Friday, November 29, 2013

Don't judge a book by it's cover.



Post ini hanya sekadar nasihat.
Kalau nak buat baik tidak perlulah anda menunjuk-nunjuk. Ikhlas lah ketika berdakwah. Tina tahu, tina ni jahil agama. Sedang belajar. Apa kau ingat kalau orang tudung labuh ni baru nak baik? Kau ingat Kalau seseorang tu pakai tudung biasa2 macam kami selalu pakai ni, bidang 45 bertukar kepada tudung labuh baru baik? Dari pandangan Tina dan rakan2, awak tu dah salah konsep. Bagi kau, orang bertudung labuh tu baik dan kami bertudung biasa2 ni jahat. Kami hanya mampu berdiam sajalah kalau itu awak punya fahaman.

Lagi satu, tidak perlulah anda nak post status banyak2. Nampak sangat awak riak. Kalau post yang bermanfaat itu tidak mengapa lah. Jangan lah awak nak post perbualan awak ngan orang tu. Untuk apa? Untuk orang baca? Please stop! Nampak riak. Jangan post status padahal awak boleyh je tegur kami depan2. Masa kami mengata awak ada sekali kan dengan kami? So, kenapa tak tegur kami masa tu je dan tegur melalui status kat FB. Memanglah awak x sebut nama kami, tapi awak x nampak ke yang awak tu macam MENGAIB kan kami? Awak x sedar kesilapan awak tu dan terus-terusan nak cari kesalahan orang. 'Tegur orang elok-elok, jangan bagi dia terasa.' Cakap tak serupa bikin? Awak hanya tahu menulis tetapi tidak pandai melakukannya. Hipokrit? Sesuai. Disebabkan post awak yang mengaibkan itulah kawan saya UNFRIEND awak. Sebab? Dia berasa geram dan malu bila awak post macam-macam. Malu sebab post berkenaan tentang diri beliau. Awak tidak sedar apa yang awak lakukan tu! Tiap2 saat ada je status yang awak post. Kadang2 penuh Timeline. Apa jalan yang terbaik? Tina out terus daripada terus buat dosa. Dosa apa? Maki dan mengata awak? Sebab? Post tersebut semuanya berkenaan kami.

Sekali lagi Tina nak cakap. Kalau berbuat baik tidak perlulah anda menunjuk-nunjuk. Ikhlas.. InsyaAllah diredai Allah s.w.t. Tina dan rakan-rakan memang jahil lagi pasal agama tetapi kami tahu mana baik dan mana buruk. Tidak perlulah nak mengaibkan kami melalui status2 awak dekat FB. Pesanan ikhlas daripada kawan kepada rakan. Senang2 awak buat je blog. Ramai orang akan baca. Kalau status2 kat Facebook berlambak macam tu? Buat orang cemuih. 

Hijab is compulsory, but niqaab and burka is not obligatory for Muslim women to wear, that's optional. Be alert! 





Sunday, November 24, 2013

3 days more, dear.

 Selamat malam pembuka bicara. Tetiba tangan ni rajin pulak nak menaip ehh. Bukannya apa, rindu lah dekat blog titew ni. Aummm :*
How are you guys? I'm fine too :)

Tina tak nak cakap banyak. Tujuan Tina menaip hari ni just nak ucapkan good luck je kat budak-budak SPM. Actually, Fazzreen habes hari Rabu ni. Okay, I can't wait!!! Hahahaha. Esok physic paper. The next day, chemistry paper. The next next day, biology paper. The next next next day, HONEYMOON! *Tina yg excited lebih ni apasal* Kannnn? I wish you all the best (nyanyi lagu Stabilo tu). :D

Ini lah buah hati, intan payung, pengarang jantung saya!

You have to fight through some bad days to earn the best days of your life. Good luck ~



Tuesday, November 19, 2013

Jamuan Akhir Tahun 4SC 2013.


Setelah sekian lama Tina x update blog. Hari ni dapat jugak Tina update. Anyway, Tina nk bagitahu ni. Link blog Tina dh bertukar. Dari miszztina.blogspot.com/ ke ouhmydarl.blogspot.com/ . Motif? SECRET!
Exam akhir tahun baru je habes and what I've got? Nak tahu jugak ke? Perlu ke? 
Kesah pulak kan? Blog Tina.. Tina dapat 3A+, 3A-, 1B, 2D. Seriously, I'm proud with this result sebab Tina x ada gagal. Hampir2 nak gagal. Alhamdulillah. Biology n Chemistry yg D tu. InsyaAllah Tina akan berusaha lagi. Tahun depan SPM. 

OFF TOPIC

The main thing that I want to tell is, recently my class was having some party. Alaaa.. Jamuan akhir tahun je. Jamuan itu diadakan hari Jumaat yang lalu bertarikh 15/11/2013. *skema lah pulak ayat*
Kami buat jamuan tu kat KFC. Malas nk menaip dah, kita tengok gambar nak? *drum roll!*

Me and Miera (ketua kelas)

Me again :)

My bestie.

Artis lah katakan. Kamera banyak depan kami! XD

The friends of mine.

Hero2 4 Sains 2013

Hero2 dan guru kelas.

Bangunan KLCC! XD WE ARE JUST A FRIEND.

BFF ^^

Okay, good morning earthlings. Tina dh nk tido dh. :D