Tuesday, June 19, 2012

Surprise ?


Just a short entry..Please take some coffee here..Coffee ada kat atas tu..Hehehe..Okay,let's begin my story..Tadi acara akhir..Perempuan B rumah Syahbandar ramai x datang..Lima orang je datang..Yang x datang tu semua masuk acara lari..Uhh ! Tahu dh..Semua liat n mengelat bila acara lari ni.. So , Tina ganti la 4x400 meter tu..Wah ! Tina x lari pon ..X sempat nak lari..Pelari pertama ,KA*nama kami panggil* jatuh..Baton x sempat sampai kat pelari no.2..Selamat! :)
Sebelum pergi kat lorong larian 4x400 meter tu,air mata dh turun dah..Takot punye pasal..Kencing pon terpaksa tahan tadi >.<

Tapi,Tina nak lari jugak..Lepas tu acara 800 meter pulak..Apa lagi ,Tina ganti la yg x datang tu..Still rasa takut lagi..Sejuk tangan Tina ni..Kalah Genting Highland tu *hiperbola* . 800 meter , 2 1/2 padang..Unbelieveable ..Tina dapat no.2 larian 800 meter tu..Orang semua x percaya..Tina lagi la x percaya yang Tina boleyh kalahkan atlet2 laen..Dyorang tu laju lari!Pengetua pon turun padang jerit nama Tina..Ikin,Husna,Syafiqah,Kak Fazilah n ramai lagi..Tapi..Tina x tengok pon dyorang..FOKUS ! Ikin pnye la marah sbb Tina x pandang tepi pon walaupon sedikit..Sorry la kawan..Tina x mampu nak tengok hang..Nnti aku gelak non-stop! XD

Pening woo sampai umah tadi..Balek2,trus masok bilik air..Cuci kaki yg hitam ni..Pastu baring sekejap kat dalam bilik untuk hilangkan pening ni n x mandi2 lagi sampai sekarang ni..Hehehehe..K bubye !


Sunday, June 17, 2012

HELLO !


Good Morning ! Baru nak update kan Tina ni..Perasan x ? Kalau Cik Miera tegur Tina,terus Tina update an?Hahaha..Malu apabila ditegur..Mana taknye,bukak2 blog Tina,entry yg sama je..Tina busy sikit tahun ni..Candidate PMR la katakan..Always busy.Hang pon sama jugak dulu Miera oiiii :D Plus,x de cerita nk dikongsi..Sebab tu x update tu..

Kali ni ada cerita yg Tina nk share ngan korang..Semalam pertandingan Saintis Muda Peringkat Daerah..Kihkihkih~ Sekolah Tina dapat no. 11/16 ..Elok la tu kan daripada dapat no. 16..*bangga sikit*
Okay,ini entry bersambung..Good evening ! Sekarang sudah petang :) Tadi pagi tulis sikit ,pastu mandi then pergi tuisyen..Kerja budak malas nak update blog..Macam tu la..Sambung2...Hikhok...

Pejam celik pejam celik , dah bulan 6 dah..Nak masuk 7 dah pon..PMR nak dekat !!! Oh my gucci , semakin cemas Tina ..Takut pon ada..Dari form 1 sampai form 3 setakat ni ,x pernah dapat straight's A ..Itulah yg menyebabkan Tina takut..Doakanlah Tina ye :D Esok pulak acara akhir sukan..Hari sukan yg betol 28/6/2012.. Tina masuk lempar cakera n lontar peluru..Hehehehe...X jauh pon Tina baling dua2 benda alah tu..Asalkan masuk acara cikgu cakap..Daripada kena tarik masuk L A R I !!! Lagi Tina x nak!! >.< Athirah kena tarik masuk 1500 meter lari..Kesian dy..Naseb badan cikedeng ! Kalau macam Tina ni,satu ke belakang lah jawabnye..Tahun ni rumah sukan Tina is Shahbandar .X pernah2 masuk rumah sukan hijau..Yg pernah,biru n kuning je..Merah?Langsung x pernah!

Esok jugak ,mula jadual baru..Masok kali ni ,rsenye dah 3 kali kot bertukar jadual..Jadual kali ni,Tina PJ hari rabu n jumaat ..X pernah2 kena hari jumaat,last2 kena jugak..Last kena mase form 1 ke form 2 ntah,pastu tukar jadual jugak..

ATTENTION!! Pengawas form 3 akan diberi rehat sebentar pada bulan 8 nanti ,iaitu OGOS !Yeeeeeeppppppiiiiiiiiiii! X sabarnye Tina..Hahahaha..Form 4 ,handle la sebentar ye pengawas2 tu..Kami form 3 n form 5 nak rehat..Kejapp je..Nanti kami mai balek naa XD
Jaga elok2 pengawas2 tu...Tapi,pelik la..Kenapa bulan 8? Tahun lepas awal je form 3 rehat..Bulan 6 kot kalau x silap..Kalau x silap la..Kalau salah jangan marah ye Kak Far :P 
Tapi pape pon,ada cuti rehat :) Bubye..Nak blah dah ni..

X pe la kan Tina menaip entry ntah pape ni..Asalkan ada la jugak daripada x de XP



Sunday, June 10, 2012

Cuti-cuti luar Malaysia...


