Sunday, June 10, 2012

Cuti-cuti luar Malaysia...


Hari Selasa bersamaan dengan 5/6/2012 ,Tina ngan family Tina pergi melawat Thailand ,negeri nenek moyang Tina ! Excited pon ada sehari sebelum pergi tu.Maklumlah...Nak pergi overseas la katakan..*overseas la sgtkan* Mak tam Tina yg ajak pergi sana sbb alang2 umi Tina nk pergi Durian Burung..Mak Tam kata ,baik pergi Thailand.Durian Burung x de apa.. So , kami pon pergi..Mula2 buat boarder pass kat sempadan Malaysia-Thailand. Bukan passport tahu ..Sekejap je siap...Then,kami mula lah jelajah Thailand.. :)

Sampai2 Thailand,kami singgah dulu rumah Kak Ti,pekerja pak tam n mak tam Tina..Tunggu sekeluarga lagi sampai.Gila vavi lama tggu dyorang !!Kalau boleyh,nak je maki2..Grrrrr! =.=" Kami bertolak tengahari ke destinasi kami iaitu Songklha . Sebelum tu ,kami singgah makan di Raitong Restaurant . 


Jangan terkejut pulak,kat sana dy bawak kuar satu2 makanan..Last sekali baru nasi..Semua tengah lapar masa tu,makan lauk dulu..Kihkihkih~ Ni lauk2 dy..

Udang goreng.

Sotong ntah..Ada rasa masam..

Tina pon x tahu yg ni apa..X sedap! Bau pon,boleyh tahan la.

Tomyam ikan .
Kat sana ,makanan dy masam + manis + pedas ! Cirit Tina masa tu.. Lepas makan,kami pergi Hill2 apa ntah nama dy..Tapi kat Songklha dah .. Lawat tempat apa pon Tina x tahu .. Nah gambar .


Pastu pergi pantai ..Gambar 'The Creator' kat sidebar tu la pantai dy..Lawan an? Bersih je ..Pastu penat2 dok kat pantai,kami p shopping kat mana pon x tahu..X reti baca la..Hehehehe .. K ,la ..Sampai situ je la Tina cite..Nak makan la..Lapar~~~ Bubye !




2 comments :

  1. Sotong tu my pebret tahu . tu namenya kerabu sotong la tina :D

    ReplyDelete