Thursday, May 23, 2013

HAPPY HOLIDAY



Hello peeps! Yehaaa!!! I got a rest for a very long time. It is the school holiday!!!! I have more time to wasting along this holiday. Hehehehe
Broken English
Terlebih dahulu Tina nk ucapkan selamat pulang ke rumah kepada budak2 asrama terutamanya kepada adik Tina n kawan Tina iaitu Shahirah bt. Saad. Welcome back dear-dear sekalian...

Intro yang membosankan dan ntah pape. Actually, Tina just nak cakap yang Tina seronok sangat sebab cuti sekolah kali ini sangatlah lama. Korang seronok x? Tambah2 pulak hari ni last exam. Gerenti syok habes.. X payah pikir pasal buku buat sementara waktu.. But, homework tetap ada.. Tapi x apa. Homework kali ini teramatlah sedikit. Awesome banget deh! ^_^
Tadi last paper ialah Chemistry. Dari pagi sampai balik Chemistry. Habes biol sebentar tadi.. Mood untuk bercuti semakin membuak-buak tadi. Jawab exam pon ala kadar je.. Nak bagi siap cepat je tadi, pastu tido! Hahahaha. Itu lah Tina. 
*alamak! perut Tina berbunyi lah pulak* 
Kertas 1 n 3 tersangatlah senang bagi Tina tadi =.=" Kertas 2 pon boleh la tapi x pe.. Kertas tu waktu pagi2 lagi.. Masih fresh n mint! Hahahaha. Hope lulus lah..

Kertas 1 Add Math dah dapat dah semalam.. Nak tahu x Tina dapat berapa..? Nak tahu?? Tina pon x percaya ni... Tina dapat 74/80. Alhamdulillah.. berkat daripada cikgu Fitri n tuisyen kat Arun uh, Tina dapat markah yang bagus. Tapi.... Belom lagi kertas 2. Kertas 2 tersangatlah susah!!! Pecah kepala hotak satu kelas menjawab hari tu. Tina harap dapat lah gred A untuk Add Math ni. Amin~ 

Tunggu lah bukak sekolah nanti. Cikgu2 akan menjadi raksasa tambah2 lagi cikgu Azuwin. BIO lah yang Tina jawab merapu sekali antara subjek2 yang lain. Sorry ye cikgu. Cikgu bagitahu tajuk tu yag masuk, so kami baca tajuk tu je lah. Last2, tajuk yang lain masuk..

K, lah. Sampai di sini sahaja Tina menaip.. Mata Tina sudah mengantuk so katil lah jawabnye. 






Wednesday, May 22, 2013

Happy birthday Fazzreen!!! :)



AMARAN KERAS! POST KALI INI AMAT MENGGELIKAN! SILA TEKAN X DI ATAS JIKA TAK SANGGUP UNTUK BACA :P

Happy birthday, Fazzreen! :)
Happy birthday yang ke-17.. Tina baru sambut birthday dy ni. Sambut kat kedai depan tu je sebab orang tu bukannye bagi keluar =.=" 

Okay, pasal gambar hadiah tu.. Hehehehe.. Sorry... Terlupa nk ambik gambar lah. Tina beli wallet jenama Levi's kat dy. Beli masa dating kat TS hari tu. Hahahaha. Punya lah pandai cover line nk beli hadiah tu. 

Anyway, happy birthday yang ke-17 ye syg. *geli lah pulak!* ABAIKAN
Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. Selamat maju jaya dalam hidup ye sayang :)
Terima kasih sebab selalu berada di sisi Tina. Tahun ni tahun ke-2 kita sambut birthday sama2. Simpan wallet tu elok2 ye? Jangan bagi kemik macam wallet awak yang dulu tu tahu! Mahal tu! *mahal la sgt....* Hahahaha
Awak enjoy x tadi celebrate birthday awak ngan Tina tadi? Mesti lah seronok an... Celebrate ngan orang yang tersayang.. Dah kata dah kat atas tu an. Post kali ini teramatlah gedik + mengada = geli. So, just bear it okay reader(s)? Good job! Macam tu lah... Hehehe



Terima lah sedikit kata2 daripada Tina n En. Google ni..

My life was transformed the day I met you. I feel like I am on the clouds and everything feels so much easier because you are a part of my life :')




Thursday, May 16, 2013

Happy Teachers' Day.




