Wednesday, December 18, 2013

Happy 16th birthday.


Selamat malam dan salam 1 Malaysia. Hikhikhik. Tina tak nak cakap banyak sangat sebab post kali ini special edition je tahu. This post specially dedicated to my friend because today is his birthday. This post is as a gift for you from me. *cewah speaking lah pulak eden*

Nama kawan Tina ni Firdaus Zakaria. Kami tak satu sekolah pon. Macam mana boleyh kenal? Dekat Facebook lah.. Tapi kami PERNAH belajar kat sekolah yang sama. Sekolah menengah mula2 Tina pergi dulu iaitu SMK Raja Permaisuri Bainun, Ipoh. Rasa-rasanya ada kot post Tina yang dulu-dulu pasal sekolah tu. Kalau rajin tu cari lah eh but kalau tak ada jangan lah pulak marah. :) Tapikan, Tina memang tak pernah nampak kewujudan dia masa kat sekolah tu dulu. So, macam mana boleh kenal?

Begini kisahnya.....
Pada suatu hari.. Cewahhh! Tak payahlah formal sangat eh. Tina kenal Firdaus melalui kawan Firdaus tu sendiri means satu sekolah lah kan. Kawan dy cakap dy kenal Tina. Dy pernah nampak Tina masa form 1 dulu and Tina pon pernah nampak dia dulu2. Jadi, dy suruh Firdaus add Tina kat Facebook. So, Tina pon 'confirm' request tu. Bermula dari situlah kami berkawan. Chatting punya chatting sampailah bertukar no fon. Tapi tak selalu pon chatting sebab Firdaus ni budak asrama. Tina ni budak sekolah harian je. Cuti ni je yang selalu chatting pon. Pelik kan? Kalau orang lain mintak no fon Tina, Tina x bagi. Tapi dengan Firdaus, Tina bagi pulak. Sebab.. sebab.. sebab Tina selesa kawan dengan dia. 

Okay Firdaus, Happy birthday to you! ^^ Selamat hari tua!^^ Sengil cukahamnida chingu!^^ Hehehehe. Semoga imanmu bertambah seiring dengan usia remajamu. :P Good luck for our SPM next year okay? Friends forever? Hahahaha. *aduyai, tak tahu nak cakap apa dah. Blank!* Nanti kalau dah kawen jangan lupa jemput aku tahu? Kita kan kawan.. Jangan risau. Kalau bab makan free aku mesti datang punya! Hahahaha. Apasal kau lahir lambat sangat ha? Kesian kan.. Nak amek lesen pon lambat. :P Huhuhu. Rasanya itu je lah yang aku nak cakap. Once again, happy birthday! Moga dipanjangkan umur dan dimurah rezeki! ^^ Adios~
 


No comments :

Post a Comment