Friday, November 2, 2012

PMRku yg lepas..


Rindu Tina x? Mesti rindu an? Last post masa hari raya hari tu..Sorry, busy time tu.Sekarang dh habes PMR. Free time banyak tapi sifat malas kian menguasai diri Tina ni. Huhuhu . 

Okay, Tina nk cite pasal exam lah.. Korang nk dgr? X nak?? X nak sudah! *sebenarnye x de cite dh* 
First paper BM.. Memang mencabarlah soalan dy.. KOMSAS keluar tingkatan 2 pnye novel.. Malam tu, Tina baca form 3 SAHAJA.. Perah otak jugaklah nak jawab soalan tu hari tu.. Pastu petang tu, paper agama pulak.. Soalan agama hari tu, boleyh la dikatakan senang jugak.. Ada lah separuh yg susah. Alhamdulillah Tina boleyh jawab.. 

Hari ke-2 pulak paper BI n GEO.. Paper 1 BI, sangatlah 'senang' kot.. Careless sikit je salah.. Soalan dy pusing2.. Kalau x baca betol2, habeslah.. Paper 2 pulak keluar speech.. Pastu literature, keluar THEME.. Mulut Tina masin.. Tina cakap theme kat kawan2 Tina.. Tup2  keluar sungguh.. Alhamdulillah :) Tapi..Masa macam x cukup nk jawab paper 2 BI tu.. Tina banyak habeskan masa kat soalan speech tu.. Memang geram gila lah masa tu sbb x puas hati ngan jawapan Tina tu..Rasa pendek je literature tu.. Then pukul 2:30 petang, paper GEO pulak.. Tina memang prepare siap dh untuk subject ni.. Maklumlah.. Subjek feveret yg ke-3 lepas MATH n SC.. Alhamdulillah Tina boleyh jawab semua soalan yg ditanya dengan mudah :)

Hari ke-3 exam : Paper SC n SEJARAH*subjek yg paling Tina x boleyh skor*
Hari ni memang Tina takutlahh..Ada SEJARAH ! X syak lagi,soalan dy memang susah gila!! Amat2 lah payah bagi Tina untuk jawab..Grr ! SC tu, boleyh Tina jawab.. X tahu lah jawapan betol ke x tapi memang Tina boleyh jawab..

Last day exam! Paper yg ditunggu-tunggu. MATHEMATICS!! ^__^
Seperti biasa, paper 1 memang x cukup masa untuk Tina jawab 40 soalan tu.. Paper 2 tersangatlah banyak masa yg tinggal dan Tina boleyh check 3 kali untuk 20 soalan tu.. Huhuhu.. Pastu petang, paper KH. Paper ni pon mcm SEJARAH.. Susah Tina nk skor.. Soalan 1 Tina dh salah dh..Hehehe
Diam2 je lah ek.. Malu >.<
Dh habes paper KH tu,tunggu apa lagi.. Kami satu dewan menjerit, "Yeaaaayyyyyyyyy! Merdeka!!!" Pastu balek umah, update status facebook, 'MERDEKA!' .. Memang syoklah hari tu.. Penuh wall Tina ngan perkataan tu.Hikhok.. Errr ,terlupe pulak.. Masa exam tu, Tina duduk kat belakang.. Angka giliran Tina no 34.. Kelas Tina ad 37 org so, tempat duduk Tina kat belakang lah.. Depan Tina Husna..

**********
Sekarang, PMR dah habes! Tina nk enjoy habes2 selama seminggu lagi nk cuti ni.. Nanti x leyh jmpe kawan2 dh.. Masa tunggu result tu, mau tahulah macam mana.. Makan x kenyang, tido x lena, makan x kenyang.. Eh, macam org bercinta lah pulak! Hahaha.. K lah, Tina dh ngantok.. Bubye =)

No comments :

Post a Comment