Wednesday, May 16, 2012

Happy Teacher's Day!



*tetap senyum walaupun badan letih giler!*

Macam mana sambutan Hari Guru kat sekolah korang?Sekolah Tina,tahun ni ,boleh la tahan..Tahun ni baru Tina rasa penatnya handle majlis2 besar macam ni..Sungguh meletihkan! Tahun lepas,x bwt pon keje2 macam ni..Maklumlah..Budak2 lagi..Plus,x rapat pon ngan senior2 tahun lepas..Tahun ni rapat sangat2..Macam adik ngan kakak! :)

Hari ni beratur macam biasa kat tapak perhimpunan.Tapi x tahu pukul bpe start sbb masa tu Tina ngah makan kat kantin..Kak Fazilah bwt announcement soh pergi tapak perhimpunan,Tina x peduli,Tina lapar..Hahaha!Tinggal Tina n Ikin je masa tu..Sampai2 tapak perhimpuan,kami disuruh oleh cikgu untuk basoh cawan..Lega sikit!X payah berdiri kat tapak perhimpunan tu..Bwt keje bawah kipas..Fuhhhh! Then,dah siap basoh cawan2,Tina jaga hadiah..Dalam bilik pengawas tu,dah jadi tasik buatan kami dah..Habes penuh dengan air kat depan pintu tu..

Lepas murid2 bagi hadiah,cikgu2 pergi makan sat..Bukannye sat,lama!Announcement 3 4 kali,x muncul2 jugak cikgu ..Terpaksa la kami tunggu...Start lambat dari masa yg telah ditetapkan..Cikgu2 main tuju tin menggunakan kelapa,baling belon air,baling bola ping pong ke dalam bakul n pentaque.Tina jadi pengira markah..Sambil tu,Tina jalan2 tengok cikgu2 maen..Kelakar!! XD

Kelapa yg paling bahaya cikgu lelaki baling..
Ngan Kak Far .

Walaupun pakai baju kurung,tetap semangat!
Tukang kutip kelapaAzim..


Lepas habes game,murid2 dibenarkan pergi rehat lepas tu,kena masuk dewan sebab ada persembahan..Tina malas nak tulis panjang2..Tengok gambar je la ye..



#satu je pon gambar..Hehehe

Oke,setakat itu je lah untuk hari ni..Happy Teacher's Day to all teachers in this universe..Terima kasih kepada guru2 yang telah mengajar Tina selama ini..Tina akan balas jasa cikgu2 semua dengan mendapat keputusan cemerlang dalam PMR nanti,InsyaAllah dengan izin Allah.. :)








2 comments :

  1. wahh ! happening gile ,
    mesti syokk ! :D
    amy tak datang mase ary guru ary tu , haha =]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happening la jugak..Penat !
      Laa..Kenape x datang??

      Delete