Sunday, August 26, 2012

Rayaku :)


Tina dah kembali .. Busy beraya lah katakan..Plus,memang malas nak update blog ini..Hari2 check follower x bertambah unn . Asyik dok tang 254 tu jaa . Sebab tu lah malas nak update .

Esok dah start sekolah . Kerja sekolah Tina dalam process nk siap . Tolong buatkan leyh ?? Tina kasi upah!  Duit raya Tina banyak ni..Hehehe . Sekarang ada RM 162 . Hohoho , siapa kata budak besar x dapat duit raya .Duduk rumah pon duit masukkk ! Almaklumlah ..Budak besar.. Mesti lah duit kne banyak daripada budak2 kecik :)

Okay ,tahun ni Tina raya kat Kedah .Alangkah x bestnye raya kat sana . Nak tahu sbb apa ? Alaaaa..Macam biasa ,orang x banyak balek ... Raya pertama ,keluarga kami je balek ..Raya kedua n ketiga baru ad yg balek ..Itupon kami dh balek dh sini .Kami balek sini raya kedua ,petang .Balek2,terus raya kat umah nenek Tina .Kami x nak balek rumah dulu sebab nanti x sempat bukak pintu umah ,ada dh budak mai beraya .Nak bgi masuk mana ad apa nk jamu .Selalunye , abah Tina bgi jee duit raya kat budak2 x matang lagi nih ..Hehehe , sorry .

Tahun ni gambar raya x de lah ..Kamera x bawak hari tu balek kampung .. Tapi tema kami tahun ni untuk perempuan , PINK PEACH sikit .. Adik lelaki Tina warna hitam n abah Tina warna kuning kot kalau x silap..Lupa lah pulak Tina .Lepas tu ,raya ketiga tu ada kenduri kesyukuran sikit kat umah Tina .. Raya ke-4 tu baru Tina ajak kawan2 dtg umah beraya .Hari tu umi Tina masak lontong . Tapi....X de spe pon yg datang sebab hari tu hujan .Nasib baeklah lontong tu habes ..Maklumlah ..Kaum kerabat belah ayah Tina kan ramai ..Dyorang yg habeskan ..

Oleh sebab plan kawan2 Tina tertangguh hari Rabu tu, raya kelima tu Tina panggil lagi dyorang datang umah Tina ..Hari tu umi Tina masak laksa pulak. Favourite ramai tahu laksa tu ! Nak tahu x siapa lagi yg datang hari tu ? Ex-classmate Tina masa darjah 6 yg Tina sangka sangad SOMBONG . Azizi , Muazz , Zulhilmi , Hafiz n Zaki (sampai sekarang sekelas ngan Tina) . X lupa jugak , MY HEART pon datang hari tu ♥ 
Ikin ,Athirah Maslan, KA ,Mun ,Fiezah ,Ieda pon datang .. Habes licin laksa hari tu ..Ashiqin x sempat pon nak rasa .Elok nk suap dalam mulut ,fon dy berbunyi ..Mak dy soh balek ..Nk pergi beraya . Memang rugi Ikin ! Sedap laksa umi Tina :)

Raya kelima tu pulak Tina makan bihun sup kat umah Farah.. Sedapp ! Ikin ,Husna , Shirah ,Kak Far n Mimi beraya kat umah Tina hari tu ..Dyorang makan rendang je hari tu ..Tapi , sedap jugak an ? Sorry ,laksa dah habes lah Ikin :P 

Pastu semalam , umah terbuka Aida ..Tina makan spagetti :)
Esok sudah sekolah n malam ni kite pakat ramai2 pulun bwt keje sekolah malam ni =.="

I MISS YOU SO MUCH :')


No comments :

Post a Comment