Di kesempatan ini, Tina  nak ucap SELAMAT HARI GURU kepada semua guru di Malaysia ini. Terima kasih yang x terhingga kepada guru-guru yang sudah mengajar Tina dari sekolah tadika hinggalah sekarang, di sekolah menengah. Yang paling penting, Tina nak ucap terima kasih kepada cikgu yang mula2 mengajar Tina iaitu umi dan abah.. Dari lahir sudah mengajar Tina dengan mendengar perbualan dy dengan Tina. Tanpa mereka mungkin Tina x reti membaca, mengira, menulis, mewarna dan macam2 lagi. Terima lah pantun daripada Tina. *copy*

Di petang hari membeli sagu,
Membeli sagu bersama bahulu,
Selamat hari guru buat cikgu,
Semoga cikgu riang selalu.

Setinggi gunung luas lautan,
Dirimu ku sanjung penuh keikhlasan,
Baktimu guru jadi ingatan,
Mendidik kami tanpa balasan.

Kaulah pendidik perwira bangsa,
Mendidik tanpa mengira masa,
Segala budi dan curahan rasa,
Tak akan dilupa terpahat sentiasa.

SELAMAT HARI GURU KEPADA SEMUA GURU DI MALAYSIA.

Tuesday, May 14, 2013

Physics.




Pening buat seketika jawab soalan Physics tadi. Bayangkan lah. Dari kol 8:30 pagi sampai 2:30 petang direct paper Physics. Saya budak baru belajar so, macam ni lah jadinya.. Huhuhu 
Kebanyakan jawapan Tina merapu. Hentam tu sikit2 adalah.. Tambah2 lagi paper 2 tu. Grrrrrr. Geram!

Esok pulak paper Add Mathematics. Please be nice to me okay? See ya :)

p/s: Bace lah entry sebelum ni yang bertajuk First Date. Aummmmm    


Monday, May 13, 2013

First date :)



Semalam bersamaan dengan 12 Mei 2013, Tina, Najah and mak ck Tina kuar g Taiping Sentral.. Pergi situ sebab nak beli hadiah Hari Ibu n hari jadi Fazzreen yang akan datang. Pastu dah alang2 sampai situ, kami tengok wayang.. Tina pon ajak lah Fazzreen datang jon sekali. Nak tahu kami berlima tengok cite apa? Jap2 ea.. Nak upload gambar.


Nampak x cite apa? IRON MAN 3 3D!!!! Tiket masuk kami berlima ialah RM 90. Semuanya Najah yang belanja. Thanks Najah :) 
Actually, this is the first time I go to cinema. So, Tina jakun sangat semalam.
Kami bertolak kira2 pukul 12 tengahari n sampai kat TS pukul 1:30 petang. Wayang start kol 2:30 petang. Sementara tunggu kol 2:30, Tina nk perg cari hadiah.. Fazzreen ngan Akim pergi tingkat atas. Dyorang pergi maen kasut roda. Kalau dy ikut sekali beli hadiah, x surprise lah jawabnya! So, kami jalan2 pusing TS tu.. Kat umi Tina beli tudung. Tudung syria.. Kat Fazzreen pulak Tina beli ................ Mana boleh bagitahu! Nanti Tina upload gambar hadiah tu ea? Hari jadi dy 22 May ni.

Then, kami pergi kat kaunter wayang tu. Fazzreen n Tina pergi beli pop corn and air.. Semalam dy beli 4 bungkus besar pop corn. Banyak kan? Sebungkus dy makan habes sorang dy. Tsk.. Tsk.. Tsk.. Kuatnye makan.. Cite habes kol 4:30 ptg. Dalam tu sejuk gile! Tapi, overall seronok lah cerita dy. Tina seronok pakai spect 3D dy tu je. MasyaAllah! Besar gile spect 3D tu. Gelebeh je rsenye Tina pakai semalam. Ahh! Peduli apa. Tina nk tengok cite dy je. Pakai je lah.. Asalkan boleyh tengok 3D punya. Yeay!

After habes wayang, kami pergi makan kat Tesco. berikut ialah gambar kat Tesco.


Malu2 pulak dyorang ni.



Najah n Akim.

Najah (sepupu).

Mak cik Tina x ada dalam gambar kat fon aku. Ada dalam fon Fazzreen. Apa2 pon, semalam memang best lah! Dapat tengok wayang pertama kali and first date ngan Fazzreen :D

p/s: Mak cik Tina 'terror' bawak kereta semalam. HAHAHA XD