Friday, February 10, 2017

DEGREE LIFE

Assalamualaikum.
Okay lama tak menaip kat blog ni. Now it's 2:36 a.m. 10 February 2017.
Sekarang aku dah jadi budak degree you alls.
But, degree aku lari daripada sciences yg aku dok puja puja dari dulu. UIA tawarkan aku Bachelor of Tourism Planning and Hospitality Management. At first memang aku nangis teruk lah. Maki UIA habes habesan. Mata bengkak ja hari first daftar degree. Tapi sekarang aku dah okay! 

Allah knows better. Sekarang aku rasa lega sebab tak kena belajar Biology and Chemistry dah. Mathematics pon belajar tak teruk macam dulu dah. Aku akan belajar Introduction to Business and Finance. Takdak dah formula statistics, Pascal, Boyle pebenda semua tu. Sometimes I felt sad sebab kena tinggalkan Fizik yg aku sayang 
Ada lah rasa sikit sikit. Kos TPHM ni (singkatan untuk Tourism Planning and Hospitality Management) memerlukan communication skills yg aku memang lemah sangat. Mana taknya, selama 19 tahun hidup, aku diajar untuk buat kerja mengikut theory and practical ja. Tak perlu nak cakap2 ngan org ni. Lagi parah kena speaking. Fuh!

Isnin ni individual presentation. Matilanak 
Aku kena buat poster guna powerpoint. HAHAHA
Apa yg kau expect? Memang tak lawa lah poster aku tu 
Aku budak sciences tapi tetiba jadi budak arts. Dia culture shock jap. Lama lama okay lah kot. Doakan aku 4 flat untuk kos ni ye. Sekarang aku dekat UIA Gombak. Tapi sem depan pindah UIA Pagoh pulak. Kat sini, budak Kuliyyah of Language and Management terpaksa kongsi kelas ngan Kuliyyah of ICT. Tapi nanti kat Pagoh, KLM punya bangunan ja hahaha. Dah ngantok.

Nanti ada masa aku cerita lagi.