Monday, August 17, 2015

I'M OFFICIALLY THE STUDENT OF CFS IIUM PETALING JAYA.

Assalamualaikum w.b.t.. 
Apa khabar? Sihat tak? Sudah lama tak menaip dekat blog ni. Busy weyh! 
Tambah tambah lagi dengan IGA nya lah, test 2 bio lah, speaking test lahhh. Speaking dlm bahasa Arab and English pulak tu.  Kuiz?? Jangan kata lah. Tiap tiap minggu ada kuiz. Sekarang dah pukul berapa dah? Baru lepas jawab quiz arab online je ni haa. Alang alang dah dok depan laptop, update blog yang bersawang ni lah.

What is CFS IIUM? It's stand for Centre For Foundation Study International Islamic University of Malaysia. Yaa, I'm the student of CFS IIUM. Alaaaaa in short is UIA Petaling Jaya.. Saja nak bagi nama panjang dia supaya korang rasa macam 'wuuuuuuuuu'~ Rasa tak rasa tak? Tina dah 3 bulan dah duduk kat sini. 2 minggu lagi Tina balek Perak sebab cuti merdeka kan. Yeayyyy!  I can't wait for it. 

Ehemm ehemm, Tina nak cerita kehidupan Tina kat sini.
Alkisahnya.....
Tina amek course Allied Health Science. What is that? Yg pastinya, degree bukan ke arah MEDIC. I repeat, takde langsung ke arah MEDIC. Degree Tina nanti boleh further for audiology and pathology, optomestrik, dietican, biomedical, radiology and tak ingat dah. Actually, Tina pon tak tahu Tina nak amek degree apa. Hahahaha  Entahlah, tengok je lah pointer. Kelas Tina start hari Isnin-Khamis habis pukul 4 petang. Hari jumaat je lah rasa macam free sikit sebab kelas habes pukul 12. Jumaat sampai Ahad mereput je dalam bilik. *mereput lah sgt. Padahal outing tiga hari berturut-turut. Betol lah tu. Outing peghabes duit.  Outing? Hahahaha kenapa still call 'outing'? Ouhh, I forgot to tell you. CFS is like matriculation. So we have to obey the rule. Seriously Tina benci nak ikot peraturan. University kannn. Sepatotnya bebas lah macam UIA Gombak tu  Okay sambung cerita.

Tempat yang pernah Tina pergi for outing are Mid Valley, Times Square, Nu Sentral, Jalan Tar, umah mak n umah mak ndak Tina. Roommate Tina ada 8 orang termasuk Tina. 2 of them are taking English Communication. 1 is taking Engineering and the rest are Allied Health Science. Nanti Tina sertakan gambar roommate Tina ehh. Nak tido, esok kelas pukul 9 pagi. Till then, good night~