Friday, August 31, 2012

MERDEKA !

How are you dear ? Tina x berapa okay :') 
Sebab? Adalah..Hanya kawan2 n DIA saja yg tahu..Yg laen,would be a SECRET .Tina x nak pasal benda mengong ni ,Tina stress nk jawab exam..Lagi 38 hari lagi nak PMR ..It getting closer!Okay,I will do the best..

Intro yg membosankan kan? Act , nk ucap SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN YG KE-55 !

Tanggal 31,bulan 8 57..
Hari yang mulia,
Hari bahagia,
Sambut dengan jiwa yang merdeka,

Mari kita seluruh warganegara,
Ramai-ramai menyambut hari merdeka,
MERDEKA !

Nyanyi lah sendiri ikut melodi Allahyarham Sudirman nyanyi :)

X apa ja kalau Tina duduk kat bukit sorang2 :') Ada orang kesah ke ?



Sunday, August 26, 2012

Rayaku :)


Tina dah kembali .. Busy beraya lah katakan..Plus,memang malas nak update blog ini..Hari2 check follower x bertambah unn . Asyik dok tang 254 tu jaa . Sebab tu lah malas nak update .

Esok dah start sekolah . Kerja sekolah Tina dalam process nk siap . Tolong buatkan leyh ?? Tina kasi upah!  Duit raya Tina banyak ni..Hehehe . Sekarang ada RM 162 . Hohoho , siapa kata budak besar x dapat duit raya .Duduk rumah pon duit masukkk ! Almaklumlah ..Budak besar.. Mesti lah duit kne banyak daripada budak2 kecik :)

Okay ,tahun ni Tina raya kat Kedah .Alangkah x bestnye raya kat sana . Nak tahu sbb apa ? Alaaaa..Macam biasa ,orang x banyak balek ... Raya pertama ,keluarga kami je balek ..Raya kedua n ketiga baru ad yg balek ..Itupon kami dh balek dh sini .Kami balek sini raya kedua ,petang .Balek2,terus raya kat umah nenek Tina .Kami x nak balek rumah dulu sebab nanti x sempat bukak pintu umah ,ada dh budak mai beraya .Nak bgi masuk mana ad apa nk jamu .Selalunye , abah Tina bgi jee duit raya kat budak2 x matang lagi nih ..Hehehe , sorry .

Tahun ni gambar raya x de lah ..Kamera x bawak hari tu balek kampung .. Tapi tema kami tahun ni untuk perempuan , PINK PEACH sikit .. Adik lelaki Tina warna hitam n abah Tina warna kuning kot kalau x silap..Lupa lah pulak Tina .Lepas tu ,raya ketiga tu ada kenduri kesyukuran sikit kat umah Tina .. Raya ke-4 tu baru Tina ajak kawan2 dtg umah beraya .Hari tu umi Tina masak lontong . Tapi....X de spe pon yg datang sebab hari tu hujan .Nasib baeklah lontong tu habes ..Maklumlah ..Kaum kerabat belah ayah Tina kan ramai ..Dyorang yg habeskan ..

Oleh sebab plan kawan2 Tina tertangguh hari Rabu tu, raya kelima tu Tina panggil lagi dyorang datang umah Tina ..Hari tu umi Tina masak laksa pulak. Favourite ramai tahu laksa tu ! Nak tahu x siapa lagi yg datang hari tu ? Ex-classmate Tina masa darjah 6 yg Tina sangka sangad SOMBONG . Azizi , Muazz , Zulhilmi , Hafiz n Zaki (sampai sekarang sekelas ngan Tina) . X lupa jugak , MY HEART pon datang hari tu ♥ 
Ikin ,Athirah Maslan, KA ,Mun ,Fiezah ,Ieda pon datang .. Habes licin laksa hari tu ..Ashiqin x sempat pon nak rasa .Elok nk suap dalam mulut ,fon dy berbunyi ..Mak dy soh balek ..Nk pergi beraya . Memang rugi Ikin ! Sedap laksa umi Tina :)

Raya kelima tu pulak Tina makan bihun sup kat umah Farah.. Sedapp ! Ikin ,Husna , Shirah ,Kak Far n Mimi beraya kat umah Tina hari tu ..Dyorang makan rendang je hari tu ..Tapi , sedap jugak an ? Sorry ,laksa dah habes lah Ikin :P 

Pastu semalam , umah terbuka Aida ..Tina makan spagetti :)
Esok sudah sekolah n malam ni kite pakat ramai2 pulun bwt keje sekolah malam ni =.="

I MISS YOU SO MUCH :')


Monday, August 6, 2012

My TRIAL ..

*duck face* A B A I K A N okay ..
Baru nak updatekan Tina ni ..Busy lah..Tambah2 lagi sekarang ni trial PMR..Perak mula Rabu minggu lepas bersamaan dengan 1/8/2012..Mula2 paper BM 1 ,BM 2 n last SENI ..Hahaha , seni pon ada an?Yg sadisnye ,masa ni Tina demam ..Menangis2 masa jawab paper BM tu..Karangan pon tunggang terbalik sebab pening =.=" 
Now dah okay dh :)

Lepas tu sambung ke hari Khamis iaitu paper BI 1 n 2 ,Sains paper 1 n last SIVIK ..Ni pon sama ..Sivik pon ada ..Macam kak Fazilah cakap , "sivik tu kan penting" XD
Yeah , that's right !

Friday ,paper yg paling susah la setakat ni ..AGAMA ! X sangka soalan dy masuk bab tu..X bace pon..So, jawab je lah an ..Tawakal je ngan result nnti :(

Tomorrow a.k.a . Tuesday , GEO , MATE 1 n MATE 2 ..My favorite subject MATE n subjek yg Tina mula suka iaitu GEOGRAFI .. Dulu I very hate this subject but now I very like it :) Doakan Tina dapat A for GEO ea..? Amin~

Rabu ~ Yeah freedom ! Trial dh habes hari ni..Last papers are SEJARAH n KEMAHIRAN HIDUP .. Aman hidup dh habes trial an ..N wait for the PMR pulak ~

Okay lah ..Umi dah bising dh tu , nk tolong pergi masak ..Bubye ~

As long as you love me , we could be starving,we could be homeless,we could be broke..As long as you love me,I'll be your platinum,I'll be your silver,I'll be your gold :)