggu depan..Siap pon x lagi ni.Rasa nak buat,tapi mood malas sudah menguasai diri ni supaya jangan buat..Haishhh!!Payah2 .. Esok pulak exam berat2..Lagi la ..

Subjek yg Tina geruni akan tiba esok..GEOGRAFI..Geografi ,tolonglah baik ngan Tina esok oke?? Geografi ialah subjek yang Tina 'suka' but x boleh score..Walau bagaimanapun,*oceceyh ayat* Tina mesti score jugak x kira apa yang terjadi..Ujian selaras 1 hari tu ,bayangkanlah kelas Tina x de sorang pon A ..Kelas belakang ,lagi la x de..Cikgu punye la geram ngan kami hari tu..Cikgu siap ugut ,kalau x de spe lagi yg dapat A Ujian Pertengahan Tahun ni ,SIAP!! Itu la yg Tina takut ..Mintak2 la,boleh score ..~Amin..

Hari jumaat hari tu ,exam Mathematics ,my favourite subjek..Mula2 paper 2 ..Alhamdulillah ,boleh la jawab ..Careless tu ,sudah semestinye!Soalan 1 pon Tina dh salah..Hehehe..Speed laju sgt!!Sampai x perasan yg soalan mintak tolak.Tina bwt tambah..Tapi overall ,sempat siap!But ,laen pulak paper 1 ..X cukup masa ..1 jam 15 minit jawab 40 soalan..Bagi Tina x cukup walaupon dalam PMR memang lama tu.."Seminit lagi" ..Huh!!12 soalan x siap lagi..Kami mintak extra time..Dapatlah 5 minit hasil daripada pujukan kami..Hehehe..Tapi...5 minit tu ,cgu suruh PENUHKAN jawapan je...Tina apa lagi..Hitamkan je kat kertas OMR tu tanpa tengok soalan..Nak nangis time tu..Tapi Tina tahan..Kalau nangis time jawab ,melambatkan masa..Orang depan Tina dh macam orang kena rasuk dah ..*hehehe,sorry ea Shahirah* .. Sungguh x dijangka dengan tindakan beliau..Macam orang separuh sedar je dy hari Jumaat hari tu ..Tina pon tergamam ..Lepas hantar Paper 1 Mathematics tu ,baru la Tina nangis x berlagu..Huh!Geram time tu..

Tapi ,bila diingatkan balek peristiwa hari Jumaat ,18/5/2012 ,kelakar pon ada ..Keesokan harinya,hari Sabtu ..Tina gelak habes2..Sampai je kat tuisyen malam semalam,Anis bawak kluar kertas exam paper 1 tu..Hati jadi gelisah dah time tu ..Pergi2 kat tempat Anis tu ,tengok2 jawapan Tina salah ..Lagi la sedih ..So,x dpt nk bwt apa2..Diam je la..A memang la konfem x dpt..Lagi sedih!! Harapkan B je ni..

K la..Nk pergi iron baju adik Tina ni..Nk balek asrama balek..Bubye !!

Doakan Tina supaya dapat jawab soalan2 esok ya! Thank u..! :D




2 comments :

  1. amboiiii , ngata aku ye ? bhahahahaha XD
    serius oh , bila fikir blek , terburai gelak . kahkahkah ... giler arh ! mintak2 la, PMR nnti tak cmni . Amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahkahkah..Bukan mengata lorh ..It is a FACT ! :)
      Yup! Amin~~~

      Delete