Hari Selasa bersamaan dengan 5/6/2012 ,Tina ngan family Tina pergi melawat Thailand ,negeri nenek moyang Tina ! Excited pon ada sehari sebelum pergi tu.Maklumlah...Nak pergi overseas la katakan..*overseas la sgtkan* Mak tam Tina yg ajak pergi sana sbb alang2 umi Tina nk pergi Durian Burung..Mak Tam kata ,baik pergi Thailand.Durian Burung x de apa.. So , kami pon pergi..Mula2 buat boarder pass kat sempadan Malaysia-Thailand. Bukan passport tahu ..Sekejap je siap...Then,kami mula lah jelajah Thailand.. :)

Sampai2 Thailand,kami singgah dulu rumah Kak Ti,pekerja pak tam n mak tam Tina..Tunggu sekeluarga lagi sampai.Gila vavi lama tggu dyorang !!Kalau boleyh,nak je maki2..Grrrrr! =.=" Kami bertolak tengahari ke destinasi kami iaitu Songklha . Sebelum tu ,kami singgah makan di Raitong Restaurant . 


Jangan terkejut pulak,kat sana dy bawak kuar satu2 makanan..Last sekali baru nasi..Semua tengah lapar masa tu,makan lauk dulu..Kihkihkih~ Ni lauk2 dy..

Udang goreng.

Sotong ntah..Ada rasa masam..

Tina pon x tahu yg ni apa..X sedap! Bau pon,boleyh tahan la.

Tomyam ikan .
Kat sana ,makanan dy masam + manis + pedas ! Cirit Tina masa tu.. Lepas makan,kami pergi Hill2 apa ntah nama dy..Tapi kat Songklha dah .. Lawat tempat apa pon Tina x tahu .. Nah gambar .


Pastu pergi pantai ..Gambar 'The Creator' kat sidebar tu la pantai dy..Lawan an? Bersih je ..Pastu penat2 dok kat pantai,kami p shopping kat mana pon x tahu..X reti baca la..Hehehehe .. K ,la ..Sampai situ je la Tina cite..Nak makan la..Lapar~~~ Bubye !




Sunday, June 3, 2012

Randomly ~


OMG !! OMG !!! Justin Bieber is starring at me and you ! Do you like it ? I loike it sooo much ! Malam sudah semakin hampir ke pagi ,so kepala hotak Tina sudah terlompat-lompat dan menyebabkan Tina nak merapu untuk malam ni.. XD Korang tetap jugak kena baca ! *aci ugut pulak an?Kesah?? :3 Tambah2 lagi lepas baca entry Shahirah yang Tina x berapa paham tu.Lagi la bertambah mereng !

Cuti tinggal lagi seminggu dan 1 homework apa pon saya x sentuh .Ouh , budak malas PANDAI la katakan :) *Oh yeah ??* Semenjak cuti ni ,tubuh badan Tina semakin galak hendak berehat ..Makan + online + tidur ..That is my activities for this holiday . Korang ? Mesti sama jugak an ... Tina memang dah tahu ! X payah cakap dah pon :)
Folio sejarah pon x buat satu apa pon lagi..Tengok ! Punye la 'rajin' student cikgu sorang ni .. Pastu semalam Tina belek2 cbox kat sebelah ni , tetiba ada pesanan dari CIKGU NORA , suruh buat Program Score A tu..Hehehehe , baru tadi Tina bwt ..Itupon bwt Science je..Bukan semua topik , chapter 4 form 3 je Tina bwt..Hehehe .. Bab tu memang terrer la Tina !

Yesterday was my lil' sis birthday ..Oleh sebab tahap ketermalasan Tina sudah mencapai angka 100 , x bwt entry untuk hari jadi dy pon..X pe la kan ? Hari jadi dy sama ngan Agung kita !!! Jeles Tina .. Semalam makan Cheese Cake which is very very very lembut dan sedap! :d *bajet lebih ,padahal x makan pon semalam* Tapi memang pernah beli cake tu .. Sedap +++++++ ! * merepek lagi *

Seriously , Tina tersangat-sangatlah rindu kat Mama Tina , Cikgu Wati .. Risau pon ada sebab paper Mathematics x dapat lagi ni ..*maklumlah , hentam banyak* Seminggu sebelum cuti sekolah ,cikgu x datang sekolah sebab berada di ward .. Terkejut pon ada masa tu sebab cikgu tetiba masuk ward .. Huhuhu .. Bukak sekolah nanti ,harap-haraplah cikgu oke ye ! I miss you so much ! We miss you so much ! 

Esok Tina balek kampung kat Kedah . Balek sini balek hari Jumaat .. Lamaaaaaaa ! >.< Tina x suka ! Mesti boring tahap nak gila nanti kat sana .. No Internet , no Astro and no macam2 lah ..Only me with keboringan je..Huhu~~
Nasib la ada sorang sepupu Tina kat sana.. Yang laen tu ,payah nak balek ! Sebab tu la keboringan Tina ada apabila duduk di sana ..

Oke , Tina sudah ngantok n nak tido ..Panjang jugak an entry kali ni..Nak qada' semalam semalam semalam semalam semalam pnye entry ,sebab tu la panjang macam bulu rambut korang..Kuangkuangkuang~~Okay la.. Bubye world ! :) 
Anyeong !

Mood : Rindu gila gila gila kat dia !