Friday, June 10, 2016

HUH. AGAIN.. TT TT

Assalamualaikum 
First of all, I want to story about my pointer for sem III. I'm a bit sad for this result. It is lower than before. Rendah dy gila punya rendah. Aku rasa aku ni bodoh sangat.C semua kecuali Fizik. Alhamdulillah aku dapat B-. Itu sebab aku suka Fizik sejak form 4  Dulu target aku nak buat degree dalam course Biomedical. Tapi memandangkan result kat foundation macam taik , aku rasa macam tak boleh pergi je course ni nanti. Requirement for this course is the pointer must not less than 2.5.   
Aku 2.5 pon tak pernah nak dapat, nak mimpi buat degree biomed nnti. Menangis tak berlagu weyh  So, sebagai backup plan, aku ada ushar course lain untuk bwt degree nnti. Pilihan lain selain biomed tu, aku rasa macam nak buat degree kos ICT takpun degree sains (Fizik). Apa pendapat korang? Bagus tak pilihan aku buat ni? *Foundation pon tak habes lagi, dh pikir degree dah* 
Ayah aku nak sgt aku kerja dlm bidang perubatan ni. Aku pon nak sebenarnya tapi pointer aku teruk. Macam takde harapan dah nak pergi. Kalau ada rezeki insyaAllah aku sambung dlm bidang perubatan ni. Kalau takde, aku redha  

And one more thing, aku dah exit English. Alhamdulillah!  
 I have to take English for Academic Purpose. Aku pon tak berapa tahu subject ni. Baru je diwujudkan. Batch kami lah yg first. Dengar kata macam thesis macam budak degree buat tu. Haihhh redha je lah. Aku baru buat foundation a.k.a asasi, tapi dah kena buat thesis bagai.  
So adik adik, marilah masuk UIA   Banyak benda yg takde kena mengena pon dengan korang punya course kena belajar. Untung tak untung masuk sini? 
Puhaha~

Start sem baru ni, aku dah jadi senior. It means, batch aku lah yg paling tua kat CFS tu. 
Cuti aku pon berbaki lagi seminggu. 20/6 dah start belajar dan 19/6 aku balek CFS. Sebenarnya, aku taknak balek kat neraka dunia tu. Serious memang tak syok. Aku rasa tak syok sebab aku tak berapa nak paham lecturer ajar especially Chemistry II tu. Sebab tu lah result aku jadi mcm tu. Kadang-kadang aku fikir jugak, maybe sebab aku tak minat kot.. Otak aku susah nak terima apa yg lecturer ajar. Ntahlah. Aku cuba untuk minat tapi nak buat mcm mana. Hurm.. 
Aku tetap akan berusaha! Doakan aku eh 

Sem depan aku amek 5 subject lagi.
Biology II | Physics II | ICT | English for Academic Purpose | Statistics
Entahlah apa nak jadi sem depan. Belajar je lah.. 

Harini dah Ramadan yang ke-5.  Alhamdulillah aku dapat berpuasa dekat rumah selama 2 minggu.    
12 hari puasa dekat CFS and 1/7 sampai 10/7 balek pulak untuk raya. Heavennya rasa lahai 
Rasanya itu je kot aku nak cerita. Dah panjang dah aku .
Kalau ada masa lagi, aku post cerita lain pulak. 



No comments :

Post a Comment