Saturday, December 1, 2012

UKKM

*gambar tidak ada kaitan dengan cerita*

Ting tong! Dh pukul 12 tengah malam. Its new month peeps! December is coming :D
My wish for this month is... Harap2 result PMR Tina seperti yg diharapkan. Amin~
And also.. No more problems! Boleh sakit jiwa woo hari2 macam ni. Adalah masalah Tina... Nanti2 Tina bgthu..

Act, Tina ni dh terlajak on9. Pada dasarnye, nk video chat je ngan sepupu Tina. Dy mengacau mood Tina lah malam ni.. Tina ngah syok2 menghayati novel kat atas katil tetiba ''I'm at payphone trying to call home all of my change I spent on you..........'' Bunyi fon Tina lah..Dy soh on9 ..Tina pon on9 lah. Habes x de mood nk baca novel dh ni ha.. Online punya online, penyakit keboringan sudah datang dan menguasai diri Tina yang sememangnya selalu sangat boring ni. Pastu teringat pulak kat blog yg sudah bersawang sangat2 ni.. Rajin pulak tangan ni menaip..Huhuhu

**********
Tina ad cerita ni. 27/11/2012 hari tu Tina pergi ke MRSM Transkrian untuk menghadirkan diri ke temuduga UKKM *oceyh ayat!*
Apa itu UKKM? Ujian Kelayakan Kemasukan ke MRSM. Saja mencuba nasib..Huhuhu
Pagi tu excited terlebih nk pergi. Tina pnye ujian sebelah petang. Start kol 2:30 ptg - 5:30 ptg. Sampai2 kat depan makmal tu. Tina check name list kat pintu makmal komp. tu. Tetiba! Atas nama Tina! Cuba teka cuba teka! Nama kawan Tina masa kat Bainun dulu. Alangkah gembiranye Tina masa tu. Huhuhu. 
Siti Asmira. Tina tunggu dy sampai punya lah lama.. Pastu.... Nampak dh kelibat dy. Tina tanya dy kat sana macam mana. Dy cakap ok je. Pastu dy cakap kat Tina. Org kat sana ingat lagi Tina..Sebab?? Hehehe. Tina suka menangis masa form 1 dulu. Budak2 lagi an? Macam tu lah.. >.<

Tina x sempat sembang lama ngn dy sbb cikgu2 dh panggil untuk test. Dy pulak datang lambat. No fon pon x sempat nk mintak. Nasib badanlah Tina oii. Hari tu jugak, Tina jumpa guru kelas Tina. Dy bawak anak dy test jugak.. Anak dy pompuan. Tinggi! Pastu dy tggu anak dy jugak kot kat situ.. Ambik SPM. 

**********
Tina x puas hati lagi sbb x dpt no fon dari Asmira. Tina cari facebook dy pulak. Alhamdulillah. Jumpa! Tunggu lagi. Tina add lah dy. Pastu Tina skodeng gambar2 dy n friends dy. Serious Tina cakap! Tina rindu kawan2 kat SMKRPB dulu.. :'( Tengok gambar2 kawan2 Tina kat fb dy.. Sebakk je rasa dada ni. Rasa menyesal pon ada sebab pindah dulu.Tapi...dlm ingat x ingat la nama dyorg tu..

Sampai sini je lah Tina tulis. Tengah syok2 menaip tetiba umi tutup modem kat luar tu ha.

Post ni ditaip pada tengah malam semalam tepat2 pukul 12 tengah malam.

No comments :

Post a Comment