Tuesday, July 24, 2012

Update !

Sudah lama Tina x update blog nih ..Bukannye apa..Malas lah..Plus idea x de !Anyway .Tina sukee sgt gambar kat atas tu..Cantik ! :)
Gambar ni diambil masa lawatan ke Perlis hari tu..Ni kat Taman Anggur . Nak tahu cerita lagi pasal lawatan tu ? Klik SINI yg bertajuk Perlis and Kedah ..

Ni pulak gambar budak2 kelas Tina yg pergi..10 orang .


Dari depan (kiri - kanan) : Erna,Shirah,ME,Thirah.Atin n Farah
Dari belakang (kiri - kanan) : IKIN,HUSNA,En.Arsalanshah,Shahrul Suffian n Kamil

Overall , best lah lawatan ni walaupun dekat ..Harap2 , tahun depan dapat pergi jauh2 la an ?Pergi KL ke ,Kelantan ke Terengganu ke..Hihihi..Pitih pon lumayan la an ??

Selepas balik dari Perlis ni,macam2 perkara negatif yg jadi kat Tina..Apa dy??Let be the SECRET...Tina pon x nak benda ni jadi..Nak buat macam mne ..Keadaan memaksa Tina ! :')

Sepupu Tina nak datang sekolah sini :/ WTFish!

Friday, July 13, 2012

APTB punya entry .

Hari ni ,Tina rajin nak mengupdate..X pe la an ..Daripada malas macam selalunye , rajin nak menaip pulak hari ini .. Ce tengok atas..Lawa x GAMBAR kami ? Huhuhu ..Budak2 x de kerja..Macam tu lah jadinya ~
Act , gambar tu diambil masa Mind Mapping Sejarah hari tu..Sabtu lepas..

Ouh ya ! Perasan x lagu blog Tina dah bertukar..Perasan?? I like this song so much .. 
I'm at payphone trying to call home all of my change I spent on you.......
Even , ringtone Tina pon dah bertukar lagu ni :)
Slow je lagu dy~ Yang tengah play kat blog Tina ni piano version..Semalam download violin version pulak..Hikhok .. Kesah ??

Oke2..Esok merentas desa ..Tina x tahu nak pakai kasut apa..Kalau pakai kasut sekolah , panas nnti time lari .. Kasut sukan Tina pulak dah kecikk .Nak pinjam kasut umi ngan abah ,takot x muat..Al-maklumlah... Kaki Tina kecik kemetot je .. Badan je besar ..Kaki kecikk..Tengoklah nanti macam mane an..

Lagi 2 hari lagi nak pergi lawatan tu..Tina nak beli seluar track petang ni InsyaAllah kalau jadi..Dengan umi..Sampai sini je lah Tina tulis..Idea x mau keluar lah.. Bubye !






Thursday, July 12, 2012

3 days to go !

*me kat tengah :)*

Hello world ! Lama x update ..huhuhu.. Myra , kat atas..Kawan Tina since sekolah rendah . Sekarang dy sekolah laen ,Tina ngan Ikin sekolah sama..X sekolah sekali ngan Myra.Cuti je boleyh jumpak ! Rinduuu nak lepak2 macam dulu ngan geng dulu .. Yes , the three of us are the gang :) 
Miss that moments with you,Myra :') <= Off topic 

Sabtu ni merentas desa!!! X sabar , x sabar nih ..Hohoho =..=
Sabtu ni start pukul 8 pagi n berpakaian sukan..Mesti cantik nanti..Warna-warni :) Tahun lepas x de merentas desa ni..Itu yang seronok terlebih ni..Hehehe

Berbalik kepada tajuk . 3 days to go ?? Lawatan ke Perlis tu..Confirm pergi Isnin ni..Orang laen belajar,kami murid2 cemerlang ni pergi belajar jugak..Tapi lawatan sambil belajar..Hahahaha ..InsyaAllah melawat UiTM n MRSM Beseri ..Dijangka bertolak dari sekolah pukul 7:40 pagi..#eleh..mesti lambat jugak bertolak..
Pastu sampai sana ,tengahari InsyaAllah ...Kami tidur kat rumah rehat UiTM ..

Sampai situ je lah nak type..Nak mandi..

I L O V E Y O U ! ! !





Thursday, July 5, 2012

July !


Hello ! Sudah lama Tina x menulis kat blog ini ..Busy lah..Plus malas nak menaip.Mau tekan je mouse ni..hehehe

Bulan ni is bulan yang tersangat-sangat penting n InsyaAllah yang paling syiok maybe..Esok tandatangan slip PPT a.k.a. Peperiksaan Pertengahan Tahun..Mula2 ceramah keibubapaan.Start pukul 8..Lepas tu baru tandatangan slip..Takut !!! Dah la result menurun..Daripada 6A2B terus jadi 5A3B ..Tina akan berusaha lagi ! 8A dalam genggaman InsyaAllah..Lusa pulak Tina pergi Mind Mapping Daerah Kerian (Sejarah Tingkatan 3) dekat  Dewan Merdeka,Parit Buntar..Lama woo program dy..Start pukul 8 pagi - 5 petang ..Entahlah nak jadi apa nanti..Sekolah kami 20 orang murid tingkatan 3 yang pergi..Maybe campur ngan sekolah laen kot..Kitorang naek bas sekolah !

Another thing that will be around the corner is lawatan !! O mak datuk ! We were counting the days :) Another 10 days to go..Kami pergi 16,17 n 18..Hari sekolah pulak tu..Jeles x jeles x ?? *angkat kening* Pengetua x bagitahu apa lagi ,kami dah tahu ..Biasalah kami..Berita tanpa bayaran..huhuhu ..Lawatan ni disertai seramai 40 orang iaitu 10 orang form 2 - form 5 ..Form 1 x dak ! Baru2 lagi dyorang tu..Bagi kami hat senior ni dulu noh~lalalalala

Semalam ,sekolah Tina adakan program GEMPAK MUFORS ..GEMPAK is for GErakan Motosikal Pencetus Amalan Keselamatan .. MUFORS pulak ialah Malaysians Unite For Road Safety .. Program ni untuk tingkatan 4 & 5 SAHAJA ! Kami 3A1 ,saje je menyebok..ELIT kan balek lambat..Pastu turun la dengar sekali ceramah tu..You know what , Kamal Affendi Hashim mai sekolah kami !! Wohoooo !!Yang paling seronoknye,Tina dapat bergambar ngan dia..X kenal siapa itu Kamal Affendi Hashim..Search la kat Mr.Google kite yg handsome ni :) 
Dah search ?? Jeles x jeles x?? Gambar dy x de kat Tina..Ada kat kamera cikgu Haris..Tina kan murid yang bertauliah dan berdisiplin..X bawak lah kamera pergi sekolah..(iyela sangat kan) 

Okay ,sampai sini je la ye Tina menaip..Bubye ! See you ya !

Ye ye ! Orang tu pergi jugak ! :D